Budapest képekben

2018. Július 17. Kedd - Endre, Elek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Július 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest legszebb arca

A The World of Travel csatorna Budapestről forgatott egy nagyon látványos kis filmet.Nem is annyira film ez, inkább válogatás, melyek által bemutatja a főváros legszebb részeit.

 

Ezernyi csodát rejt Budapest

Budapest legszebb arca

 

Az biztos, hogy látványos lett!

 

Nézzük, hogy ők hogyan is jellemzik Magyarországot, Budapestet:

 

„Budapest története az Aquincummal kezdődött, ami eredetileg egy kelta település volt Alsó-Pannoniában. A magyarok a 9. században érkeztek ide. 1241-42-ben mongol fosztogatók rohanták le az egész országot. Az újra létre jött ország lett a reneszánsz humanista kultúra központja a 15. században. Ezután jött a mohácsi csata, és a közel 150 éves török ​​uralom. Budapest egy globális várossá alakult, főleg miután a 1873-egyesítették. Úgy is nevezték, mint Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. A városban bőven dúltak annak idején csaták is: az 1848-49-es forradalom, a 2 világháború és az 1956-os szabadságharc alatt is kivette a részét az eseményekből.

 

Ez az egyik legszebb európai város. A Világörökség része tartalmazza a Duna partjait, a budai Várnegyedet, az Andrássy utat, a Hősök terét és a Millenniumi Földalatti Vasút vonalát, amely a második legidősebb a világon. Ki kell emelni még a közel 80 hévízforrást is, a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerét, második legnagyobb zsinagógáját, és a harmadik legnagyobb parlamenti épületét is. A város évente 4,3 millió turistát fogad évente, ezzel a 25. legnépszerűbb város a világon (és a 6. Európában) az Euromonitor szerint.”

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

CNN Budapestet említi

A CNN népszerűsíti a magyar fővárost

Budapest tíz kiváló filmforgatási helyszínét, köztük a Magyar Állami Operaházat, az Országházat és a Hősök terét bemutató riportot közölt a héten a CNN Travel, megjegyezve, hogy a magyar főváros egyre gyakrabban jut meghatározó szerephez a különböző filmes produkciókban.  


További cikkek