Budapest képekben

2017. Október 23. Hétfő - Gyöngyi  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest legszebb arca

A The World of Travel csatorna Budapestről forgatott egy nagyon látványos kis filmet.Nem is annyira film ez, inkább válogatás, melyek által bemutatja a főváros legszebb részeit.

 

Ezernyi csodát rejt Budapest

Budapest legszebb arca

 

Az biztos, hogy látványos lett!

 

Nézzük, hogy ők hogyan is jellemzik Magyarországot, Budapestet:

 

„Budapest története az Aquincummal kezdődött, ami eredetileg egy kelta település volt Alsó-Pannoniában. A magyarok a 9. században érkeztek ide. 1241-42-ben mongol fosztogatók rohanták le az egész országot. Az újra létre jött ország lett a reneszánsz humanista kultúra központja a 15. században. Ezután jött a mohácsi csata, és a közel 150 éves török ​​uralom. Budapest egy globális várossá alakult, főleg miután a 1873-egyesítették. Úgy is nevezték, mint Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa. A városban bőven dúltak annak idején csaták is: az 1848-49-es forradalom, a 2 világháború és az 1956-os szabadságharc alatt is kivette a részét az eseményekből.

 

Ez az egyik legszebb európai város. A Világörökség része tartalmazza a Duna partjait, a budai Várnegyedet, az Andrássy utat, a Hősök terét és a Millenniumi Földalatti Vasút vonalát, amely a második legidősebb a világon. Ki kell emelni még a közel 80 hévízforrást is, a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszerét, második legnagyobb zsinagógáját, és a harmadik legnagyobb parlamenti épületét is. A város évente 4,3 millió turistát fogad évente, ezzel a 25. legnépszerűbb város a világon (és a 6. Európában) az Euromonitor szerint.”

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!

Őszi szünet gyerekekkel

Segítség, őszi szünet!

Az idén az őszi szünet egy teljes hétig tart, aminek a gyerekek nyilván nagyon örülnek, viszont nekünk dolgozó szülőknek okoz némi fejfájást úgy intézni a dolgainkat, hogy a gyerekekkel is tölthessünk némi időt és a főnökünk rosszalló pillantásait is elkerülhessük. Közel...


További cikkek