Budapest téli népszerűsége

2018. Július 17. Kedd - Endre, Elek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Július 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Pi

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

Mikor lehet a legnépszerűbb Budapapest? A válasz egyszerű: mindig. A legújabb publikáció szerint a magyar főváros népszerűsége télen is ugyan annyira magas, mint nyáron.

Budapest a hidegben is népszerű

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

 

A cntravel egy igencsak mértékadó nemzetközi internetes szakportál melynek a fő profilja a turizmus. Ehhez kapcsolódóan foglalkoznak  mindennel, ami csak az utazáshoz köthető: kultúrák, design, városok bemutatása képek és videók formájában- tényleg mindent felvonultatnak a repertoárjukban.

 

Ez az újság állította össze most a legnépszerűbb úticélokat, melyek télen szóba jöhetnek. Mindenki meglepődve tapasztalhatta azt, hogy ezen Budapest igencsak elől szerepel, méghozzá nem is akármilyen társaságban. 

 

Összesen hat helyet emeltek ki (nem estek abba a hibába, hogy összeállítottak egy teljesen felesleges 100-as listát), melynek a harmadik helyén helyezték el a magyar fővárost.A következő oldalon megmutatjuk azt is, hogy mit írtak rólunk és mely városokkal említették meg egy lapon Budapestet. 

 

A turisták és egyben a budapestiek kedvenc helye télen a Műjégpálya. A Műjépálya 1870. január 29-én nyitotta meg először a kapuit a korcsolyázni vágyó emberek előtt. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitás nem volt egy egyszerű feladat, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kapott csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolypályaként használhassák. Azóta pedig a Műjégpálya több átalakításon esett át, de a szépségéből semmit sem veszített. 

 

Ha szeretnél egy finom forró csokit vagy egy forró kávét inni a korcsolyázás után, akkor mindenképp be kell térned a Városliget Café & Restaurant-ba! A Műjégpálya szomszédságában található étterem kiválóan alkalmas egy kávézásra, de egy romantikus vacsorára is. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyet, kattints ide: étterem Budapesten

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Karácsony Budapesten
címkék: Budapest
Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

CNN Budapestet említi

A CNN népszerűsíti a magyar fővárost

Budapest tíz kiváló filmforgatási helyszínét, köztük a Magyar Állami Operaházat, az Országházat és a Hősök terét bemutató riportot közölt a héten a CNN Travel, megjegyezve, hogy a magyar főváros egyre gyakrabban jut meghatározó szerephez a különböző filmes produkciókban.  


További cikkek