A legjobb sétahelyek Budapesten

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Egy jó kis budapesti séta?

Kiszabadulni a négy fal közül és két lábon bejárni egy várost az egyik legjobb időtöltés, ha szeretnéd igazán közelről, részletesen megismerni azt. Legyen szó városnéző körutakról, parkokról vagy a természetes tájak felfedezéséről, most megmutatjuk Budapest és környéke legjavát.

Íme a legjobb sétahelyek Budapesten

Egy jó kis budapesti séta?

 

Anna-rét, Normafa

 

Budapest egyik legnépszerűbb és legbékésebb túrakörnyéke mindössze 800 méterre található Normafától. A Normafától induló séta keresztül visz a mezőn egészen a Tündérszikláig, ahol lélegzetelállító panoráma nyílik Budapestre. A nézelődés után nincs is pihentetőbb egy pikniknél az Anna-rét közepén.

 

János-hegy

 

Budapest legmagasabb pontjaként nagyszerű túracélpont azok számára, akik nem rettennek meg egy kis kihívástól. Az hegy két irányból közelíthető meg. Normafától 30 percnyi sétára számíthatsz az Erzsébet-kilátóig a gyönyörű kilátásért és egy kellemes sétáért. Ezen kívül a Zugligeti Libegőn igénybevételét követően egy meredek túra vár rád a hegy csúcsáig.

 

Ördögorom

 

A budai Farkasréti temetőtől indulva kövesd a zöld háromszöggel jelölt útvonalat a közeli Széchenyi-hegyi vasútállomásig. Innen folytasd Normafáig vezető 4 kilométeres utadat, amely során mesés, Budapestre néző kilátásokban gyönyörködhetsz. Normafára érve felfedezheted az Erzsébet-kilátót, rendezhetsz egy pihentető pikniket, vagy beutazhatsz városközpontba tömegközlekedéssel.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Programok, rendezvények...
címkék: Budapest
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!


További cikkek