Egy szuper kihívás, egy szuper sport!

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Itt a legújabb őrület: Extrém futópálya a sportolás szerelmeseinek

Sárban dagonyázás, kötélhágcsókon és szénaboglyán való átjutás vagy éppen farönk cipelés?

Ha a fentiek hallatán megborzongtál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc elfoglaltságod, viszont azok számára, akik szeretik a kihívásokat és életük a sport biztosan kihagyhatatlan az új őrület, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

extrém futópálya

Azok, akik gyermekkorukban is odáig voltak az akadályversenyekért, minden bizonnyal ezt az extrém akadálypályát is azonnal megkedvelik majd.

 

Teljen a hétvége is tartalmasan!

 

A hétvégék alkalmával, mikor legtöbbünknek végre van egy kis szabadideje, hajlamosak vagyunk a lustálkodásra, amivel nincs is baj, hiszen ki kell pihennünk a heti fáradalmakat.

 

Viszont mennyivel édesebb a pihenés egy olyan nap után, amikor érezzük, hogy olyat tettünk, mely által legyőztük saját korlátainkat és bebizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk!

 

A szabadidős programok lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, így ha valaki aktív időtöltésre vágyik, nem szükséges pénz, vagy társaság; egy jó kis biciklizés, vagy futás bárki számára könnyen elérhető, viszont ha valami különlegeset is kipróbálnál, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy extrém futópályát!

 

Ne feledjük, sportolás nem csak fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, hanem egyben a hosszú élet titka is!

 

Extrém futópályákról

 

Az Amerikából induló őrület egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, a Spartan race akadályversenyek nyomán pedig egyre több extrém akadálypálya készül hazánkban.

 

Milyenek is pontosan ezek a pályák? Nos, úgy kell őket elképzelni, mint a katonaságnál már jól bevált kiképző pályákat, melyek telis-tele vannak a legkülönfélébb akadályokkal. Dombok, szénaboglyák, kötélhágcsók, ezek megfűszerezve egy kis sárral, dagonyázással és kúszással mászással. Jól hangzik, igaz?

 

Ha attól félsz, hogy elszakad a nadrágod, vagy koszos lesz a cipőd, akkor maradj is otthon, mert ezekre nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, viszont amennyiben nem próbálod ki soha, egy hatalmas élménytől fosztod meg magadat.

 

Az ezeken a különleges futópályákon történő futás már önmagában is egy fantasztikus program, melynek teljesítésével önmagadnak bizonyíthatod rátermettségedet, de amennyiben sikerül barátaidat is rávenni egy ilyen futópálya kipróbálására, akkor még jobban fogtok szórakozni.

 

 

Nem csak sportolóknak

 

Azt gondolhatná az ember, hogy mivel jó fizikai erőnlétre van szükség a falon történő mászáshoz, vagy a szénaboglyákon való ugráláshoz, ezért csak jó kondícióban lévő sportolóknak ajánlják ezt az időtöltést, viszont mi ezt ezennel megcáfolnánk.

 

Éppúgy élvezik a részvételt az amatőr sportolók is, illetve még azok is, akik viszonylag ritkán végeznek testmozgást. Az extrém körülmények és kihívások hatására nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen teljesíthetőek ezek a feladatok; mikor látjuk, hogy barátaink belesüllyednek a sárba, vagy ahogy egymást kikacagva próbáljuk felhúzni magunkat a kötélen.

 

Sérülésveszély

 

Egy újabb kérdés, mely sokunkban felmerülhet az extrém futópályák hallatán, hogy vajon mekkora a lesérülés esélye?

 

Bár veszélyesnek tűnhet ez a pálya, higgyétek el, hogy semmivel sem rejt magában nagyobb veszélyt, mint egy egyszerű biciklizés. Enyhébb horzsolások, vagy rándulás előfordulhat ugyan, de ha jól bemelegítettünk és megfelelő ruhát öltünk magunkra, akkor ezeknek az előfordulása is minimális.

 

Hova menjek, ha ki szeretném próbálni az extrém futópályát?

 

Bár az ország számos területén találkozhatunk extrém futópályákkal, amennyiben családias környezetben szeretnénk kipróbálni először ezt a lehetőséget, javasoljuk a családias hangulatú helyek felkutatását barátainkkal, például a Zichy Park Hotel Extrém futópályáját (ide kattintva érdeklődhet), a nagyobb veresenyeken való részvételhez pedig a Spartan race Facebook oldalán célszerű látogatást tennünk.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Sportrendezvenyek
címkék: Sport
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek