Budapest képekben

2018. Március 20. Kedd - Klaudia  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Március 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest legszebb arca

A The World of Travel csatorna Budapestről forgatott egy nagyon látványos kis filmet.Nem is annyira film ez, inkább válogatás, melyek által bemutatja a főváros legszebb részeit.

 

Ezernyi csodát rejt Budapest

Budapest legszebb arca

 

Az biztos, hogy látványos lett!

 

Nézzük, hogy ők hogyan is jellemzik Magyarországot, Budapestet:

 

„Budapest története az Aquincummal kezdődött, ami eredetileg egy kelta település volt Alsó-Pannoniában. A magyarok a 9. században érkeztek ide. 1241-42-ben mongol fosztogatók rohanták le az egész országot. Az újra létre jött ország lett a reneszánsz humanista kultúra központja a 15. században. Ezután jött a mohácsi csata, és a közel 150 éves török ​​uralom. Budapest egy globális várossá alakult, főleg miután a 1873-egyesítették. Úgy is nevezték, mint Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. A városban bőven dúltak annak idején csaták is: az 1848-49-es forradalom, a 2 világháború és az 1956-os szabadságharc alatt is kivette a részét az eseményekből.

 

Ez az egyik legszebb európai város. A Világörökség része tartalmazza a Duna partjait, a budai Várnegyedet, az Andrássy utat, a Hősök terét és a Millenniumi Földalatti Vasút vonalát, amely a második legidősebb a világon. Ki kell emelni még a közel 80 hévízforrást is, a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerét, második legnagyobb zsinagógáját, és a harmadik legnagyobb parlamenti épületét is. A város évente 4,3 millió turistát fogad évente, ezzel a 25. legnépszerűbb város a világon (és a 6. Európában) az Euromonitor szerint.”

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
Élhető-e Budapest?

Budapest élhetősége 2018

Élhető város-e Budapest? Sokan, sok féle választ mondanak rá, de szerencsére ennél van objektívabb válasz is. Egy nemzetközi cég idén is kiadta a listát. Mutatjuk, hogy Budapest hol szerepel!

Budapesti Világkupa

Világkupa Budapesten

Rangos világversenyt rendez Budapest. Olimpiai sikersportágunk, a vívás lesz a főszereplő a következő napokban, mely a főpróbája lesz a jövő évi hazai világbajnokságnak.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ez lesz a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Íme a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Egész nyáron át tartó izgalmas programsorozattal vár mindenkit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Lesz itt minden, mi szem s szájnak ingere: koncert, ősbemutató és még sok érdekesség!

Gyerekfilm fesztivál Budapesten

Nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon

Először rendeznek gyerekfilm fesztivált Magyarországon. Április 6-8 között tart a rendezvény, melynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. További részletek a cikkben!

Budapest turizmus világnap

Rangos rendezvény Budapesten

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapest lesz a központja a turizmus világának szeptemberben. Ránk fognak figyelni, amit egy közelmúltbeli díjjal vívtunk ki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti fejlesztések

Ezek voltak a legnagyobb fejlesztések Budapesten az elmúlt években

Budapest az elmúlt években a giga beruházások hazája volt. Elképesztő ütemben épült itt minden. Mi most sorra vesszük és megmutatjuk, hogy mi is történt pontosan az "elmúlt 4 évben".

Budapesten lezárják az utakat

Lezárások Budapesten a 4 napos hétvégén

4 napos hétvége jön, mely komoly fennakadásokat fog okozni Budapesten. Ünnepségek, rendezvények, és egyéb programok miatt hatalmas lesz a káosz a városban. Mutatjuk, hogy melyik nap mi várható!


További cikkek