Íme, Budapest látványosságai

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Budapest szépségei a levegőből

Így fest Budapest a levegőből. Egy nem mindennapi és nem utolsó sorban hangulatos videón mutatják be a várost, mely így festett 2017-ben.

Budapest és az ő látványosságai

Budapest szépségei a levegőből

 

Budapest és amúgy Magyarország 2017-es éve ezidáig igencsak mozgalmasra sikeredett. Túl vagyunk az utóbbi évtized leghidegebb telén, mely során régen látott jégtáblák jelentek meg a Dunán, sőt volt olyan része a fővárosban, ahol be is fagott a legnagyobb folyónk. Erről egyébként mi magunk is beszámoltunk anno. Következett a tavasz, mely minden szempontból átlagosra sikeredett, illetve annyiban nyilván nem, hogy megtörténtek az előkészületek a forró nyárra.

 

Mert, hogy az igencsak forróra sikeredett. Nem egy hőhullám gyötört itt meg mindenkit, melyek gyakran egy hétig vagy tovább is eltartottak. A budapesti strandok időközben soha nem látott rekordokat értek el: bevételek és látogatószám szempontjából messze felülmúlta az előző éveket a 2017-es nyár. A strandok nyitva tartást nem egyszer kellett meghosszabbítani, mivel hűs idő csak este volt és akkor volt a legideálisabb a fürdőzés.

 

Közben óriási események zajlottak a városban: vizes vb, közel hozzá a Forma-1 és még sorolhatnánk.

 

Így érkeztünk el az őszhöz, mely minden szinten felújításokat hozott: metró, Corvin, Árpád-híd: mindenhol zajlanak a munkák.

 

És még nem vagyunk az év végénél. Ez a videó egy csodás betekintést enged Budapest 2017-es évéből, pontosabban egy szeletéből. Ebből is leszűrhető, hogy miért is szeretik annyian a magyar fővárost, hogy miért is lehet az ami: Közép-Európa legszebb városa.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Budapest
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!


További cikkek