Baleseti statisztikák Budapesten

2018. Április 21. Szombat - Konrád  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Április 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

Budapesten sajnos romlott a helyzet, már ami a baleseti statisztikákat illeti. 7 év alatt romlott a helyzet, ennek jártunk utána.

Ezek a baleseti statisztikák Budapesten

Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

A vezess.hu gyűjtötte össze azon budapesti utak listáját, melyek a legveszélyesebbnek számítanak a fővárosban. Ehhez a baleseti statisztikák nyújtanak megfelelő alapot. A lista összevetésre került az 5 évvel ezelőtti hasonló tartalmú kimutatással, így pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyivel lettek veszélyesebbek az adott útszakaszok a fővárosban.

Ami állandónak tűnik, hogy öt esztendővel ezelőtt is, most is a Váci út végzett az első helyen azon a listán és a dobogó másik két szereplője sem változott meg, így a Pesti út lett a második, a Szentendrei út pedig a harmadik az adatok szerint.

Hogy mi vezethet ezen utak elsőségéhez? Ez azzal is magyarázható, hogy ezen utak jellemzően többsávosak, a sebességkorlátozás pedig jó néhány szakaszon meghaladja az 50 km/órát. Reggel és este elképesztő forgalmat kell áteresztenie, ráadásul sok szakaszon még a pályatest sem a legjobb. Hiába nem kell tehát a szembe jövő sávba átmenni egy előzés kedvéért, akkor is sok baleset történik, ami a hirtelen megállni kényszerülő autókkal és a figyelmetlenséggel is magyarázható pluszban, a már említett külső tényezők mellett.

A legutóbbi felmérés szerint összesen 567 komoly baleset történt ezeken az utakon a 2011-es 499 balesettel szemben, ami elképesztően nagy, 14 százalékos növekedést jelent. A következő oldalon megmutatjuk a részletes listát!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Art mozik Budapest

Ismét itt az Art mozik éjszakája

Nemsokára megrendezik ismét a főváros 5 különböző helyén az Art mozik éjszakáját, mely idén is sok értékes és különleges filmmel várja a rajongóit.  

Sziget Fesztivál több külföldi

Egyre több a külföldi fellépő a Szigeten

Idén nagyobb a költségvetése a Sziget Fesztiválnak, ezért több külföldi fellépőt is vendégül tudnak látni. Mutatjuk a listát és a további részleteket!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Kisföldalatti renoválása

Nagy mértékben megújulhat a Kisföldalatti

A majdnem 130 éves története során még nem volt akkora léptékű felújítás a Kisföldalatti vonalán, mint ami most lett meghirdetve. Rá sem fogunk ismerni a vonalra!

Könyv Fesztivál a fővárosban

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál, mely idén is számtalan érdekességet tartogat magában. Mutatjuk a jubileumi rendezvény részleteit!      

Panasz oldal Budapesten

Megoldás a budapesti panaszokra?

Egy új fajta panaszoldalt nyitottak meg a közelmúltban, mely első sorban a városban fellelhető szórakozóhelyekkel foglalkozik. Ez mindenképpen egy megoldás lehet a sok problémára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Kőbányai Eiffel-csarnok

Alakul az Eiffel-csarnok Kőbányán

A főváros egy nagyon fontos épülete lesz az új Eiffel-csarnok, mely Kőbányán épül fel. Mutatjuk,. hogy hogyan áll jelenleh az építkezés és hogy miért is fontos ez az országnak!

Cirkusz Világnapja Budapesten

Cirkusz Világnap Budapesten is

Itt a Cirkusz Világnap, így a fővárosi és számos vidéki cirkuszban is lehetőség lesz belesni az érdeklődőknek a kulisszák mögé. Mutatjuk, hogy hol mire lehet számítani!


További cikkek