Buda vagy Pest az ismertebb?

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

Tudtad, hogy Budapest majdnem Pestbuda nevet kapta meg véglegesként? Ez az elnevezés végül nem volt túl népszerű, így az ötlet idővel feledésbe merült. A különböző megnevezések azonban remekül szemléltetik, hogy Budapest valóban két nagyobb részből áll – mindkettő saját előnyeivel és hátrányaival. A két városrészt 1849-ben kötötték össze először egy végleges híddal, amelyet ma Széchenyi lánchíd (gyakran egyszerűen csak „Lánchíd”) néven ismerhetünk. Hogy melyik városrészt kedvelik jobban az emberek, arra nehéz meghatározó választ adni, de igyekszünk egy tiszta konklúzióra jutni az alábbiakban.

Buda vagy Pest számít híresebbnek?

Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

 

Buda előnyei

 

Összekötöttség

 

A Budán működő sűrű tömegközlekedési hálózatnak köszönhetően bárhonnan egyszerű percek alatt eljutni a központig – anélkül, hogy 24/7 ott kellene lennie az embernek. Éppen ezért, és számos más okból is sokan ezzel támasztják alá döntésüket Buda mellett. Szerintük ugyanis Buda a legjobb tulajdonságok ötvözete: a város távolabb esik a nyüzsgő belváros rohanásától és zajától, mégis egyszerűen eljuthatunk Pest központi részébe.

 

Békés lakókörnyék

 

Buda a csendesebb a két városrész közül, ahol az élet sokkal nyugodtabb Pesttől való távolságának köszönhetően. Az I. és II. kerületek viszonylag központi elhelyezkedésűek, és a számtalan gyönyörű otthon miatt az árak is magasabbak errefelé város többi részéhez képest. Ennek ellenére számos kevésbé költséges otthon is található itt, a helyiek pedig előszeretettel költöznek erre a turisták által kevésbé keresett részre.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!


További cikkek