Metrófelújítás Budapesten

2018. Április 25. Szerda - Márk  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Április 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


| Szerző: Kósa Krisztina

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

Az M3-as metró felújítása idén novemberben kezdődik Budapesten. A főváros egyik legtöbbet használt metróótvonala már alaposan rászolgált a korszerűsítésre, ellenben az egy évesre tervezett felújítás sokak életét megbolygatja majd. 

Metrófelújítás Budapesten

Ezt biztosan megérzi Budapest: a metrófelújítás

A 3-as metró felújítása jelentős problémákat okoz majd mindazoknak, akik ezzel szoktak közlekedni, illetve azoknak is, akik ugyan nem Budapesten élnek, de ide járnak dolgozni. 2017 novemberétől lehet számolni a komoly(abb) dugókkal, késésekkel és zsúfoltsággal, amit az M3 korszerűsítése jelent majd. Tömött járatokra és legalább fél órával hosszabb bejutási időre lehet számítani első körben. 

 

A jelenlegi metrópótlási tervet a legtöbben elégtelennek tartják, és ezt a következőkkel indokolják:

 

1., A hálózat elméletben ugyan képes elszállítani az utasokat, ha mindenki arra megy, amerre a BKK akarja, de így is történik minden, akkor is nagy tömeg lesz. Ebben az esetben átlagosan 15-20 perccel tarthat tovább egy utazás. A zsúfoltság és időveszteség csak nő, ha a kritikus tömeg mégsem arra megy, amerre azt a BKK szeretné (illetve ha késések jönek közbe). Így már könnyedén ott lehet az a 20-30 perc, amivel megnő a bejutási idő.

 

2., Budapesten van elég busz, ellenben sofőr biztosan nincs. Amennyiben nem sikerül idejében felvenni még több mint száz sofőrt, akkor a többi járatról helyezik majd át őket, ami így a többi budapesti vonalon okoz majd járatkimaradásokat.

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Hatalmas elismerést kapott a reptér

Régió első lett a ferihegyi reptér

Hatalmas elismerést kapott a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér. A régió leg környezettudatosabb légikötője lett a napokban.

Fizetős parkolók száma növekszik

Szigorítások a Budapesti parkolás kapcsán

Tovább szigorodik a budapesti parkolás, ugyanis növekednek a fizetős zónák száma városszerte. Mutatjuk, hogy hol és mire kell számítani!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

 Érdekességek az I bike Budapestről

Ez volt idén az I bike Budapest

Idén is több tízezren vettek részt az I bike Budapest rendezvényen. Több érdekességről is beszámolhatunk a rendezvény kapcsán. Tovább a cikkben!

Lindt Budapest

Csokiboltot nyit Budapesten a Lindt

Budapesten nyit üzletet a Lindt, mely a leghíresebb csoki gyártó üzemnek számít világszerte. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban!

Lezárják fél Budapestet

Itt az I bike Budapest, lezárások jönnek a városban

Vasárnap tartják Budapesten az I bike Budapest kerékpáros rendezvényt, mely hatalmas lezárásokat fog hozni a főváros életébe. Mutatjuk, hogy hol kell figyelni!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Szabadtéri csapatépítő

3 indok, hogy miért kezdj el máris csapatépítőt szervezni a kollégáidnak

Az irodai kávégép sokat tudna mesélni az elmúlt időszak csapatépítőin történt érdekes, vicces vagy izgalmas dolgokról, hiszen a kollégák előszeretettel idézik fel újra és újra ezeket az eseményeket kávézás közben a gép előtt álldogálva. Valóban nagyon fontosak egy cég...

Zichy Extrém Futópálya

Gyakorló extrém futópálya Bikácson, Tolna megyében

Bikácson a Zichy Park Hotel területén található extrém gyakorló futópálya kiválóan alkalmas azoknak akik Spartan Race versenyekre készülnek. A pálya egész évben várja a sportolókat, illetve azokat is, akik eddig még sosem próbálták ezt a kemény, nagy kitartást igénylő...


További cikkek