Húsvét Bikácson

2018. Szeptember 24. Hétfő - Gellért  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Szeptember 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Vidéki Húsvét a legjobb ünnep!

Húsvét Bikácson? Bizony messze ez számít a legjobb program ötletnek, akárhogyan is nézzük. Mindenki átélt már számtalan ünnepet, azonban a bikácsi pár nap a legjobb ötlet erre az időszakra!

Bikácsi Húsvét

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe.  A húsvéti ünnepkör a farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik, amelynek mélypontja a nagypéntek, Jézus szenvedéseink és kereszthalálának az emléknapja. Nagyszombaton szentelték meg a tüzet, illetve ezen a napon tartották vízszentelés szertartását is. Mindemellett a leglátványosabb nagyszombati szertartás a feltámadási körmenet volt.

Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt. Vidéken több helyen még napjainkban is kútvízzel locsolják a lányokat ( Hollókőn ez óriási felhajtást hoz magával mind a mai napig), a városokban azonban különféle kölnivizekkel helyettesítették ezt.

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A locsolás után a fiúk a régi időkben tojást, szalonnát vagy festett tojást kaptak cserébe.Ma már ezek a népszokások sokat enyhültek, de attól még mindig a kedvenc ünnepe maradt ez az embereknek.Hogy érdemes ünnepelni? Mindenki másra esküszik, mi mégis megmutatjuk a legjobbat!Húsvét vidéken? Ha valaki szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapok hajtásából, a megszokott környezetből, akkor mi a legjobb ötletet mondjuk most el.

 

Igazi kuriózumot szeretne, olyat, ami még nem volt? Akkor töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben!Itt felelevednek a vidéki, húsvéti népszokások. Itt olyat fognak látni a gyerekek, melyet, még lehet, hogy soha!  Egész napos, húsvéti gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket. Lesz tojás festés, nyúl etetés, bárány terelés, sőt  Húsvét vasárnapján megkereshetik a kisebbek az elrejtett tojásokat is!

 

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A nagyobbak mindez alatt megismerkedhetnek a helybéli, húsvéti gasztronómiai szokásokkal, a környék borvidékeiről származó borokkal, helyi méztermelők portékáival, vagy a környék nevezetességeivel egy kellemes séta vagy biciklizés során.De persze gondoltak a felnőttekre is! A sok program után megfáradva pedig garantált a felfrissülés wellness részleg élmény-medencéjében.

 

Amennyiben megtetszett ez a nagyszerű ötlet, akkor ne habozzon ajánlatot kérni, melyet itt tehet meg könnyedén.

 

 

Vissza: Programok, rendezvények
címkék:
A BKV véd minket a fertőzésektől

A BKV is véd minket a fertőzésektől

Hazai innovációval és higiéniai bevonattal óvja utasai egészségét a főváros közlekedési cége. A társaság közleményében azt írja: sokan egyenlőségjelet tesznek az őszi-téli időszak, valamint az iskolakezdés és a szokásosnak mondható őszi megbetegedések, különösen az influenza közé.

Depresszió

Van segítség – csak kérni kell

Hajlamosak befordulni a magyarok. Idehaza a felnőttek negyede küzd depresszióval. Ez a fajta mentális betegség leginkább az alacsonyabb végzettségűekre és a kisebb keresetűekre jellemző. Főként a nők szenvednek miatta; egy felmérés szerint a szebbik nem 30 százaléka mutat...

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, ezeket ne hagyd ki!

Így tölts el hasznosan egy napot Budapesten

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, hiszen megannyi nevezetesség várja Magyarország fővárosának látogatóit. Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, bemutatjuk, hogy milyen programokat nem hagyhatsz ki! 

Egy különleges rendezvényhelyszín Budapesten

Egy rendezvényhelyszín Budapesten, különleges alkalmakra

Egy tökéletes rendezvény egyik alapfeltétele egy tökéletes helyszín. Budapesten, a Városligetben található az egyik legjobb rendezvényhelyszín, ami különleges helyszíne lehet születésnapi buliknak, évfordulóknak, és céges rendezvényeknek. 

Bemutatjuk, hogy hova menj kutyával Budapesten!

Kutyával Budapesten – hova érdemes menni?

Kutyával indulnál útnak, de nem tudod, hogy hova menjetek? Nem egyszerű a kérdés! A következőkben mutatunk egy különleges helyet, ahol a négylábúakat is szívesen látják! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
A legjobb program szombat estére

Mit csinálj szombat este Budapesten?

Kikapcsolódnál egyet szombat este, de nem tudod, hogy hova menj Budapesten? Mutatunk egy szuper programot, amit nem hagyhatsz ki most szombaton! Irány a Városliget! 

A legjobb őszi programok Budapesten

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 


További cikkek