Elhunyt Aradszky László

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Kósa Krisztina

Meghalt Aradszky László táncdalénekes

Életének 83. évében elhunyt Aradszky László – írta az Index, mely az énekes családjától értesült a szomorú hírről. A minden előjel nélkül történt tragédia mindenkit megviselt.

Elhunyt Aradszky László

Meghalt Aradszky László táncdalénekes

“Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk.”

 

 

Az énekes minden előjel nélkül hunyt el otthonában. Az Indexnek fia, Aradszky Zsolt azt mondta, a mentőket vasárnap este fél tízkor hívták ki, ők viszont már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

Aradszky László 1935-ben született Budapesten, és fülbemászó slágereivel a magyar tánczene népszerű és fontos részévé vált. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! eénevezésű versenyén első helyezést ért el (igaz, megosztva) Még ide-oda húz a szív című dalával. Ő lett Magyarországon az első aranylemezes előadó, melyet az Isten véled édes Piroskám című számot is tartalmazó albumával érdemelt ki.

 

 

Több kitüntetést is kapott karrierje során, melyek közül kiemelkedik a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje, melyet 2015-ben ítéltek oda neki évtizedekig tartó töretlen előadóművészi pályája elismeréseként.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest, Kultúra
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek