Íme, Budapest látványosságai

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Budapest szépségei a levegőből

Így fest Budapest a levegőből. Egy nem mindennapi és nem utolsó sorban hangulatos videón mutatják be a várost, mely így festett 2017-ben.

Budapest és az ő látványosságai

Budapest szépségei a levegőből

 

Budapest és amúgy Magyarország 2017-es éve ezidáig igencsak mozgalmasra sikeredett. Túl vagyunk az utóbbi évtized leghidegebb telén, mely során régen látott jégtáblák jelentek meg a Dunán, sőt volt olyan része a fővárosban, ahol be is fagott a legnagyobb folyónk. Erről egyébként mi magunk is beszámoltunk anno. Következett a tavasz, mely minden szempontból átlagosra sikeredett, illetve annyiban nyilván nem, hogy megtörténtek az előkészületek a forró nyárra.

 

Mert, hogy az igencsak forróra sikeredett. Nem egy hőhullám gyötört itt meg mindenkit, melyek gyakran egy hétig vagy tovább is eltartottak. A budapesti strandok időközben soha nem látott rekordokat értek el: bevételek és látogatószám szempontjából messze felülmúlta az előző éveket a 2017-es nyár. A strandok nyitva tartást nem egyszer kellett meghosszabbítani, mivel hűs idő csak este volt és akkor volt a legideálisabb a fürdőzés.

 

Közben óriási események zajlottak a városban: vizes vb, közel hozzá a Forma-1 és még sorolhatnánk.

 

Így érkeztünk el az őszhöz, mely minden szinten felújításokat hozott: metró, Corvin, Árpád-híd: mindenhol zajlanak a munkák.

 

És még nem vagyunk az év végénél. Ez a videó egy csodás betekintést enged Budapest 2017-es évéből, pontosabban egy szeletéből. Ebből is leszűrhető, hogy miért is szeretik annyian a magyar fővárost, hogy miért is lehet az ami: Közép-Európa legszebb városa.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Budapest
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek