Budapest téli népszerűsége

2018. Március 21. Szerda - Benedek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Március 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Pi

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

Mikor lehet a legnépszerűbb Budapapest? A válasz egyszerű: mindig. A legújabb publikáció szerint a magyar főváros népszerűsége télen is ugyan annyira magas, mint nyáron.

Budapest a hidegben is népszerű

Budapest télen? Özönlenek ide a turisták

 

A cntravel egy igencsak mértékadó nemzetközi internetes szakportál melynek a fő profilja a turizmus. Ehhez kapcsolódóan foglalkoznak  mindennel, ami csak az utazáshoz köthető: kultúrák, design, városok bemutatása képek és videók formájában- tényleg mindent felvonultatnak a repertoárjukban.

 

Ez az újság állította össze most a legnépszerűbb úticélokat, melyek télen szóba jöhetnek. Mindenki meglepődve tapasztalhatta azt, hogy ezen Budapest igencsak elől szerepel, méghozzá nem is akármilyen társaságban. 

 

Összesen hat helyet emeltek ki (nem estek abba a hibába, hogy összeállítottak egy teljesen felesleges 100-as listát), melynek a harmadik helyén helyezték el a magyar fővárost.A következő oldalon megmutatjuk azt is, hogy mit írtak rólunk és mely városokkal említették meg egy lapon Budapestet. 

 

A turisták és egyben a budapestiek kedvenc helye télen a Műjégpálya. A Műjépálya 1870. január 29-én nyitotta meg először a kapuit a korcsolyázni vágyó emberek előtt. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitás nem volt egy egyszerű feladat, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kapott csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolypályaként használhassák. Azóta pedig a Műjégpálya több átalakításon esett át, de a szépségéből semmit sem veszített. 

 

Ha szeretnél egy finom forró csokit vagy egy forró kávét inni a korcsolyázás után, akkor mindenképp be kell térned a Városliget Café & Restaurant-ba! A Műjégpálya szomszédságában található étterem kiválóan alkalmas egy kávézásra, de egy romantikus vacsorára is. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyet, kattints ide: étterem Budapesten

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Karácsony Budapesten
címkék: Budapest
Élhető-e Budapest?

Budapest élhetősége 2018

Élhető város-e Budapest? Sokan, sok féle választ mondanak rá, de szerencsére ennél van objektívabb válasz is. Egy nemzetközi cég idén is kiadta a listát. Mutatjuk, hogy Budapest hol szerepel!

Budapesti Világkupa

Világkupa Budapesten

Rangos világversenyt rendez Budapest. Olimpiai sikersportágunk, a vívás lesz a főszereplő a következő napokban, mely a főpróbája lesz a jövő évi hazai világbajnokságnak.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ez lesz a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Íme a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Egész nyáron át tartó izgalmas programsorozattal vár mindenkit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Lesz itt minden, mi szem s szájnak ingere: koncert, ősbemutató és még sok érdekesség!

Gyerekfilm fesztivál Budapesten

Nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon

Először rendeznek gyerekfilm fesztivált Magyarországon. Április 6-8 között tart a rendezvény, melynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. További részletek a cikkben!

Budapest turizmus világnap

Rangos rendezvény Budapesten

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapest lesz a központja a turizmus világának szeptemberben. Ránk fognak figyelni, amit egy közelmúltbeli díjjal vívtunk ki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti fejlesztések

Ezek voltak a legnagyobb fejlesztések Budapesten az elmúlt években

Budapest az elmúlt években a giga beruházások hazája volt. Elképesztő ütemben épült itt minden. Mi most sorra vesszük és megmutatjuk, hogy mi is történt pontosan az "elmúlt 4 évben".

Budapesten lezárják az utakat

Lezárások Budapesten a 4 napos hétvégén

4 napos hétvége jön, mely komoly fennakadásokat fog okozni Budapesten. Ünnepségek, rendezvények, és egyéb programok miatt hatalmas lesz a káosz a városban. Mutatjuk, hogy melyik nap mi várható!


További cikkek