Metrófelújítás Budapesten

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Kósa Krisztina

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

Az M3-as metró felújítása idén novemberben kezdődik Budapesten. A főváros egyik legtöbbet használt metróótvonala már alaposan rászolgált a korszerűsítésre, ellenben az egy évesre tervezett felújítás sokak életét megbolygatja majd. 

Metrófelújítás Budapesten

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

A 3-as metró felújítása jelentős problémákat okoz majd mindazoknak, akik ezzel szoktak közlekedni, illetve azoknak is, akik ugyan nem Budapesten élnek, de ide járnak dolgozni. 2017 novemberétől lehet számolni a komoly(abb) dugókkal, késésekkel és zsúfoltsággal, amit az M3 korszerűsítése jelent majd. Tömött járatokra és legalább fél órával hosszabb bejutási időre lehet számítani első körben. 

 

A jelenlegi metrópótlási tervet a legtöbben elégtelennek tartják, és ezt a következőkkel indokolják:

 

1., A hálózat elméletben ugyan képes elszállítani az utasokat, ha mindenki arra megy, amerre a BKK akarja, de így is történik minden, akkor is nagy tömeg lesz. Ebben az esetben átlagosan 15-20 perccel tarthat tovább egy utazás. A zsúfoltság és időveszteség csak nő, ha a kritikus tömeg mégsem arra megy, amerre azt a BKK szeretné (illetve ha késések jönek közbe). Így már könnyedén ott lehet az a 20-30 perc, amivel megnő a bejutási idő.

 

2., Budapesten van elég busz, ellenben sofőr biztosan nincs. Amennyiben nem sikerül idejében felvenni még több mint száz sofőrt, akkor a többi járatról helyezik majd át őket, ami így a többi budapesti vonalon okoz majd járatkimaradásokat.

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!


További cikkek