Metrófelújítás Budapesten

2018. Augusztus 14. Kedd - Marcell  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Augusztus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Kósa Krisztina

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

Az M3-as metró felújítása idén novemberben kezdődik Budapesten. A főváros egyik legtöbbet használt metróótvonala már alaposan rászolgált a korszerűsítésre, ellenben az egy évesre tervezett felújítás sokak életét megbolygatja majd. 

Metrófelújítás Budapesten

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

A 3-as metró felújítása jelentős problémákat okoz majd mindazoknak, akik ezzel szoktak közlekedni, illetve azoknak is, akik ugyan nem Budapesten élnek, de ide járnak dolgozni. 2017 novemberétől lehet számolni a komoly(abb) dugókkal, késésekkel és zsúfoltsággal, amit az M3 korszerűsítése jelent majd. Tömött járatokra és legalább fél órával hosszabb bejutási időre lehet számítani első körben. 

 

A jelenlegi metrópótlási tervet a legtöbben elégtelennek tartják, és ezt a következőkkel indokolják:

 

1., A hálózat elméletben ugyan képes elszállítani az utasokat, ha mindenki arra megy, amerre a BKK akarja, de így is történik minden, akkor is nagy tömeg lesz. Ebben az esetben átlagosan 15-20 perccel tarthat tovább egy utazás. A zsúfoltság és időveszteség csak nő, ha a kritikus tömeg mégsem arra megy, amerre azt a BKK szeretné (illetve ha késések jönek közbe). Így már könnyedén ott lehet az a 20-30 perc, amivel megnő a bejutási idő.

 

2., Budapesten van elég busz, ellenben sofőr biztosan nincs. Amennyiben nem sikerül idejében felvenni még több mint száz sofőrt, akkor a többi járatról helyezik majd át őket, ami így a többi budapesti vonalon okoz majd járatkimaradásokat.

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
A legjobb őszi programok Budapesten

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 

Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ismerd meg a legjobb céges rendezvényhelyszínt Budapesten!

A legjobb céges rendezvényhelyszín Budapesten

A céges rendezvények esetében kifejezetten fontos az, hogy megtaláljuk a tökéletes helyszínt. A következőkben bemutatjuk a legjobb céges rendezvényhelyszínt a főváros szívében! 

Bikácsi nyár

Nyár Bikácson

Végre eljött az első sorban a gyerekek által várt bizonyítványosztás. Az iskola után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok nélkül.

Budapesti Eiffel csarnok építése

Gőzerővel építik Budapesten az Eiffel Műhelyházat

Mi magunk is jó pár alkalommal beszámoltunk az Eiffel Műhelyház építéséről, mely a budapesti kulturális élet kihagyhatatlan bástyája lesz a jövőben. 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Tovább épül Budapest

Folytatódó budapesti építkezések

Ezekben a napokban zajlik az ország jövő évi költségvetésének tárgyalása az Országgyűlésben. A Life of Budapest alapvetően nem foglalkozik politikával, de a napvilágot látott tervekről nekünk is be kell számolni. Hogy miért? Mert bőven szó esik benne a budapesti fejlesztésekről.

Budapesti felhőkarcoló

Épülhet a főváros első újkori felhőkarcolója

Elkezdték építeni Budapest első, újkori felhőkarcolóját. Mutatjuk, hogy hol és milyen lesz!                                     


További cikkek