Budapest képekben

2018. Január 18. Csütörtök - Piroska  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest legszebb arca

A The World of Travel csatorna Budapestről forgatott egy nagyon látványos kis filmet.Nem is annyira film ez, inkább válogatás, melyek által bemutatja a főváros legszebb részeit.

 

Ezernyi csodát rejt Budapest

Budapest legszebb arca

 

Az biztos, hogy látványos lett!

 

Nézzük, hogy ők hogyan is jellemzik Magyarországot, Budapestet:

 

„Budapest története az Aquincummal kezdődött, ami eredetileg egy kelta település volt Alsó-Pannoniában. A magyarok a 9. században érkeztek ide. 1241-42-ben mongol fosztogatók rohanták le az egész országot. Az újra létre jött ország lett a reneszánsz humanista kultúra központja a 15. században. Ezután jött a mohácsi csata, és a közel 150 éves török ​​uralom. Budapest egy globális várossá alakult, főleg miután a 1873-egyesítették. Úgy is nevezték, mint Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. A városban bőven dúltak annak idején csaták is: az 1848-49-es forradalom, a 2 világháború és az 1956-os szabadságharc alatt is kivette a részét az eseményekből.

 

Ez az egyik legszebb európai város. A Világörökség része tartalmazza a Duna partjait, a budai Várnegyedet, az Andrássy utat, a Hősök terét és a Millenniumi Földalatti Vasút vonalát, amely a második legidősebb a világon. Ki kell emelni még a közel 80 hévízforrást is, a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerét, második legnagyobb zsinagógáját, és a harmadik legnagyobb parlamenti épületét is. A város évente 4,3 millió turistát fogad évente, ezzel a 25. legnépszerűbb város a világon (és a 6. Európában) az Euromonitor szerint.”

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!

Cirkuszfesztivál a fővárosban

Cirkusfesztivál teljes sikere

Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket főváros szerte több helyszínen rendeztek meg a napokban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Felújítják a Duna partot

Duna part: igazi megújulás várható!

Elképesztő tervek kerültek nyilvánosságra, melyek azt mutatják be, hogy milyen változások várhatóak a Duna parton a közeljövőben. Izgalmas átalakulás várható.

aktív pihenés

A wellness rémálom – avagy miért vagyok hulla fáradt hétfőn, amikor az egész hétvégét szállodában, pihenéssel töltöttem?

Adott tehát egy kellemes hosszú hétvége, melyre már jó előre lefoglaltuk a szállásunkat egy kellemes szállodában, természetesen teljes ellátással. Alig várjuk, hogy végre ott legyünk, pihenjünk és élvezzük a stresszmentes hétvége nyugalmát wellnessel és finom ételekkel.


További cikkek