Budapest turimus

2018. Július 17. Kedd - Endre, Elek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Július 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Budapest népszerűsége emelkedik

Budapest lett a világ egyik leggyorsabban nővekvő turstadesztinációja. A tavalyi évben elért növekedése szinte példátlan.

Budapest növekvő turizmusa

Budapest népszerűsége emelkedik

Az Euromonitor gazdasági lap elemzése szerint egyre népszerűbb célpont a turisták körében Budapest. Ezt, mivel egy statisztikákkal foglalkozó havilapról van szó, számokkal bizonyítják.2017-ben  3 505 000 külföldi érkezett fővárosunkba, ezzel Budapest a 100-as világranglistáján az 55. helyet foglalja el.  Ez a helyezés nem jelenti a csúcsot, azonban  a forgalomnövekedést illetően Budapest majdnem dobogós helyre került.

 

Budapest tehát  a negyedik leggyorsabban növekvő turistacélpont Európában, amelyet a szakértők  egyebek mellett a város olcsóságával és biztonságosságával magyaráznak.

 

A magyar fővárossal szembeni észrevételek a következők voltak: Budapestet a régió particentrumaként hirdetik külföldön. Bár a szakemberek szerint a turizmusban rejlő lehetőségeket még nem aknáztuk ki teljesen, ennek ellentmond az hogy  a VII. kerület bulinegyeddé vált részéből menekülnek a lakók. De nemcsak a legény- vagy leánybúcsút ünneplő külföldi hangoskodó fiatalok okoznak gondot, hanem kiemelik, hogy a Budapest ékkövének kikiáltott Gellérthegy is kezd élhetetlenné válni.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

CNN Budapestet említi

A CNN népszerűsíti a magyar fővárost

Budapest tíz kiváló filmforgatási helyszínét, köztük a Magyar Állami Operaházat, az Országházat és a Hősök terét bemutató riportot közölt a héten a CNN Travel, megjegyezve, hogy a magyar főváros egyre gyakrabban jut meghatározó szerephez a különböző filmes produkciókban.  


További cikkek