Itt élned, halnod kell a Hősök terén

2017. Július 23. - Lenke  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Július 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: T.P.

Ismét a színpadon legszebb előadás

1956 mindannyiunk számára fontos év volt, sőt a több mint 1000 éves történelmünk egyik legmeghatározóbb eseménye is egyben. 

előadás, itt élned,halnod kell. hősök tere,Budapest,Varga,Deák-Bill

Ismét a színpadon legszebb előadás

A magyar nép fellázadt a szovjet megszállás és sztálinista diktatúra ellen, melynek első lépése a budapesti diákok tüntetésével kezdődött 56 október 23-án. Sajnálatos módon szabadságunk akkor még nem jött el, hiszen a felkelésnek november 11-éna szovjet csapatok véget vetettek. Szívünkben azonban mély nyomot hagyott az a féle hazafiasság, amit a felkelők tanúsítottak.

 

Minden évben méltó módon emlékezünk a hősökre, mikor is a magyar nép kezébe vette a sorsát és miután a világ hátat fordított neki, egyedül próbálta kivívni a szabadságát.

 

Az idei egy kicsit más lesz, hiszen évfordulóhoz értünk. Idén lesz hatvan éves a hősök akciója. Ebből az alkalomból a Hősök terén egy nagyszabású eseményt visznek színpadra „Itt élned, halnod kell” címmel. Ezen produkciót már bemutatták 1985-ben ugyanitt, akkor olyan korszakos egyéniségek léptek színpadra, mint Varga Miklós, Diák „Bill” Gyula, Victor Máté, Sebestyén Márta, Balázs Ferenc, Zorán, Katona Klári, Lukács Sándor, Balázsovits Lajos, Bács Ferenc, Bessenyei Ferenc, Tordy Géza és Hegedűs D. Géza.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Budapesti látnivalók, budapesti...
címkék: Érdekesség, Komolyzene, Látványosság, Szabadidős programok, Színház
Ez lett a legújabb újítás Budapesten

Ez lett Budapest új kedvenc szolgáltatása

Nemrégen indították be, de máris a főváros kedvenc szolgáltatásává vált a LuggAir. A következőkben bemutatjuk és megmondjuk azt is, hogy miért lett gyorsan ilyen nagy kedvenc. 

Nő a fizetős parkolók száma a fővárosban

Bővül a fizetős parkolók száma Budapesten

Sajnos tendenciának tűnik az, hogy egyre több fizetős parkoló létesül Budapesten. Itt az újabb költségessé váló helyek listája. Mutatjuk azt is, hogy mikortól jön a változtatás.

Te mit csinálsz nyáron Budapesten, ha rossz az idő?

A Ryanair beújít

Egyre több reptér elérhető közvetlenül Budapestről

Folyamatosan bővülnek a budapesti reptér szolgáltatásai. Minden légitársaság próbál valami újat mutatni. Most a Ryanair újított be, nem is akárhogyan.

Ismerd meg a legjobb esküvőhelyszín Budapesten!

Városliget – A legjobb esküvőhelyszín Budapesten

Esküvőhelyszínt keresel Budapesten? A Városligetnél nem találsz jobbat! Bemutatjuk, hogy milyen esküvőknek adhat tökéletes otthon Budapest egyik legcsodálatosabb része! 

Lehel csarnok felújítása

Felújítják a Lehel csarnokot is

Mostanában Budapesten egyre másra történnek a nagy felújítások. Ezúttal a Lehel csarnokon van a sor, melyre valljuk be, ráfért már a ráncfelvarrás. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Margitszigeti felújítások

Felújították a Margitszigetet

Ha kicsit karcosan szeretnénk fogalmazni: ezért jó ha egy város nagy világeseményt rendez. Mert akkor megtörténnek azok a felújítások,melyek rég esedékesek lettek volna már. Mint most a Margitsziget esetében.

Palatinus strand átadása

Átadták az új Palatinus strandot

Felújították és ezzel egy időben ki is bővítették a budapesti Palatinus Strandfürdőt, amely  munkálatok után immáron már egész évben várja a látogatókat.


További cikkek