Aranycsapat-tragédia - búcsú az utolsó tagtól

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Kósa Krisztina

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat utolsó játékosa

Október 9-én, 88 éves korában meghalt Tóth II. József tizenkétszeres magyar válogatott futballista - írja az MLSZ a játékos családjára hivatkozva.

 

 

Kihalt az Aranycsapat - elhunyt Tóth II. József

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat utolsó játékosa

Elment az Aranycsapat csatára: meghalt Tóth II. József

 

Tóth 1953 és 1957 közt volt a válogatott tagja, játszott a világhírű Aranycsapatban is. 1954. május 23-án a 6:3 budapesti visszavágóján gólt lőtt az angoloknak. Összesen ötször talált be a válogatottban eltöltött évei alatt. Az 1954-es vb-n is szerepelt, ahol ezüstérmet szerzett a csapattal. ritkságszámba megy, hogy mindösszesen egy klubja volt: 1940 és 1961 között a Csepelben rúgta a bőrt. 

 

296 bajnoki meccsen 78 gólt szerzett, és az 1958-59-es idényben bajnokságot nyert klubjával. Csepel örökös bajnoka, Budapest díszpolgára. Szülőfalujában, Merseváton 2015 óta egy sportpálya is viseli a nevét – emléket állítva ezzel tehetségének és szorgalmának. 

 

 

Fotó: MTI 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest, Sport
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek