Itt élned, halnod kell a Hősök terén

2017. Szeptember 20. Szerda - Friderika  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Szeptember 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


| Szerző: T.P.

Ismét a színpadon legszebb előadás

1956 mindannyiunk számára fontos év volt, sőt a több mint 1000 éves történelmünk egyik legmeghatározóbb eseménye is egyben. 

előadás, itt élned,halnod kell. hősök tere,Budapest,Varga,Deák-Bill

Ismét a színpadon legszebb előadás

A magyar nép fellázadt a szovjet megszállás és sztálinista diktatúra ellen, melynek első lépése a budapesti diákok tüntetésével kezdődött 56 október 23-án. Sajnálatos módon szabadságunk akkor még nem jött el, hiszen a felkelésnek november 11-éna szovjet csapatok véget vetettek. Szívünkben azonban mély nyomot hagyott az a féle hazafiasság, amit a felkelők tanúsítottak.

 

Minden évben méltó módon emlékezünk a hősökre, mikor is a magyar nép kezébe vette a sorsát és miután a világ hátat fordított neki, egyedül próbálta kivívni a szabadságát.

 

Az idei egy kicsit más lesz, hiszen évfordulóhoz értünk. Idén lesz hatvan éves a hősök akciója. Ebből az alkalomból a Hősök terén egy nagyszabású eseményt visznek színpadra „Itt élned, halnod kell” címmel. Ezen produkciót már bemutatták 1985-ben ugyanitt, akkor olyan korszakos egyéniségek léptek színpadra, mint Varga Miklós, Diák „Bill” Gyula, Victor Máté, Sebestyén Márta, Balázs Ferenc, Zorán, Katona Klári, Lukács Sándor, Balázsovits Lajos, Bács Ferenc, Bessenyei Ferenc, Tordy Géza és Hegedűs D. Géza.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Komolyzene, Látványosság, Szabadidős programok, Színház
Rod Steward Budapesten

Újabb világsztár érkezik Budapestre koncertezni

Rengeteg sztárfellépő adott koncertet idén a magyar fővárosban és úgy néz ki, hogy 2018-ban sem lesz ez másként. Izgalmasan indul az év már januárban!

Új gazdája van az Aréna Plázának

Aréna Pláza a csúcson

Új plázákat ugyan nem lehet építeni, de attól még lehet vásárolni. Legalábbis arra utal, hogy gazdát cserélt az Aréna Pláza, mely nyitása óta most van a csúcson.

Neked melyik a kedvenc budapesti látványosságod?

Budapestet érintő változások

Ryanair Budapesten is korlátozni fog

Komoly korlátozást jelentett be a Ryanair, az egyik legnagyobb repülőgéptársaság. A hírek szerint ezek érinteni fogják a magyar főváros járatait is. 

Kilátóhént fog üzemelni a Buda Tower

Új néven látogatható az egykori Mária Magdolna torony

Középkori torony nyílt meg újra Budán. Az egykori Mária Magdolna torony az egykori magyar kisebbség számára épült az akkori fővárosban. 

Őszi kirándulás Bikácson

Barangolás Tolna megyében Mesés természet – a természet meséje

Tolna megye az utóbbi években méltatlanul kevés figyelmet kapott a belföldi turizmussal foglalkozó fórumokon. Ha megkérdeznénk az ismerőseinket, mi jut eszükbe Tolna megyéről, talán a hazai borkultúrában jártasak említenék Szekszárdot és az ottani csodálatos vörösborokat. Az...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Összekötő út: nagy akadályok

Új összekötő út épülne-már sokan támadják az ötletet

Még nem is döntöttek róla, máris sokan támadják az új összekötő út ötletét Budapesten. Mutatjuk, hogy hol és miért építenék, illetve, hogy miért nem tetszik a budapestieknek az ötlet!

Ezek a legjobb őszi fővárosi programok

Ezek a legjobb budapesti programok ősszel

Budapest legjobb őszi programjait mutatjuk meg, melyek közül nem egy meglepő, viszont az összes izgalmas. Mutatjuk a részleteket.                     


További cikkek