Buda vagy Pest az ismertebb?

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

Tudtad, hogy Budapest majdnem Pestbuda nevet kapta meg véglegesként? Ez az elnevezés végül nem volt túl népszerű, így az ötlet idővel feledésbe merült. A különböző megnevezések azonban remekül szemléltetik, hogy Budapest valóban két nagyobb részből áll – mindkettő saját előnyeivel és hátrányaival. A két városrészt 1849-ben kötötték össze először egy végleges híddal, amelyet ma Széchenyi lánchíd (gyakran egyszerűen csak „Lánchíd”) néven ismerhetünk. Hogy melyik városrészt kedvelik jobban az emberek, arra nehéz meghatározó választ adni, de igyekszünk egy tiszta konklúzióra jutni az alábbiakban.

Buda vagy Pest számít híresebbnek?

Ez itt a kérdés: Buda vagy Pest?

 

Buda előnyei

 

Összekötöttség

 

A Budán működő sűrű tömegközlekedési hálózatnak köszönhetően bárhonnan egyszerű percek alatt eljutni a központig – anélkül, hogy 24/7 ott kellene lennie az embernek. Éppen ezért, és számos más okból is sokan ezzel támasztják alá döntésüket Buda mellett. Szerintük ugyanis Buda a legjobb tulajdonságok ötvözete: a város távolabb esik a nyüzsgő belváros rohanásától és zajától, mégis egyszerűen eljuthatunk Pest központi részébe.

 

Békés lakókörnyék

 

Buda a csendesebb a két városrész közül, ahol az élet sokkal nyugodtabb Pesttől való távolságának köszönhetően. Az I. és II. kerületek viszonylag központi elhelyezkedésűek, és a számtalan gyönyörű otthon miatt az árak is magasabbak errefelé város többi részéhez képest. Ennek ellenére számos kevésbé költséges otthon is található itt, a helyiek pedig előszeretettel költöznek erre a turisták által kevésbé keresett részre.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek