Buda vagy Pest az ismertebb?

2018. Május 24. Csütörtök - Eszter  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Május 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

Tudtad, hogy Budapest majdnem Pestbuda nevet kapta meg véglegesként? Ez az elnevezés végül nem volt túl népszerű, így az ötlet idővel feledésbe merült. A különböző megnevezések azonban remekül szemléltetik, hogy Budapest valóban két nagyobb részből áll – mindkettő saját előnyeivel és hátrányaival. A két városrészt 1849-ben kötötték össze először egy végleges híddal, amelyet ma Széchenyi lánchíd (gyakran egyszerűen csak „Lánchíd”) néven ismerhetünk. Hogy melyik városrészt kedvelik jobban az emberek, arra nehéz meghatározó választ adni, de igyekszünk egy tiszta konklúzióra jutni az alábbiakban.

Buda vagy Pest számít híresebbnek?

Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

 

Buda előnyei

 

Összekötöttség

 

A Budán működő sűrű tömegközlekedési hálózatnak köszönhetően bárhonnan egyszerű percek alatt eljutni a központig – anélkül, hogy 24/7 ott kellene lennie az embernek. Éppen ezért, és számos más okból is sokan ezzel támasztják alá döntésüket Buda mellett. Szerintük ugyanis Buda a legjobb tulajdonságok ötvözete: a város távolabb esik a nyüzsgő belváros rohanásától és zajától, mégis egyszerűen eljuthatunk Pest központi részébe.

 

Békés lakókörnyék

 

Buda a csendesebb a két városrész közül, ahol az élet sokkal nyugodtabb Pesttől való távolságának köszönhetően. Az I. és II. kerületek viszonylag központi elhelyezkedésűek, és a számtalan gyönyörű otthon miatt az árak is magasabbak errefelé város többi részéhez képest. Ennek ellenére számos kevésbé költséges otthon is található itt, a helyiek pedig előszeretettel költöznek erre a turisták által kevésbé keresett részre.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Felújítás Budapest közlekedésében

Átadták a felújított Fehérvári úti kocsiszínt Budapesten

Átadták Budapesten a felújított Budafok kocsiszínt, amely a fonódó villamosvonalakon és az 1-es vonalon közlekedő spanyol CAF és a cseh Tatra villamosok karbantartásának és tárolásának ad helyet.

Budapest tényleg ennyire koszos?

Budapest tényleg ennyire koszos lenne?

Egy felmérés készült nemrégen arról, hogy az emberek melyik fővárost milyen mértékben tartják koszosnak. Az eredmény meglepő és közel sem hízelgő Budapestre nézve.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Kutyás élménypark Budapesten

Megnyílt a városligeti kutyás élménypark!

A sikeres tesztüzem után átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben. A kutyák mellett ez a gazdiknak is igazán jó hír!

Holnemvolt Vár az Állatkertben

Megnyílt a rég várt Holnemvolt Vár

Megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja, amely péntektől várja elsősorban a kisgyermekes családokat interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel.

Bemutatjuk a tökéletes esküvő kellékeit

Aktuális esküvői trendek - és a tökéletes helyszín kérdése

Vészesen közeleg az esküvőd napja, de még nem álltál neki a szervezésnek? Itt az ideje! Segítünk, hogy megtudd, mik a legfontosabb tényezők, amikor a menyegződet tervezed. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti  Etele Pláza

Már építik az ország harmadik legnagyobb plázáját Budapesten

Már épül Magyarország harmadik legnagyobb, 54 ezer négyzetméteres bevásárló- és szórakoztatóközpontja Budapesten az Etele téren, a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró végállomása és a helyközi járatokat indító Volánbusz-pályaudvar közvetlen közelében.

Futball Éjszakája mindenhol

Először rendezik meg a Futball Éjszakáját

Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelyhez már 21 első- és másodosztályú labdarúgóklub csatlakozott.


További cikkek