Budapest téli népszerűsége

2017. December 15. Péntek - Valér  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események December 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Pi

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

Mikor lehet a legnépszerűbb Budapapest? A válasz egyszerű: mindig. A legújabb publikáció szerint a magyar főváros népszerűsége télen is ugyan annyira magas, mint nyáron.

Budapest a hidegben is népszerű

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

 

A cntravel egy igencsak mértékadó nemzetközi internetes szakportál melynek a fő profilja a turizmus. Ehhez kapcsolódóan foglalkoznak  mindennel, ami csak az utazáshoz köthető: kultúrák, design, városok bemutatása képek és videók formájában- tényleg mindent felvonultatnak a repertoárjukban.

 

Ez az újság állította össze most a legnépszerűbb úticélokat, melyek télen szóba jöhetnek. Mindenki meglepődve tapasztalhatta azt, hogy ezen Budapest igencsak elől szerepel, méghozzá nem is akármilyen társaságban. 

 

Összesen hat helyet emeltek ki (nem estek abba a hibába, hogy összeállítottak egy teljesen felesleges 100-as listát), melynek a harmadik helyén helyezték el a magyar fővárost.A következő oldalon megmutatjuk azt is, hogy mit írtak rólunk és mely városokkal említették meg egy lapon Budapestet. 

 

A turisták és egyben a budapestiek kedvenc helye télen a Műjégpálya. A Műjépálya 1870. január 29-én nyitotta meg először a kapuit a korcsolyázni vágyó emberek előtt. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitás nem volt egy egyszerű feladat, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kapott csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolypályaként használhassák. Azóta pedig a Műjégpálya több átalakításon esett át, de a szépségéből semmit sem veszített. 

 

Ha szeretnél egy finom forró csokit vagy egy forró kávét inni a korcsolyázás után, akkor mindenképp be kell térned a Városliget Café & Restaurant-ba! A Műjégpálya szomszédságában található étterem kiválóan alkalmas egy kávézásra, de egy romantikus vacsorára is. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyet, kattints ide: étterem Budapesten

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Karácsony Budapesten
címkék: Budapest
Felújítják a József Attila Színházat

Flújították a József Attila Színházat

Sok-sok év után végre befejezték a József Attila Színház felújítási munkálatait, így végre méltó körülmények közt lehet élvezni az előadásokat.  

Budapest lezárás

Pénteken lezárják a Belváros nagy részét!

A Life of Budapestnek nem asztala a politika, így semmiféle motivációnk nincs azzal kapcsolatban,hogy megírjuk, hogy miért zárják le a Belvárost pénteken. 1 millió ember életét viszont befolyásolja majd a jelenség, ez már jobban érdekel minket is.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Hosszú hétvégék az új évben

Szuper év lesz 2018 – rengeteg hosszú hétvége áll előttünk!

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, már ami a jövő évi hosszú hétvégék számát illeti. Nem győzünk majd pihenni, feltöltődni, valamelyik jó kis vidéki szállodában. Összesen 10 hosszú hétvége vár ránk, aminek már a puszta gondolattól is jobban érezzük magunkat.

A fizetős autós Bubi

Új szolgáltatás Budapesten

Hamarosan elindul a Mol-Limo, Budapest újabb közösségi személyautó-szolgáltatása. Már az első évtől kezdve egészen biztosan felforgatja a város közlekedését.

Budapesti karácsonyi vásár a legszebb

Budapesté a kontinens egyik legszebb karácsonyi vására

Egy egész kontinens versengett a legszebb karácsonyi vásár címéért, melyen a magyar főváros igencsak előkelő helyezést ért el. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Billy Idol koncert

Billy Idol jövőre a Budapest Parkban lép fel

A most 62 éves Billy Idol legutóbb 2010-ben a soproni VOLT Fesztiválon játszott Magyarországon, önálló koncerten utoljára 2006-ban járt Budapesten a Petőfi.    

Budapest átalakulása

Így alakul át Budapest a követekző években

A világ állandóan változik, ezt mindneki a saját bőrén tapasztalhatja. Természetesen Budapest is változik, az meg hogy milyen formában, azt most a be is mutatjuk!


További cikkek