Aranycsapat-tragédia - búcsú az utolsó tagtól

2018. Április 25. Szerda - Márk  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Április 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


| Szerző: Kósa Krisztina

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat utolsó játékosa

Október 9-én, 88 éves korában meghalt Tóth II. József tizenkétszeres magyar válogatott futballista - írja az MLSZ a játékos családjára hivatkozva.

 

 

Kihalt az Aranycsapat - elhunyt Tóth II. József

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat utolsó játékosa

Elment az Aranycsapat csatára: meghalt Tóth II. József

 

Tóth 1953 és 1957 közt volt a válogatott tagja, játszott a világhírű Aranycsapatban is. 1954. május 23-án a 6:3 budapesti visszavágóján gólt lőtt az angoloknak. Összesen ötször talált be a válogatottban eltöltött évei alatt. Az 1954-es vb-n is szerepelt, ahol ezüstérmet szerzett a csapattal. ritkságszámba megy, hogy mindösszesen egy klubja volt: 1940 és 1961 között a Csepelben rúgta a bőrt. 

 

296 bajnoki meccsen 78 gólt szerzett, és az 1958-59-es idényben bajnokságot nyert klubjával. Csepel örökös bajnoka, Budapest díszpolgára. Szülőfalujában, Merseváton 2015 óta egy sportpálya is viseli a nevét – emléket állítva ezzel tehetségének és szorgalmának. 

 

 

Fotó: MTI 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest, Sport
Hatalmas elismerést kapott a reptér

Régió első lett a ferihegyi reptér

Hatalmas elismerést kapott a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér. A régió leg környezettudatosabb légikötője lett a napokban.

Fizetős parkolók száma növekszik

Szigorítások a Budapesti parkolás kapcsán

Tovább szigorodik a budapesti parkolás, ugyanis növekednek a fizetős zónák száma városszerte. Mutatjuk, hogy hol és mire kell számítani!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

 Érdekességek az I bike Budapestről

Ez volt idén az I bike Budapest

Idén is több tízezren vettek részt az I bike Budapest rendezvényen. Több érdekességről is beszámolhatunk a rendezvény kapcsán. Tovább a cikkben!

Lindt Budapest

Csokiboltot nyit Budapesten a Lindt

Budapesten nyit üzletet a Lindt, mely a leghíresebb csoki gyártó üzemnek számít világszerte. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban!

Lezárják fél Budapestet

Itt az I bike Budapest, lezárások jönnek a városban

Vasárnap tartják Budapesten az I bike Budapest kerékpáros rendezvényt, mely hatalmas lezárásokat fog hozni a főváros életébe. Mutatjuk, hogy hol kell figyelni!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Szabadtéri csapatépítő

3 indok, hogy miért kezdj el máris csapatépítőt szervezni a kollégáidnak

Az irodai kávégép sokat tudna mesélni az elmúlt időszak csapatépítőin történt érdekes, vicces vagy izgalmas dolgokról, hiszen a kollégák előszeretettel idézik fel újra és újra ezeket az eseményeket kávézás közben a gép előtt álldogálva. Valóban nagyon fontosak egy cég...

Zichy Extrém Futópálya

Gyakorló extrém futópálya Bikácson, Tolna megyében

Bikácson a Zichy Park Hotel területén található extrém gyakorló futópálya kiválóan alkalmas azoknak akik Spartan Race versenyekre készülnek. A pálya egész évben várja a sportolókat, illetve azokat is, akik eddig még sosem próbálták ezt a kemény, nagy kitartást igénylő...


További cikkek