Egy szuper kihívás, egy szuper sport!

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Itt a legújabb őrület: Extrém futópálya a sportolás szerelmeseinek

Sárban dagonyázás, kötélhágcsókon és szénaboglyán való átjutás vagy éppen farönk cipelés?

Ha a fentiek hallatán megborzongtál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc elfoglaltságod, viszont azok számára, akik szeretik a kihívásokat és életük a sport biztosan kihagyhatatlan az új őrület, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

extrém futópálya

Azok, akik gyermekkorukban is odáig voltak az akadályversenyekért, minden bizonnyal ezt az extrém akadálypályát is azonnal megkedvelik majd.

 

Teljen a hétvége is tartalmasan!

 

A hétvégék alkalmával, mikor legtöbbünknek végre van egy kis szabadideje, hajlamosak vagyunk a lustálkodásra, amivel nincs is baj, hiszen ki kell pihennünk a heti fáradalmakat.

 

Viszont mennyivel édesebb a pihenés egy olyan nap után, amikor érezzük, hogy olyat tettünk, mely által legyőztük saját korlátainkat és bebizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk!

 

A szabadidős programok lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, így ha valaki aktív időtöltésre vágyik, nem szükséges pénz, vagy társaság; egy jó kis biciklizés, vagy futás bárki számára könnyen elérhető, viszont ha valami különlegeset is kipróbálnál, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy extrém futópályát!

 

Ne feledjük, sportolás nem csak fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, hanem egyben a hosszú élet titka is!

 

Extrém futópályákról

 

Az Amerikából induló őrület egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, a Spartan race akadályversenyek nyomán pedig egyre több extrém akadálypálya készül hazánkban.

 

Milyenek is pontosan ezek a pályák? Nos, úgy kell őket elképzelni, mint a katonaságnál már jól bevált kiképző pályákat, melyek telis-tele vannak a legkülönfélébb akadályokkal. Dombok, szénaboglyák, kötélhágcsók, ezek megfűszerezve egy kis sárral, dagonyázással és kúszással mászással. Jól hangzik, igaz?

 

Ha attól félsz, hogy elszakad a nadrágod, vagy koszos lesz a cipőd, akkor maradj is otthon, mert ezekre nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, viszont amennyiben nem próbálod ki soha, egy hatalmas élménytől fosztod meg magadat.

 

Az ezeken a különleges futópályákon történő futás már önmagában is egy fantasztikus program, melynek teljesítésével önmagadnak bizonyíthatod rátermettségedet, de amennyiben sikerül barátaidat is rávenni egy ilyen futópálya kipróbálására, akkor még jobban fogtok szórakozni.

 

 

Nem csak sportolóknak

 

Azt gondolhatná az ember, hogy mivel jó fizikai erőnlétre van szükség a falon történő mászáshoz, vagy a szénaboglyákon való ugráláshoz, ezért csak jó kondícióban lévő sportolóknak ajánlják ezt az időtöltést, viszont mi ezt ezennel megcáfolnánk.

 

Éppúgy élvezik a részvételt az amatőr sportolók is, illetve még azok is, akik viszonylag ritkán végeznek testmozgást. Az extrém körülmények és kihívások hatására nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen teljesíthetőek ezek a feladatok; mikor látjuk, hogy barátaink belesüllyednek a sárba, vagy ahogy egymást kikacagva próbáljuk felhúzni magunkat a kötélen.

 

Sérülésveszély

 

Egy újabb kérdés, mely sokunkban felmerülhet az extrém futópályák hallatán, hogy vajon mekkora a lesérülés esélye?

 

Bár veszélyesnek tűnhet ez a pálya, higgyétek el, hogy semmivel sem rejt magában nagyobb veszélyt, mint egy egyszerű biciklizés. Enyhébb horzsolások, vagy rándulás előfordulhat ugyan, de ha jól bemelegítettünk és megfelelő ruhát öltünk magunkra, akkor ezeknek az előfordulása is minimális.

 

Hova menjek, ha ki szeretném próbálni az extrém futópályát?

 

Bár az ország számos területén találkozhatunk extrém futópályákkal, amennyiben családias környezetben szeretnénk kipróbálni először ezt a lehetőséget, javasoljuk a családias hangulatú helyek felkutatását barátainkkal, például a Zichy Park Hotel Extrém futópályáját (ide kattintva érdeklődhet), a nagyobb veresenyeken való részvételhez pedig a Spartan race Facebook oldalán célszerű látogatást tennünk.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Sportrendezvenyek
címkék: Sport
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!


További cikkek