Budapest képekben

2017. Augusztus 17. Csütörtök - Jácint  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Augusztus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest legszebb arca

A The World of Travel csatorna Budapestről forgatott egy nagyon látványos kis filmet.Nem is annyira film ez, inkább válogatás, melyek által bemutatja a főváros legszebb részeit.

 

Ezernyi csodát rejt Budapest

Budapest legszebb arca

 

Az biztos, hogy látványos lett!

 

Nézzük, hogy ők hogyan is jellemzik Magyarországot, Budapestet:

 

„Budapest története az Aquincummal kezdődött, ami eredetileg egy kelta település volt Alsó-Pannoniában. A magyarok a 9. században érkeztek ide. 1241-42-ben mongol fosztogatók rohanták le az egész országot. Az újra létre jött ország lett a reneszánsz humanista kultúra központja a 15. században. Ezután jött a mohácsi csata, és a közel 150 éves török ​​uralom. Budapest egy globális várossá alakult, főleg miután a 1873-egyesítették. Úgy is nevezték, mint Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. A városban bőven dúltak annak idején csaták is: az 1848-49-es forradalom, a 2 világháború és az 1956-os szabadságharc alatt is kivette a részét az eseményekből.

 

Ez az egyik legszebb európai város. A Világörökség része tartalmazza a Duna partjait, a budai Várnegyedet, az Andrássy utat, a Hősök terét és a Millenniumi Földalatti Vasút vonalát, amely a második legidősebb a világon. Ki kell emelni még a közel 80 hévízforrást is, a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerét, második legnagyobb zsinagógáját, és a harmadik legnagyobb parlamenti épületét is. A város évente 4,3 millió turistát fogad évente, ezzel a 25. legnépszerűbb város a világon (és a 6. Európában) az Euromonitor szerint.”

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
Budapest atlétika vb-t rendez?

Újra nagy világesemény Budapesten?

Olimpia, futball-vb, úszás-vb, atlétika-vb. Ezek a világ legnagyobb sporteseményei. Az úszó-vb már megvolt, de most a tervek arról szólnak, hogy ismét egy nagy eseményt rendezne Budapest.

Budapest villamosai anno

Ilyen volt a főváros villamosközlekedése több, mint 100 évvel ezelőtt

Budapest tradíciói önmagukért beszélnek. Története során nagyon sokszor kellett a padlóról felállnia a városnak. Az egyik leghíresebbje a villamoshálózata, mely már több, mint 100 éve is meghatározó volt.

Te mit csinálsz nyáron Budapesten, ha rossz az idő?

Ilyen lesz az új Velodrom

Ilyen lesz az új Velodrom Óbudán

Régóta halogatják, pedig jó pár éve szó volt róla,hogy nagyon nagy szükség van rá. Most végre úgy néz ki, hogy megvalósul és ha már így lesz, akkor itt vannak az új óbudai Velodrom tervei.

Így festett anno Budapest

Így változott Budapest 63 év a alatt

Budapest akkor és most. Egy fantasztikus videó foglalja össze azt, hogy hogyan festett a város 1945-ben és aztán hogyan 63 évvel később. Lehet, hogy jó lenne egy 2017-es összehasonlítás is, igaz?

legjobb pihentető programlehetőségek

A legjobb pihentető programok, ha időhiányban szenvedünk

Ember legyen a talpán, akit nem hoz lázba egy hajtós hét után a hétvégi pihenés gondolata. Van, aki az aktív, és van, aki a passzív pihenésre esküszik, ugyanakkor abban mindnyájan egyetértünk, hogy egy jó kis pihenésre mindenkinek szüksége van. Alábbi összeállításunkban...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Költözik a Csodák Palotája

Elköltözik eddigi helyéről a Csodák Palotája

Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Csodák Palotájának elköltözésével. Mutatjuk, hogy hova költöznek és miért lesz a legnagyobb!

Budapesti ivóvíz

Igenis iható az itteni csapvíz!

Budapest lakossága meglepetten értesült róla, hogy városuk felkerült egy amerikaiak által összeállított listára, amelyen az olyan Kelet-európai országok szerepeltek, ahol nem ajánlott a csapvízből fogyasztani. Ez különösen azért megdöbbentő, mert Magyarországon bizonyítottan...


További cikkek