Egy szuper kihívás, egy szuper sport!

2017. Augusztus 17. Csütörtök - Jácint  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Augusztus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Itt a legújabb őrület: Extrém futópálya a sportolás szerelmeseinek

Sárban dagonyázás, kötélhágcsókon és szénaboglyán való átjutás vagy éppen farönk cipelés?

Ha a fentiek hallatán megborzongtál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc elfoglaltságod, viszont azok számára, akik szeretik a kihívásokat és életük a sport biztosan kihagyhatatlan az új őrület, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

extrém futópálya

Azok, akik gyermekkorukban is odáig voltak az akadályversenyekért, minden bizonnyal ezt az extrém akadálypályát is azonnal megkedvelik majd.

 

Teljen a hétvége is tartalmasan!

 

A hétvégék alkalmával, mikor legtöbbünknek végre van egy kis szabadideje, hajlamosak vagyunk a lustálkodásra, amivel nincs is baj, hiszen ki kell pihennünk a heti fáradalmakat.

 

Viszont mennyivel édesebb a pihenés egy olyan nap után, amikor érezzük, hogy olyat tettünk, mely által legyőztük saját korlátainkat és bebizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk!

 

A szabadidős programok lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, így ha valaki aktív időtöltésre vágyik, nem szükséges pénz, vagy társaság; egy jó kis biciklizés, vagy futás bárki számára könnyen elérhető, viszont ha valami különlegeset is kipróbálnál, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy extrém futópályát!

 

Ne feledjük, sportolás nem csak fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, hanem egyben a hosszú élet titka is!

 

Extrém futópályákról

 

Az Amerikából induló őrület egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, a Spartan race akadályversenyek nyomán pedig egyre több extrém akadálypálya készül hazánkban.

 

Milyenek is pontosan ezek a pályák? Nos, úgy kell őket elképzelni, mint a katonaságnál már jól bevált kiképző pályákat, melyek telis-tele vannak a legkülönfélébb akadályokkal. Dombok, szénaboglyák, kötélhágcsók, ezek megfűszerezve egy kis sárral, dagonyázással és kúszással mászással. Jól hangzik, igaz?

 

Ha attól félsz, hogy elszakad a nadrágod, vagy koszos lesz a cipőd, akkor maradj is otthon, mert ezekre nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, viszont amennyiben nem próbálod ki soha, egy hatalmas élménytől fosztod meg magadat.

 

Az ezeken a különleges futópályákon történő futás már önmagában is egy fantasztikus program, melynek teljesítésével önmagadnak bizonyíthatod rátermettségedet, de amennyiben sikerül barátaidat is rávenni egy ilyen futópálya kipróbálására, akkor még jobban fogtok szórakozni.

 

 

Nem csak sportolóknak

 

Azt gondolhatná az ember, hogy mivel jó fizikai erőnlétre van szükség a falon történő mászáshoz, vagy a szénaboglyákon való ugráláshoz, ezért csak jó kondícióban lévő sportolóknak ajánlják ezt az időtöltést, viszont mi ezt ezennel megcáfolnánk.

 

Éppúgy élvezik a részvételt az amatőr sportolók is, illetve még azok is, akik viszonylag ritkán végeznek testmozgást. Az extrém körülmények és kihívások hatására nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen teljesíthetőek ezek a feladatok; mikor látjuk, hogy barátaink belesüllyednek a sárba, vagy ahogy egymást kikacagva próbáljuk felhúzni magunkat a kötélen.

 

Sérülésveszély

 

Egy újabb kérdés, mely sokunkban felmerülhet az extrém futópályák hallatán, hogy vajon mekkora a lesérülés esélye?

 

Bár veszélyesnek tűnhet ez a pálya, higgyétek el, hogy semmivel sem rejt magában nagyobb veszélyt, mint egy egyszerű biciklizés. Enyhébb horzsolások, vagy rándulás előfordulhat ugyan, de ha jól bemelegítettünk és megfelelő ruhát öltünk magunkra, akkor ezeknek az előfordulása is minimális.

 

Hova menjek, ha ki szeretném próbálni az extrém futópályát?

 

Bár az ország számos területén találkozhatunk extrém futópályákkal, amennyiben családias környezetben szeretnénk kipróbálni először ezt a lehetőséget, javasoljuk a családias hangulatú helyek felkutatását barátainkkal, például a Zichy Park Hotel Extrém futópályáját (ide kattintva érdeklődhet), a nagyobb veresenyeken való részvételhez pedig a Spartan race Facebook oldalán célszerű látogatást tennünk.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Sportrendezvenyek
címkék: Sport
Budapest atlétika vb-t rendez?

Újra nagy világesemény Budapesten?

Olimpia, futball-vb, úszás-vb, atlétika-vb. Ezek a világ legnagyobb sporteseményei. Az úszó-vb már megvolt, de most a tervek arról szólnak, hogy ismét egy nagy eseményt rendezne Budapest.

Budapest villamosai anno

Ilyen volt a főváros villamosközlekedése több, mint 100 évvel ezelőtt

Budapest tradíciói önmagukért beszélnek. Története során nagyon sokszor kellett a padlóról felállnia a városnak. Az egyik leghíresebbje a villamoshálózata, mely már több, mint 100 éve is meghatározó volt.

Te mit csinálsz nyáron Budapesten, ha rossz az idő?

Ilyen lesz az új Velodrom

Ilyen lesz az új Velodrom Óbudán

Régóta halogatják, pedig jó pár éve szó volt róla,hogy nagyon nagy szükség van rá. Most végre úgy néz ki, hogy megvalósul és ha már így lesz, akkor itt vannak az új óbudai Velodrom tervei.

Így festett anno Budapest

Így változott Budapest 63 év a alatt

Budapest akkor és most. Egy fantasztikus videó foglalja össze azt, hogy hogyan festett a város 1945-ben és aztán hogyan 63 évvel később. Lehet, hogy jó lenne egy 2017-es összehasonlítás is, igaz?

legjobb pihentető programlehetőségek

A legjobb pihentető programok, ha időhiányban szenvedünk

Ember legyen a talpán, akit nem hoz lázba egy hajtós hét után a hétvégi pihenés gondolata. Van, aki az aktív, és van, aki a passzív pihenésre esküszik, ugyanakkor abban mindnyájan egyetértünk, hogy egy jó kis pihenésre mindenkinek szüksége van. Alábbi összeállításunkban...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Költözik a Csodák Palotája

Elköltözik eddigi helyéről a Csodák Palotája

Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Csodák Palotájának elköltözésével. Mutatjuk, hogy hova költöznek és miért lesz a legnagyobb!

Budapesti ivóvíz

Igenis iható az itteni csapvíz!

Budapest lakossága meglepetten értesült róla, hogy városuk felkerült egy amerikaiak által összeállított listára, amelyen az olyan Kelet-európai országok szerepeltek, ahol nem ajánlott a csapvízből fogyasztani. Ez különösen azért megdöbbentő, mert Magyarországon bizonyítottan...


További cikkek