Budapesten is jön az ingyen Wifi

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Ingyen Wifi nálunk is!

Egy tervezet szerint -mely az egész kontinensre kiterjed- ingyenesség teszik a közösségi internet használatot, így mostantól nem kell majd súlyos pénzeket fizetni a netezésért.

Ingyen wifi

 

A napokban jött ki az a forradalmi hír, hogy Európai Unió Tanácsa jóváhagyta azt a tervezetet, hogy az unió a városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok hoz létre és mindezt a közösségi költségvetésből saját maga fogja finanszírozni. Ezzel elérkezett az az idő, melyet már régen rebesgettek: nevezetesen, hogy nemsokára ingyenesség teszik az internezhasználatot. 

 

Természetesen ezen döntés Magyarország összes településére, így Budapestre, de a kisebb településekre is ugyan úgy érvényes lesz. A tájékoztatás szerint az Európai Unió (EU) külön alappal támogatja, hogy ezt a kezdeményezést  2020-ig befejezze. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy senkitől ne lehessen megtagadni, hogy ingyenesen és jó minőségű internethez férjen hozzá.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek