Minket ajánlanak külföldön!

2018. Június 18. Hétfő - Levente  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Június 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


| Szerző: T.P.

Jó hírünk van külföldön

Dicséretekből sose elég. Mindig jobb, ha éltetnek, mint ha ellene vannak az embernek, az országnak. Ezekben az időkben, mikor Magyarország nem feltétlenül a pozitívumok miatt kerül képernyőre, aztán fokozottan jó, ha jót beszélnek rólunk.

fantasztikus,Magyarország, külföld,Budapest,Balaton,Rubik kocka,Bokodi tó

Jó hírünk van külföldön

Az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna a CNN összegyűjtötte az olvasói számára, hogy miért is éri meg hozzánk eljönni, hogy mit is érdemes rólunk tudni.

 

1,Balaton, mint Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, mely elképesztően népszerű mind bel- és külföldön egyaránt. Legfőbb helyszíneként Siófokot említi meg, míg legnagyobb bulijának a Balaton Sound fesztivált propagálja.

 

2,Mivel az ország tele van meleg vizű forrással, ezért dugig van strandokkal. Így ha ideutazik az ember, az amerikaiak szerint érdemes fürdőruhát is csomagolni a bőröndbe.

 

3, Okosnak tartanak minket (szemben jó pár hazánkból elszármazott tudóssal). Itt az egyik legmagasabb az egy főre jutó Nobel-díjasok száma az egész világon, ráadásul tőlünk származik a Rubik kocka is.

 

4,Kultúra terén sem vagyunk utolsók. Bár Liszt Ferenc Ausztriában született és Németországban halt meg, de magyarnak vallotta magát. Művei világhírűek.

 

5,Érdekesnek találják az életformánkat. A könnyebb utat keressük szerintük és imádunk egymással egyet nem érteni. Szerintük ez a múlt rendszer hagyatéka számunkra.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Érdekesség
Budapest,romkocsma,Szimpla kert,elismerés,Lonely Planet

Szimpla kert: ez igen!

A 2011-es nagy elismerés után, mikor is a 3. legjobb bárnak nyilvánítottak, most beválasztották a Szimplakertet azon 50 helye közé, melyekbe egyszer muszáj betérnie az embernek. 

látnivaló,látványosság,Gödöllő,Zsámbék,család,program, Budapest,kirándulás

Közel a városhoz is jól szórakozhatsz!

Nézd meg Te is ezt a fantasztikus videót, hogy a főváros kötvetlen közelében, milyen nem mindennapi látnivalók vannak!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

fény,fényszennyezettség, Budapest,probléma,baj

Fényszennyezettség: probléma a köbön!

Hiszen kinek tűnne föl, hogy milyen is az ég, ha csak a nagyvárosban él? Az, akinek van összehasonlítási alapja. Mert addig bizony el sem gondolkodik rajta senki sem, hogy az égbolt lehet másmilyen is, ameddig nem találkozik egy valóban más kinézetű esti látképpel.  

Új budapesti pálya

Új sportág új pályája Budapesten

Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hivatalos hazai versenypályája Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyben.

Budapest, Kossuth híd,elfeledett,

Hallottál már a Kossuth hídról?

14 évig állt és nélküle minden nehezebb lett volna. Nélküle nem lett volna egészséges élet a fővárosban, vele azonban megoldódtak a problémák. Tudj meg sok dolgot az elfeledett Kossuth hídról!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapest,vihar,szupercella,Magyarország

Viharok Budapest fölött

Néha olyan érzése van az embernek, hogy már nem is 4 évszak van itt a Kárpát-medencében, hiszen ez, a viharokkal teli időszak időről-időre visszatérő motívummá vált ebben a térségben.

Budapest,utca,Gül baba,legjobb, leghangulatosabb,legszebb

Budapest leghangulatosabb utcája

Budapest leghangulatosabb, legstílusosabb utcája, mely nagyon elüt az átlagtól. Ismerd meg a budai Gül Baba utcát!


További cikkek