Budapest retró hírei

2018. Április 21. Szombat - Konrád  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Április 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        

Budapest anno

Tarts velünk te is az időutazáson, elrepítünk téged Budapest múltjába, felidézzük a legszebb emlékeket fővárosunk életéből. Ha szeretted Budapestet régen is, akkor ezeket a cikkeket is szeretni fogod! 

Budapesti programok március 15-én

2018.03.15.

Rendezvények Budapesten március 15-én

Március 15 az egyik legfontosabb nemzeti ünnep Magyarországon. Ennek megfelelően készül az ország, már ami a programokat illeti. Most megmutatjuk, hogy mivel várják az embereket ezen a napon!

Ybl Miklós és Budapest

2017.11.21.

Ybl Miklós, aki annyit tett Budapestért

Lovag Ybl Miklós magyar építész volt, aki a 19. század egyik legnagyobb magyar mesterének számított. Számtalan fővárosi épület viseli keze nyomát, és bizton állíthatjuk, hogy egyik szebb, mint a másik. Lássuk...

Budapest egykoron

2017.11.19.

Budapest közlekedése a 60-as években

Igazi kuriózumra bukkantunk. Budapest közlekedése az 1960-as években teljesen más arcát mutatta, mint manapság. Íme a bizoníték erre ebben a videóban.

Állatkert Budapesten

2017.11.18.

Fővárosi Állatkert - régi fotókon

1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert Budapesten, melyet már mindenki nagyon várt, ugyanis eredetileg már a ’20-as években felmerült a gondolata az alapításnak, ám a forradalom...

Lóvasút

2017.11.14.

Mikor még lóvasút járt Budapesten...

150 éve még a lóval való közlekedés számított szokványosnak, manapság pedig az autó. Lovaskocsit látni a utakon ma már szinte ritkaságszámba megy, és különleges alkalmakkal ülünk csak fel rá. Ahogyan az analfabétizmus...

Keleti pályaudvar

2017.11.13.

Eklektikus stílusa máig gyönyörködtet: a Keleti pályaudvar története

Elhelyezkedése és az Erdéllyel való kapcsolat okán lett Keleti a neve még 1892-ben, és már akkoriban is a legforgalmasabb közlekedési csomópontban számított Budapesten. Súlyosan megsérült mindkét világháborúban, mégis...

Nyugati pályaudvar

2017.11.12.

A fél világ csodálta anno: a Nyugati pályaudvar

Egy régi elképzelés szerint a Városligetben húzták volna föl, ám végül a Nagykörút mentén épült meg a világ egyik legszebb pályaudvara, amely a Nyugati nevet nem elhelyezkedése okán kapta. Következzék...

A Margit híd

2017.11.07.

A híd, amit kétszer is felrobbantottak: a Margit híd

A Margit híd sok budapestinek csak egy eszköz, mellyel megkönnyítik napi utazgatásukat a budai és a pesti oldal közt, pedig ennek a hídnak is megvan ám a maga múltja, a maga története olyan érdekességekkel, minthogy kétszer...

Lánchíd

2017.11.06.

Hogy mi köze a Lánchídnak Széchenyihez, Haynauhoz és egy elmegyógyintézethez? Most kiderül!

Már az építését megelőzően akadtak igen komoly bonyodalmak, mivel többen is ellenezték Budapest első hídjának felhúzását. Majd minden megoldódott, és elkezdődhetett a főváros legszebb hídjának építése. 


1/7

 

Vissza: Cikkek, Budapesti hírek
címkék: Budapest
Art mozik Budapest

Ismét itt az Art mozik éjszakája

Nemsokára megrendezik ismét a főváros 5 különböző helyén az Art mozik éjszakáját, mely idén is sok értékes és különleges filmmel várja a rajongóit.  

Sziget Fesztivál több külföldi

Egyre több a külföldi fellépő a Szigeten

Idén nagyobb a költségvetése a Sziget Fesztiválnak, ezért több külföldi fellépőt is vendégül tudnak látni. Mutatjuk a listát és a további részleteket!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Kisföldalatti renoválása

Nagy mértékben megújulhat a Kisföldalatti

A majdnem 130 éves története során még nem volt akkora léptékű felújítás a Kisföldalatti vonalán, mint ami most lett meghirdetve. Rá sem fogunk ismerni a vonalra!

Könyv Fesztivál a fővárosban

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál

Megkezdődött a Budapesti Könyvfesztivál, mely idén is számtalan érdekességet tartogat magában. Mutatjuk a jubileumi rendezvény részleteit!      

Panasz oldal Budapesten

Megoldás a budapesti panaszokra?

Egy új fajta panaszoldalt nyitottak meg a közelmúltban, mely első sorban a városban fellelhető szórakozóhelyekkel foglalkozik. Ez mindenképpen egy megoldás lehet a sok problémára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Kőbányai Eiffel-csarnok

Alakul az Eiffel-csarnok Kőbányán

A főváros egy nagyon fontos épülete lesz az új Eiffel-csarnok, mely Kőbányán épül fel. Mutatjuk,. hogy hogyan áll jelenleh az építkezés és hogy miért is fontos ez az országnak!

Cirkusz Világnapja Budapesten

Cirkusz Világnap Budapesten is

Itt a Cirkusz Világnap, így a fővárosi és számos vidéki cirkuszban is lehetőség lesz belesni az érdeklődőknek a kulisszák mögé. Mutatjuk, hogy hol mire lehet számítani!

Így készül fel a margitszigeti zenélő szökőkút a nyárra

Így készül fel a margitszigeti zenélő szökőkút a nyárra

Nagyon sok kiemelkedő esemény lesz a nyáron Budapesten. Számtalan újítással készül a város, amelyek közül kiemelkedik a margitszigeti szökőkút csodás előadása.   Almás Kornél videója

Üdvözlöm Ádám! Sosem lehet buta a kérdés, amikor életük egyik legszebb napjára készülnek! :)  A meghívottak köre...

Nézd meg, hogy mit is csinál a sommelier!

Mit csinál egy sommelier?

Az éttermek kapcsán időnként felbukkanhat egy különös, idegen eredetű kifejezés, amiről nem feltétlenül tudja mindenki automatikusan, hogy mit is jelent, vagy hogy pontosan mit, esetleg kit takar. Ez a kifejezés nem más, mint a sommelier. A legtöbben csak borszakértőkként ismerik...

Szavazni lehet Budapest dalára

Lehet szavazni Budapest dalára

A hét elejétől fogva van lehetőség szavazni Budapest dalára. A cikkben minden érdekességet és elérhetőséget megmutatunk erről a kezdeményezésről.

Lezárják idén is a Szabadság hidat?

Idén is lezárják a Szabadság hidat?

Idén is lehetnek szabad hétvégék a Szabadság hídon! Mindannyian emlékezhetünk, hogy tavaly és 2016-ban is mekkora szenzáció volt ,hogy lezárták a Szabadság hidat, hogy aztán oda dzsembori hangulatot varázsoljanak az emberek. Volt ott minden, mi szem s szájnak ingere:...

Rajzpályázat a főváros főszereplésével

Rajzpályázat Budapestről

2018-ban, ötödik alkalommal rendezik meg a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében a Francois Fiedler Rajzversenyt.

Alcazar Étterem

Alcazar Étterem

Cím: Budapest, Lechner Ödön fasor 3, 1095
Email: https://www.facebook.com/alcazarbudapest
Weblap: alcazar.hu/hu

33. Telekom Vivicittá

Befutottak a Telekom Vivicittá győztesei

Április 15-én 9 órakor elrajtoltak a 33. Vivicittá versenyzői a Margitsziget Központi útján. 84 országból, több mint 28 ezer futni vágyó érkezett a Telekom éves félmaratonjára.

Így néz ki Budapest egy éve

Egy év Budapest

Megmutatjuk most, hogy milyen is egy egész év a főváros életében. Egy csodás timelapse videót mutatunk most be, mely összefoglalja a tavalyi fővárosi eseményeket.


További cikkek