Gül baba utca-a legszebb fővárosi sétálóhley

2018. Augusztus 14. Kedd - Marcell  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Augusztus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Budapest leghangulatosabb utcája

Budapest leghangulatosabb, legstílusosabb utcája, mely nagyon elüt az átlagtól. Ismerd meg a budai Gül Baba utcát!

Budapest,utca,Gül baba,legjobb, leghangulatosabb,legszebb

Budapest leghangulatosabb utcája

Jó pár nagyon szép, hangulatos utca van a fővárosban. Ilyenkor az ember lehet, hogy automatikusan valami pesti, belvárosi utcára gondol, ahol hömpölyög a tömeg, állandó a zsivaj és mindemellett be lehet ülni valami jó kis vendéglátó ipari egységbe egy finom ebédre, vacsorára, vagy szimplán egy hűsítő italra.

 

Ez esetben most nem ilyenről van szó. Van Budán egy nagyon stílusos, hangulatos utca, mely elüt a városban megszokottaktól. Teljesen más a hangulata, tényleg nem olyan, mint ha Budapesten lenne az ember.

 

Ennek neve pedig a Gül Baba utca.  A nevezett személy a török hadsereggel érkezett anno 1541-ben Budára, mint muszlim szerzetes. Úgy tartja a legenda, hogy a város elfoglalásának hálaadó ünnepén halt meg. Itt zajlott le a temetése természetesen, melyen a maga I. Szulejmán szultán is részt vett, sőt a koporsó vivők között is részt vett. Sírja fölé türbét (sírbolt, török mauzóleum) emeltek, mely a mostani formáját 1962-ben kapta meg.  A Törökországgal való megállapodás keretében egyébként felújításba kezdtek, így a környék teljesen át fog alakulni.

 

 

A költségek 2,5 milliárd forintra fognak rúgni, melynek a magyar állam a felét vállalja magára. Ez a hely azóta is az iszlám vallású emberek kedvenc zarándokhelye, a török turistáknak amolyan kötelező program, hiszen nagyon különleges ez számukra, mert ez a vallás legészakibb iszlám emlékhelye

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Látványosság
A legjobb őszi programok Budapesten

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 

Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ismerd meg a legjobb céges rendezvényhelyszínt Budapesten!

A legjobb céges rendezvényhelyszín Budapesten

A céges rendezvények esetében kifejezetten fontos az, hogy megtaláljuk a tökéletes helyszínt. A következőkben bemutatjuk a legjobb céges rendezvényhelyszínt a főváros szívében! 

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     


További cikkek