Húsvét Bikácson

2018. Március 21. Szerda - Benedek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Március 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Vidéki Húsvét a legjobb ünnep!

Húsvét Bikácson? Bizony messze ez számít a legjobb program ötletnek, akárhogyan is nézzük. Mindenki átélt már számtalan ünnepet, azonban a bikácsi pár nap a legjobb ötlet erre az időszakra!

Bikácsi Húsvét

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe.  A húsvéti ünnepkör a farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik, amelynek mélypontja a nagypéntek, Jézus szenvedéseink és kereszthalálának az emléknapja. Nagyszombaton szentelték meg a tüzet, illetve ezen a napon tartották vízszentelés szertartását is. Mindemellett a leglátványosabb nagyszombati szertartás a feltámadási körmenet volt.

Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt. Vidéken több helyen még napjainkban is kútvízzel locsolják a lányokat ( Hollókőn ez óriási felhajtást hoz magával mind a mai napig), a városokban azonban különféle kölnivizekkel helyettesítették ezt.

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A locsolás után a fiúk a régi időkben tojást, szalonnát vagy festett tojást kaptak cserébe.Ma már ezek a népszokások sokat enyhültek, de attól még mindig a kedvenc ünnepe maradt ez az embereknek.Hogy érdemes ünnepelni? Mindenki másra esküszik, mi mégis megmutatjuk a legjobbat!Húsvét vidéken? Ha valaki szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapok hajtásából, a megszokott környezetből, akkor mi a legjobb ötletet mondjuk most el.

 

Igazi kuriózumot szeretne, olyat, ami még nem volt? Akkor töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben!Itt felelevednek a vidéki, húsvéti népszokások. Itt olyat fognak látni a gyerekek, melyet, még lehet, hogy soha!  Egész napos, húsvéti gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket. Lesz tojás festés, nyúl etetés, bárány terelés, sőt  Húsvét vasárnapján megkereshetik a kisebbek az elrejtett tojásokat is!

 

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A nagyobbak mindez alatt megismerkedhetnek a helybéli, húsvéti gasztronómiai szokásokkal, a környék borvidékeiről származó borokkal, helyi méztermelők portékáival, vagy a környék nevezetességeivel egy kellemes séta vagy biciklizés során.De persze gondoltak a felnőttekre is! A sok program után megfáradva pedig garantált a felfrissülés wellness részleg élmény-medencéjében.

 

Amennyiben megtetszett ez a nagyszerű ötlet, akkor ne habozzon ajánlatot kérni, melyet itt tehet meg könnyedén.

 

 

Vissza: Programok, rendezvények...
címkék:
Élhető-e Budapest?

Budapest élhetősége 2018

Élhető város-e Budapest? Sokan, sok féle választ mondanak rá, de szerencsére ennél van objektívabb válasz is. Egy nemzetközi cég idén is kiadta a listát. Mutatjuk, hogy Budapest hol szerepel!

Budapesti Világkupa

Világkupa Budapesten

Rangos világversenyt rendez Budapest. Olimpiai sikersportágunk, a vívás lesz a főszereplő a következő napokban, mely a főpróbája lesz a jövő évi hazai világbajnokságnak.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ez lesz a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Íme a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Egész nyáron át tartó izgalmas programsorozattal vár mindenkit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Lesz itt minden, mi szem s szájnak ingere: koncert, ősbemutató és még sok érdekesség!

Gyerekfilm fesztivál Budapesten

Nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon

Először rendeznek gyerekfilm fesztivált Magyarországon. Április 6-8 között tart a rendezvény, melynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. További részletek a cikkben!

Budapest turizmus világnap

Rangos rendezvény Budapesten

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapest lesz a központja a turizmus világának szeptemberben. Ránk fognak figyelni, amit egy közelmúltbeli díjjal vívtunk ki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti fejlesztések

Ezek voltak a legnagyobb fejlesztések Budapesten az elmúlt években

Budapest az elmúlt években a giga beruházások hazája volt. Elképesztő ütemben épült itt minden. Mi most sorra vesszük és megmutatjuk, hogy mi is történt pontosan az "elmúlt 4 évben".

Budapesten lezárják az utakat

Lezárások Budapesten a 4 napos hétvégén

4 napos hétvége jön, mely komoly fennakadásokat fog okozni Budapesten. Ünnepségek, rendezvények, és egyéb programok miatt hatalmas lesz a káosz a városban. Mutatjuk, hogy melyik nap mi várható!


További cikkek