Baleseti statisztikák Budapesten

2018. Szeptember 24. Hétfő - Gellért  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Szeptember 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

Budapesten sajnos romlott a helyzet, már ami a baleseti statisztikákat illeti. 7 év alatt romlott a helyzet, ennek jártunk utána.

Ezek a baleseti statisztikák Budapesten

Ezek Budapest legveszélyesebb útszakaszai

A vezess.hu gyűjtötte össze azon budapesti utak listáját, melyek a legveszélyesebbnek számítanak a fővárosban. Ehhez a baleseti statisztikák nyújtanak megfelelő alapot. A lista összevetésre került az 5 évvel ezelőtti hasonló tartalmú kimutatással, így pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyivel lettek veszélyesebbek az adott útszakaszok a fővárosban.

Ami állandónak tűnik, hogy öt esztendővel ezelőtt is, most is a Váci út végzett az első helyen azon a listán és a dobogó másik két szereplője sem változott meg, így a Pesti út lett a második, a Szentendrei út pedig a harmadik az adatok szerint.

Hogy mi vezethet ezen utak elsőségéhez? Ez azzal is magyarázható, hogy ezen utak jellemzően többsávosak, a sebességkorlátozás pedig jó néhány szakaszon meghaladja az 50 km/órát. Reggel és este elképesztő forgalmat kell áteresztenie, ráadásul sok szakaszon még a pályatest sem a legjobb. Hiába nem kell tehát a szembe jövő sávba átmenni egy előzés kedvéért, akkor is sok baleset történik, ami a hirtelen megállni kényszerülő autókkal és a figyelmetlenséggel is magyarázható pluszban, a már említett külső tényezők mellett.

A legutóbbi felmérés szerint összesen 567 komoly baleset történt ezeken az utakon a 2011-es 499 balesettel szemben, ami elképesztően nagy, 14 százalékos növekedést jelent. A következő oldalon megmutatjuk a részletes listát!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek
címkék: Budapest
A BKV véd minket a fertőzésektől

A BKV is véd minket a fertőzésektől

Hazai innovációval és higiéniai bevonattal óvja utasai egészségét a főváros közlekedési cége. A társaság közleményében azt írja: sokan egyenlőségjelet tesznek az őszi-téli időszak, valamint az iskolakezdés és a szokásosnak mondható őszi megbetegedések, különösen az influenza közé.

Depresszió

Van segítség – csak kérni kell

Hajlamosak befordulni a magyarok. Idehaza a felnőttek negyede küzd depresszióval. Ez a fajta mentális betegség leginkább az alacsonyabb végzettségűekre és a kisebb keresetűekre jellemző. Főként a nők szenvednek miatta; egy felmérés szerint a szebbik nem 30 százaléka mutat...

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, ezeket ne hagyd ki!

Így tölts el hasznosan egy napot Budapesten

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, hiszen megannyi nevezetesség várja Magyarország fővárosának látogatóit. Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, bemutatjuk, hogy milyen programokat nem hagyhatsz ki! 

Egy különleges rendezvényhelyszín Budapesten

Egy rendezvényhelyszín Budapesten, különleges alkalmakra

Egy tökéletes rendezvény egyik alapfeltétele egy tökéletes helyszín. Budapesten, a Városligetben található az egyik legjobb rendezvényhelyszín, ami különleges helyszíne lehet születésnapi buliknak, évfordulóknak, és céges rendezvényeknek. 

Bemutatjuk, hogy hova menj kutyával Budapesten!

Kutyával Budapesten – hova érdemes menni?

Kutyával indulnál útnak, de nem tudod, hogy hova menjetek? Nem egyszerű a kérdés! A következőkben mutatunk egy különleges helyet, ahol a négylábúakat is szívesen látják! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
A legjobb program szombat estére

Mit csinálj szombat este Budapesten?

Kikapcsolódnál egyet szombat este, de nem tudod, hogy hova menj Budapesten? Mutatunk egy szuper programot, amit nem hagyhatsz ki most szombaton! Irány a Városliget! 

A legjobb őszi programok Budapesten

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 


További cikkek