Húsvét Bikácson

2018. Június 18. Hétfő - Levente  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Június 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Vidéki Húsvét a legjobb ünnep!

Húsvét Bikácson? Bizony messze ez számít a legjobb program ötletnek, akárhogyan is nézzük. Mindenki átélt már számtalan ünnepet, azonban a bikácsi pár nap a legjobb ötlet erre az időszakra!

Bikácsi Húsvét

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe.  A húsvéti ünnepkör a farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik, amelynek mélypontja a nagypéntek, Jézus szenvedéseink és kereszthalálának az emléknapja. Nagyszombaton szentelték meg a tüzet, illetve ezen a napon tartották vízszentelés szertartását is. Mindemellett a leglátványosabb nagyszombati szertartás a feltámadási körmenet volt.

Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt. Vidéken több helyen még napjainkban is kútvízzel locsolják a lányokat ( Hollókőn ez óriási felhajtást hoz magával mind a mai napig), a városokban azonban különféle kölnivizekkel helyettesítették ezt.

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A locsolás után a fiúk a régi időkben tojást, szalonnát vagy festett tojást kaptak cserébe.Ma már ezek a népszokások sokat enyhültek, de attól még mindig a kedvenc ünnepe maradt ez az embereknek.Hogy érdemes ünnepelni? Mindenki másra esküszik, mi mégis megmutatjuk a legjobbat!Húsvét vidéken? Ha valaki szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapok hajtásából, a megszokott környezetből, akkor mi a legjobb ötletet mondjuk most el.

 

Igazi kuriózumot szeretne, olyat, ami még nem volt? Akkor töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben!Itt felelevednek a vidéki, húsvéti népszokások. Itt olyat fognak látni a gyerekek, melyet, még lehet, hogy soha!  Egész napos, húsvéti gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket. Lesz tojás festés, nyúl etetés, bárány terelés, sőt  Húsvét vasárnapján megkereshetik a kisebbek az elrejtett tojásokat is!

 

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A nagyobbak mindez alatt megismerkedhetnek a helybéli, húsvéti gasztronómiai szokásokkal, a környék borvidékeiről származó borokkal, helyi méztermelők portékáival, vagy a környék nevezetességeivel egy kellemes séta vagy biciklizés során.De persze gondoltak a felnőttekre is! A sok program után megfáradva pedig garantált a felfrissülés wellness részleg élmény-medencéjében.

 

Amennyiben megtetszett ez a nagyszerű ötlet, akkor ne habozzon ajánlatot kérni, melyet itt tehet meg könnyedén.

 

 

Vissza: Programok, rendezvények...
címkék:
Budapest,romkocsma,Szimpla kert,elismerés,Lonely Planet

Szimpla kert: ez igen!

A 2011-es nagy elismerés után, mikor is a 3. legjobb bárnak nyilvánítottak, most beválasztották a Szimplakertet azon 50 helye közé, melyekbe egyszer muszáj betérnie az embernek. 

látnivaló,látványosság,Gödöllő,Zsámbék,család,program, Budapest,kirándulás

Közel a városhoz is jól szórakozhatsz!

Nézd meg Te is ezt a fantasztikus videót, hogy a főváros kötvetlen közelében, milyen nem mindennapi látnivalók vannak!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

fény,fényszennyezettség, Budapest,probléma,baj

Fényszennyezettség: probléma a köbön!

Hiszen kinek tűnne föl, hogy milyen is az ég, ha csak a nagyvárosban él? Az, akinek van összehasonlítási alapja. Mert addig bizony el sem gondolkodik rajta senki sem, hogy az égbolt lehet másmilyen is, ameddig nem találkozik egy valóban más kinézetű esti látképpel.  

Új budapesti pálya

Új sportág új pályája Budapesten

Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hivatalos hazai versenypályája Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyben.

Budapest, Kossuth híd,elfeledett,

Hallottál már a Kossuth hídról?

14 évig állt és nélküle minden nehezebb lett volna. Nélküle nem lett volna egészséges élet a fővárosban, vele azonban megoldódtak a problémák. Tudj meg sok dolgot az elfeledett Kossuth hídról!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapest,vihar,szupercella,Magyarország

Viharok Budapest fölött

Néha olyan érzése van az embernek, hogy már nem is 4 évszak van itt a Kárpát-medencében, hiszen ez, a viharokkal teli időszak időről-időre visszatérő motívummá vált ebben a térségben.

Budapest,utca,Gül baba,legjobb, leghangulatosabb,legszebb

Budapest leghangulatosabb utcája

Budapest leghangulatosabb, legstílusosabb utcája, mely nagyon elüt az átlagtól. Ismerd meg a budai Gül Baba utcát!


További cikkek