Metrófelújítás Budapesten

2017. Október 24. Kedd - Salamon  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Október 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


| Szerző: Kósa Krisztina

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

Az M3-as metró felújítása idén novemberben kezdődik Budapesten. A főváros egyik legtöbbet használt metróótvonala már alaposan rászolgált a korszerűsítésre, ellenben az egy évesre tervezett felújítás sokak életét megbolygatja majd. 

Metrófelújítás Budapesten

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

A 3-as metró felújítása jelentős problémákat okoz majd mindazoknak, akik ezzel szoktak közlekedni, illetve azoknak is, akik ugyan nem Budapesten élnek, de ide járnak dolgozni. 2017 novemberétől lehet számolni a komoly(abb) dugókkal, késésekkel és zsúfoltsággal, amit az M3 korszerűsítése jelent majd. Tömött járatokra és legalább fél órával hosszabb bejutási időre lehet számítani első körben. 

 

A jelenlegi metrópótlási tervet a legtöbben elégtelennek tartják, és ezt a következőkkel indokolják:

 

1., A hálózat elméletben ugyan képes elszállítani az utasokat, ha mindenki arra megy, amerre a BKK akarja, de így is történik minden, akkor is nagy tömeg lesz. Ebben az esetben átlagosan 15-20 perccel tarthat tovább egy utazás. A zsúfoltság és időveszteség csak nő, ha a kritikus tömeg mégsem arra megy, amerre azt a BKK szeretné (illetve ha késések jönek közbe). Így már könnyedén ott lehet az a 20-30 perc, amivel megnő a bejutási idő.

 

2., Budapesten van elég busz, ellenben sofőr biztosan nincs. Amennyiben nem sikerül idejében felvenni még több mint száz sofőrt, akkor a többi járatról helyezik majd át őket, ami így a többi budapesti vonalon okoz majd járatkimaradásokat.

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Budapest Eye

Budapest Eye - a valódi fővárosi látványosság!

A Budapest Eye egy ideje már lázban tartja a nagyérdeműt, hiszen impozáns mérete és elhelyezkedése révén káprázatos kilátás nyílik róla a főváros csodáira. Ha még nem próbáltátok, most újra itt a nagyszerű lehetőség!

Szerintetek miért jobb Budapesten élni, mint máshol?

Budapest a levegőből

Budapest látványosságai a levegőből nézve

Sokféle módon láthattuk már Budapestet, de az teljesen biztos: ahogy mostanában divatba jött a drónozás, az ilyen típusú felvételek egyre csak szaporodni fognak.

A néphagyomány szerint hideg, kemény tél várható

14 népi megfigyelés, ami hideg telet jövendöl

Sok-sok népi megfigyelés bizonyítja korábbról, hogy az állatok bizony előrejelzik az időjárás változásait, természetesen a maguk módján. 14 olyat gyűjtöttünk most össze, ami bizonyítja, ha hideg, kemény, fagyos tél várható!

Lázár Ervin szobor Ferencvárosban

Ferencvárosban avatták fel Lázár Ervin szobrát

Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében. A IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen...

Márton-napi vigasságok

Márton-napi népszokások - közeledik november 11-e!

A Márton-nap sokak által ünnepelt alkalom a fővárosban és vidéken egyaránt. Elmaradhatatlan része az ősznek, melyet komoly felkészülés előz meg. Lássuk most, mi is a Márton-nap történeti háttere!


További cikkek