A legjobb sétahelyek Budapesten

2017. Október 23. Hétfő - Gyöngyi  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Egy jó kis budapesti séta?

Kiszabadulni a négy fal közül és két lábon bejárni egy várost az egyik legjobb időtöltés, ha szeretnéd igazán közelről, részletesen megismerni azt. Legyen szó városnéző körutakról, parkokról vagy a természetes tájak felfedezéséről, most megmutatjuk Budapest és környéke legjavát.

Íme a legjobb sétahelyek Budapesten

Egy jó kis budapesti séta?

 

Anna-rét, Normafa

 

Budapest egyik legnépszerűbb és legbékésebb túrakörnyéke mindössze 800 méterre található Normafától. A Normafától induló séta keresztül visz a mezőn egészen a Tündérszikláig, ahol lélegzetelállító panoráma nyílik Budapestre. A nézelődés után nincs is pihentetőbb egy pikniknél az Anna-rét közepén.

 

János-hegy

 

Budapest legmagasabb pontjaként nagyszerű túracélpont azok számára, akik nem rettennek meg egy kis kihívástól. Az hegy két irányból közelíthető meg. Normafától 30 percnyi sétára számíthatsz az Erzsébet-kilátóig a gyönyörű kilátásért és egy kellemes sétáért. Ezen kívül a Zugligeti Libegőn igénybevételét követően egy meredek túra vár rád a hegy csúcsáig.

 

Ördögorom

 

A budai Farkasréti temetőtől indulva kövesd a zöld háromszöggel jelölt útvonalat a közeli Széchenyi-hegyi vasútállomásig. Innen folytasd Normafáig vezető 4 kilométeres utadat, amely során mesés, Budapestre néző kilátásokban gyönyörködhetsz. Normafára érve felfedezheted az Erzsébet-kilátót, rendezhetsz egy pihentető pikniket, vagy beutazhatsz városközpontba tömegközlekedéssel.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Programok, rendezvények...
címkék: Budapest
Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!

Őszi szünet gyerekekkel

Segítség, őszi szünet!

Az idén az őszi szünet egy teljes hétig tart, aminek a gyerekek nyilván nagyon örülnek, viszont nekünk dolgozó szülőknek okoz némi fejfájást úgy intézni a dolgainkat, hogy a gyerekekkel is tölthessünk némi időt és a főnökünk rosszalló pillantásait is elkerülhessük. Közel...


További cikkek