Budapest turimus

2017. December 15. Péntek - Valér  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események December 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Budapest népszerűsége emelkedik

Budapest lett a világ egyik leggyorsabban nővekvő turstadesztinációja. A tavalyi évben elért növekedése szinte példátlan.

Budapest növekvő turizmusa

Budapest népszerűsége emelkedik

Az Euromonitor gazdasági lap elemzése szerint egyre népszerűbb célpont a turisták körében Budapest. Ezt, mivel egy statisztikákkal foglalkozó havilapról van szó, számokkal bizonyítják.2017-ben  3 505 000 külföldi érkezett fővárosunkba, ezzel Budapest a 100-as világranglistáján az 55. helyet foglalja el.  Ez a helyezés nem jelenti a csúcsot, azonban  a forgalomnövekedést illetően Budapest majdnem dobogós helyre került.

 

Budapest tehát  a negyedik leggyorsabban növekvő turistacélpont Európában, amelyet a szakértők  egyebek mellett a város olcsóságával és biztonságosságával magyaráznak.

 

A magyar fővárossal szembeni észrevételek a következők voltak: Budapestet a régió particentrumaként hirdetik külföldön. Bár a szakemberek szerint a turizmusban rejlő lehetőségeket még nem aknáztuk ki teljesen, ennek ellentmond az hogy  a VII. kerület bulinegyeddé vált részéből menekülnek a lakók. De nemcsak a legény- vagy leánybúcsút ünneplő külföldi hangoskodó fiatalok okoznak gondot, hanem kiemelik, hogy a Budapest ékkövének kikiáltott Gellérthegy is kezd élhetetlenné válni.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Felújítják a József Attila Színházat

Flújították a József Attila Színházat

Sok-sok év után végre befejezték a József Attila Színház felújítási munkálatait, így végre méltó körülmények közt lehet élvezni az előadásokat.  

Budapest lezárás

Pénteken lezárják a Belváros nagy részét!

A Life of Budapestnek nem asztala a politika, így semmiféle motivációnk nincs azzal kapcsolatban,hogy megírjuk, hogy miért zárják le a Belvárost pénteken. 1 millió ember életét viszont befolyásolja majd a jelenség, ez már jobban érdekel minket is.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Hosszú hétvégék az új évben

Szuper év lesz 2018 – rengeteg hosszú hétvége áll előttünk!

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, már ami a jövő évi hosszú hétvégék számát illeti. Nem győzünk majd pihenni, feltöltődni, valamelyik jó kis vidéki szállodában. Összesen 10 hosszú hétvége vár ránk, aminek már a puszta gondolattól is jobban érezzük magunkat.

A fizetős autós Bubi

Új szolgáltatás Budapesten

Hamarosan elindul a Mol-Limo, Budapest újabb közösségi személyautó-szolgáltatása. Már az első évtől kezdve egészen biztosan felforgatja a város közlekedését.

Budapesti karácsonyi vásár a legszebb

Budapesté a kontinens egyik legszebb karácsonyi vására

Egy egész kontinens versengett a legszebb karácsonyi vásár címéért, melyen a magyar főváros igencsak előkelő helyezést ért el. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Billy Idol koncert

Billy Idol jövőre a Budapest Parkban lép fel

A most 62 éves Billy Idol legutóbb 2010-ben a soproni VOLT Fesztiválon játszott Magyarországon, önálló koncerten utoljára 2006-ban járt Budapesten a Petőfi.    

Budapest átalakulása

Így alakul át Budapest a követekző években

A világ állandóan változik, ezt mindneki a saját bőrén tapasztalhatja. Természetesen Budapest is változik, az meg hogy milyen formában, azt most a be is mutatjuk!


További cikkek