Buda vagy Pest az ismertebb?

2017. Augusztus 17. Csütörtök - Jácint  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Augusztus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

Tudtad, hogy Budapest majdnem Pestbuda nevet kapta meg véglegesként? Ez az elnevezés végül nem volt túl népszerű, így az ötlet idővel feledésbe merült. A különböző megnevezések azonban remekül szemléltetik, hogy Budapest valóban két nagyobb részből áll – mindkettő saját előnyeivel és hátrányaival. A két városrészt 1849-ben kötötték össze először egy végleges híddal, amelyet ma Széchenyi lánchíd (gyakran egyszerűen csak „Lánchíd”) néven ismerhetünk. Hogy melyik városrészt kedvelik jobban az emberek, arra nehéz meghatározó választ adni, de igyekszünk egy tiszta konklúzióra jutni az alábbiakban.

Buda vagy Pest számít híresebbnek?

Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

 

Buda előnyei

 

Összekötöttség

 

A Budán működő sűrű tömegközlekedési hálózatnak köszönhetően bárhonnan egyszerű percek alatt eljutni a központig – anélkül, hogy 24/7 ott kellene lennie az embernek. Éppen ezért, és számos más okból is sokan ezzel támasztják alá döntésüket Buda mellett. Szerintük ugyanis Buda a legjobb tulajdonságok ötvözete: a város távolabb esik a nyüzsgő belváros rohanásától és zajától, mégis egyszerűen eljuthatunk Pest központi részébe.

 

Békés lakókörnyék

 

Buda a csendesebb a két városrész közül, ahol az élet sokkal nyugodtabb Pesttől való távolságának köszönhetően. Az I. és II. kerületek viszonylag központi elhelyezkedésűek, és a számtalan gyönyörű otthon miatt az árak is magasabbak errefelé város többi részéhez képest. Ennek ellenére számos kevésbé költséges otthon is található itt, a helyiek pedig előszeretettel költöznek erre a turisták által kevésbé keresett részre.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Budapest atlétika vb-t rendez?

Újra nagy világesemény Budapesten?

Olimpia, futball-vb, úszás-vb, atlétika-vb. Ezek a világ legnagyobb sporteseményei. Az úszó-vb már megvolt, de most a tervek arról szólnak, hogy ismét egy nagy eseményt rendezne Budapest.

Budapest villamosai anno

Ilyen volt a főváros villamosközlekedése több, mint 100 évvel ezelőtt

Budapest tradíciói önmagukért beszélnek. Története során nagyon sokszor kellett a padlóról felállnia a városnak. Az egyik leghíresebbje a villamoshálózata, mely már több, mint 100 éve is meghatározó volt.

Te mit csinálsz nyáron Budapesten, ha rossz az idő?

Ilyen lesz az új Velodrom

Ilyen lesz az új Velodrom Óbudán

Régóta halogatják, pedig jó pár éve szó volt róla,hogy nagyon nagy szükség van rá. Most végre úgy néz ki, hogy megvalósul és ha már így lesz, akkor itt vannak az új óbudai Velodrom tervei.

Így festett anno Budapest

Így változott Budapest 63 év a alatt

Budapest akkor és most. Egy fantasztikus videó foglalja össze azt, hogy hogyan festett a város 1945-ben és aztán hogyan 63 évvel később. Lehet, hogy jó lenne egy 2017-es összehasonlítás is, igaz?

legjobb pihentető programlehetőségek

A legjobb pihentető programok, ha időhiányban szenvedünk

Ember legyen a talpán, akit nem hoz lázba egy hajtós hét után a hétvégi pihenés gondolata. Van, aki az aktív, és van, aki a passzív pihenésre esküszik, ugyanakkor abban mindnyájan egyetértünk, hogy egy jó kis pihenésre mindenkinek szüksége van. Alábbi összeállításunkban...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Költözik a Csodák Palotája

Elköltözik eddigi helyéről a Csodák Palotája

Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Csodák Palotájának elköltözésével. Mutatjuk, hogy hova költöznek és miért lesz a legnagyobb!

Budapesti ivóvíz

Igenis iható az itteni csapvíz!

Budapest lakossága meglepetten értesült róla, hogy városuk felkerült egy amerikaiak által összeállított listára, amelyen az olyan Kelet-európai országok szerepeltek, ahol nem ajánlott a csapvízből fogyasztani. Ez különösen azért megdöbbentő, mert Magyarországon bizonyítottan...


További cikkek