Egy szuper kihívás, egy szuper sport!

2017. Június 24. Szombat - Iván  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Június 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Itt a legújabb őrület: Extrém futópálya a sportolás szerelmeseinek

Sárban dagonyázás, kötélhágcsókon és szénaboglyán való átjutás vagy éppen farönk cipelés?

Ha a fentiek hallatán megborzongtál, akkor nem biztos, hogy ez lesz a kedvenc elfoglaltságod, viszont azok számára, akik szeretik a kihívásokat és életük a sport biztosan kihagyhatatlan az új őrület, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

extrém futópálya

Azok, akik gyermekkorukban is odáig voltak az akadályversenyekért, minden bizonnyal ezt az extrém akadálypályát is azonnal megkedvelik majd.

 

Teljen a hétvége is tartalmasan!

 

A hétvégék alkalmával, mikor legtöbbünknek végre van egy kis szabadideje, hajlamosak vagyunk a lustálkodásra, amivel nincs is baj, hiszen ki kell pihennünk a heti fáradalmakat.

 

Viszont mennyivel édesebb a pihenés egy olyan nap után, amikor érezzük, hogy olyat tettünk, mely által legyőztük saját korlátainkat és bebizonyítottuk, hogy bármire képesek vagyunk!

 

A szabadidős programok lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, így ha valaki aktív időtöltésre vágyik, nem szükséges pénz, vagy társaság; egy jó kis biciklizés, vagy futás bárki számára könnyen elérhető, viszont ha valami különlegeset is kipróbálnál, akkor javasoljuk, hogy keress fel egy extrém futópályát!

 

Ne feledjük, sportolás nem csak fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, hanem egyben a hosszú élet titka is!

 

Extrém futópályákról

 

Az Amerikából induló őrület egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, a Spartan race akadályversenyek nyomán pedig egyre több extrém akadálypálya készül hazánkban.

 

Milyenek is pontosan ezek a pályák? Nos, úgy kell őket elképzelni, mint a katonaságnál már jól bevált kiképző pályákat, melyek telis-tele vannak a legkülönfélébb akadályokkal. Dombok, szénaboglyák, kötélhágcsók, ezek megfűszerezve egy kis sárral, dagonyázással és kúszással mászással. Jól hangzik, igaz?

 

Ha attól félsz, hogy elszakad a nadrágod, vagy koszos lesz a cipőd, akkor maradj is otthon, mert ezekre nagy valószínűség szerint sor fog kerülni, viszont amennyiben nem próbálod ki soha, egy hatalmas élménytől fosztod meg magadat.

 

Az ezeken a különleges futópályákon történő futás már önmagában is egy fantasztikus program, melynek teljesítésével önmagadnak bizonyíthatod rátermettségedet, de amennyiben sikerül barátaidat is rávenni egy ilyen futópálya kipróbálására, akkor még jobban fogtok szórakozni.

 

 

Nem csak sportolóknak

 

Azt gondolhatná az ember, hogy mivel jó fizikai erőnlétre van szükség a falon történő mászáshoz, vagy a szénaboglyákon való ugráláshoz, ezért csak jó kondícióban lévő sportolóknak ajánlják ezt az időtöltést, viszont mi ezt ezennel megcáfolnánk.

 

Éppúgy élvezik a részvételt az amatőr sportolók is, illetve még azok is, akik viszonylag ritkán végeznek testmozgást. Az extrém körülmények és kihívások hatására nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen teljesíthetőek ezek a feladatok; mikor látjuk, hogy barátaink belesüllyednek a sárba, vagy ahogy egymást kikacagva próbáljuk felhúzni magunkat a kötélen.

 

Sérülésveszély

 

Egy újabb kérdés, mely sokunkban felmerülhet az extrém futópályák hallatán, hogy vajon mekkora a lesérülés esélye?

 

Bár veszélyesnek tűnhet ez a pálya, higgyétek el, hogy semmivel sem rejt magában nagyobb veszélyt, mint egy egyszerű biciklizés. Enyhébb horzsolások, vagy rándulás előfordulhat ugyan, de ha jól bemelegítettünk és megfelelő ruhát öltünk magunkra, akkor ezeknek az előfordulása is minimális.

 

Hova menjek, ha ki szeretném próbálni az extrém futópályát?

 

Bár az ország számos területén találkozhatunk extrém futópályákkal, amennyiben családias környezetben szeretnénk kipróbálni először ezt a lehetőséget, javasoljuk a családias hangulatú helyek felkutatását barátainkkal, például a Zichy Park Hotel Extrém futópályáját (ide kattintva érdeklődhet), a nagyobb veresenyeken való részvételhez pedig a Spartan race Facebook oldalán célszerű látogatást tennünk.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Sportrendezvenyek
címkék: Sport
A 30-as évekbeli Budapest

A magyar főváros a 30-as években

Elképesztő felvétel a magyar fővárosról! A 30-as évekből mutatunk most egy videót, mely gyönyörűen bemutatja az akkori fővárost. Kihagyhatatlan felvétel következik!

Kitiltott beerbike-ok

Kitiltották a VII.kerületből a beerbike-okat

Rengeteg embert bosszantott és akadályozott és kivétel nélkül csak az angol turistáknak okozott örömet. Éppen ezért kitiltották a beerbike-okat a VII. kerületből.

Te mit csinálsz nyáron Budapesten, ha rossz az idő?

ismét itt a Múzeumok éjszakája Budapesten is

Megint itt a Múzeumok éjszakája!

Sorozatban 15. alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakája rendezvényt, mely elképesztő kínálattal várja Budapesten (is) a látogatókat. Mindenki készüljön a szombatra!

Budapest új díszpolgárai

Ők a város új díszpolgárai

A mai napon Budapesten átadták annak a nyolc személynek a megtisztelő kitüntetést, mely által mától ők számítanak Budapest legújabb díszpolgárainak. Íme a lista!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
A legszebbek közt a budavári palota

Európa legszebbjei közt a budavári palota!

A National Geographic mindig előáll egy listával, melyre érdemes odafigyelni. Így történt ez most is, amikor is előálltak a kontinens legszebb kastélyaival is, köztük a budavári palotával.

Megújul a csúszdapark

Megújult a Gellért-hegyi csúszdapark

Mindig örömmel számolunk be arról, ha valami megújul a városban. Szerencsére idén is zajlanak az események, például a Gellért-hegyen, ahol fantasztikus képet fest az új csúszdapark!


További cikkek