Baleseti statisztikák Budapesten

2018. Július 17. Kedd - Endre, Elek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Július 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

Budapesten sajnos romlott a helyzet, már ami a baleseti statisztikákat illeti. 7 év alatt romlott a helyzet, ennek jártunk utána.

Ezek a baleseti statisztikák Budapesten

Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

A vezess.hu gyűjtötte össze azon budapesti utak listáját, melyek a legveszélyesebbnek számítanak a fővárosban. Ehhez a baleseti statisztikák nyújtanak megfelelő alapot. A lista összevetésre került az 5 évvel ezelőtti hasonló tartalmú kimutatással, így pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyivel lettek veszélyesebbek az adott útszakaszok a fővárosban.

Ami állandónak tűnik, hogy öt esztendővel ezelőtt is, most is a Váci út végzett az első helyen azon a listán és a dobogó másik két szereplője sem változott meg, így a Pesti út lett a második, a Szentendrei út pedig a harmadik az adatok szerint.

Hogy mi vezethet ezen utak elsőségéhez? Ez azzal is magyarázható, hogy ezen utak jellemzően többsávosak, a sebességkorlátozás pedig jó néhány szakaszon meghaladja az 50 km/órát. Reggel és este elképesztő forgalmat kell áteresztenie, ráadásul sok szakaszon még a pályatest sem a legjobb. Hiába nem kell tehát a szembe jövő sávba átmenni egy előzés kedvéért, akkor is sok baleset történik, ami a hirtelen megállni kényszerülő autókkal és a figyelmetlenséggel is magyarázható pluszban, a már említett külső tényezők mellett.

A legutóbbi felmérés szerint összesen 567 komoly baleset történt ezeken az utakon a 2011-es 499 balesettel szemben, ami elképesztően nagy, 14 százalékos növekedést jelent. A következő oldalon megmutatjuk a részletes listát!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     

CNN Budapestet említi

A CNN népszerűsíti a magyar fővárost

Budapest tíz kiváló filmforgatási helyszínét, köztük a Magyar Állami Operaházat, az Országházat és a Hősök terét bemutató riportot közölt a héten a CNN Travel, megjegyezve, hogy a magyar főváros egyre gyakrabban jut meghatározó szerephez a különböző filmes produkciókban.  


További cikkek