Egy szuper kihívás, egy szuper sport!

2018. Április 21. Szombat - Konrád  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Április 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Itt a legújabb őrület: Extrém futópálya a sportolás szerelmeseinek

Sárban dagonyázás, kötélhágcsókon és szénaboglyán való átjutás vagy éppen farönk cipelés?

Ha a fentiek hallatán megborzongtál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc elfoglaltságod, viszont azok számára, akik szeretik a kihívásokat és életük a sport biztosan kihagyhatatlan az új őrület, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

extrém futópálya

Azok, akik gyermekkorukban is odáig voltak az akadályversenyekért, minden bizonnyal ezt az extrém akadálypályát is azonnal megkedvelik majd.

 

Teljen a hétvége is tartalmasan!

 

A hétvégék alkalmával, mikor legtöbbünknek végre van egy kis szabadideje, hajlamosak vagyunk a lustálkodásra, amivel nincs is baj, hiszen ki kell pihennünk a heti fáradalmakat.

 

Viszont mennyivel édesebb a pihenés egy olyan nap után, amikor érezzük, hogy olyat tettünk, mely által legyőztük saját korlátainkat és bebizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk!

 

A szabadidős programok lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, így ha valaki aktív időtöltésre vágyik, nem szükséges pénz, vagy társaság; egy jó kis biciklizés, vagy futás bárki számára könnyen elérhető, viszont ha valami különlegeset is kipróbálnál, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy extrém futópályát!

 

Ne feledjük, sportolás nem csak fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, hanem egyben a hosszú élet titka is!

 

Extrém futópályákról

 

Az Amerikából induló őrület egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, a Spartan race akadályversenyek nyomán pedig egyre több extrém akadálypálya készül hazánkban.

 

Milyenek is pontosan ezek a pályák? Nos, úgy kell őket elképzelni, mint a katonaságnál már jól bevált kiképző pályákat, melyek telis-tele vannak a legkülönfélébb akadályokkal. Dombok, szénaboglyák, kötélhágcsók, ezek megfűszerezve egy kis sárral, dagonyázással és kúszással mászással. Jól hangzik, igaz?

 

Ha attól félsz, hogy elszakad a nadrágod, vagy koszos lesz a cipőd, akkor maradj is otthon, mert ezekre nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, viszont amennyiben nem próbálod ki soha, egy hatalmas élménytől fosztod meg magadat.

 

Az ezeken a különleges futópályákon történő futás már önmagában is egy fantasztikus program, melynek teljesítésével önmagadnak bizonyíthatod rátermettségedet, de amennyiben sikerül barátaidat is rávenni egy ilyen futópálya kipróbálására, akkor még jobban fogtok szórakozni.

 

 

Nem csak sportolóknak

 

Azt gondolhatná az ember, hogy mivel jó fizikai erőnlétre van szükség a falon történő mászáshoz, vagy a szénaboglyákon való ugráláshoz, ezért csak jó kondícióban lévő sportolóknak ajánlják ezt az időtöltést, viszont mi ezt ezennel megcáfolnánk.

 

Éppúgy élvezik a részvételt az amatőr sportolók is, illetve még azok is, akik viszonylag ritkán végeznek testmozgást. Az extrém körülmények és kihívások hatására nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen teljesíthetőek ezek a feladatok; mikor látjuk, hogy barátaink belesüllyednek a sárba, vagy ahogy egymást kikacagva próbáljuk felhúzni magunkat a kötélen.

 

Sérülésveszély

 

Egy újabb kérdés, mely sokunkban felmerülhet az extrém futópályák hallatán, hogy vajon mekkora a lesérülés esélye?

 

Bár veszélyesnek tűnhet ez a pálya, higgyétek el, hogy semmivel sem rejt magában nagyobb veszélyt, mint egy egyszerű biciklizés. Enyhébb horzsolások, vagy rándulás előfordulhat ugyan, de ha jól bemelegítettünk és megfelelő ruhát öltünk magunkra, akkor ezeknek az előfordulása is minimális.

 

Hova menjek, ha ki szeretném próbálni az extrém futópályát?

 

Bár az ország számos területén találkozhatunk extrém futópályákkal, amennyiben családias környezetben szeretnénk kipróbálni először ezt a lehetőséget, javasoljuk a családias hangulatú helyek felkutatását barátainkkal, például a Zichy Park Hotel Extrém futópályáját (ide kattintva érdeklődhet), a nagyobb veresenyeken való részvételhez pedig a Spartan race Facebook oldalán célszerű látogatást tennünk.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Sportrendezvenyek
címkék: Sport
Art mozik Budapest

Ismét itt az Art mozik éjszakája

Nemsokára megrendezik ismét a főváros 5 különböző helyén az Art mozik éjszakáját, mely idén is sok értékes és különleges filmmel várja a rajongóit.  

Sziget Fesztivál több külföldi

Egyre több a külföldi fellépő a Szigeten

Idén nagyobb a költségvetése a Sziget Fesztiválnak, ezért több külföldi fellépőt is vendégül tudnak látni. Mutatjuk a listát és a további részleteket!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Kisföldalatti renoválása

Nagy mértékben megújulhat a Kisföldalatti

A majdnem 130 éves története során még nem volt akkora léptékű felújítás a Kisföldalatti vonalán, mint ami most lett meghirdetve. Rá sem fogunk ismerni a vonalra!

Könyv Fesztivál a fővárosban

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál, mely idén is számtalan érdekességet tartogat magában. Mutatjuk a jubileumi rendezvény részleteit!      

Panasz oldal Budapesten

Megoldás a budapesti panaszokra?

Egy új fajta panaszoldalt nyitottak meg a közelmúltban, mely első sorban a városban fellelhető szórakozóhelyekkel foglalkozik. Ez mindenképpen egy megoldás lehet a sok problémára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Kőbányai Eiffel-csarnok

Alakul az Eiffel-csarnok Kőbányán

A főváros egy nagyon fontos épülete lesz az új Eiffel-csarnok, mely Kőbányán épül fel. Mutatjuk,. hogy hogyan áll jelenleh az építkezés és hogy miért is fontos ez az országnak!

Cirkusz Világnapja Budapesten

Cirkusz Világnap Budapesten is

Itt a Cirkusz Világnap, így a fővárosi és számos vidéki cirkuszban is lehetőség lesz belesni az érdeklődőknek a kulisszák mögé. Mutatjuk, hogy hol mire lehet számítani!


További cikkek