Budapest retró hírei

2018. Január 20. Szombat - Sebestyén  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Január 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      

Budapest anno

Tarts velünk te is az időutazáson, elrepítünk téged Budapest múltjába, felidézzük a legszebb emlékeket fővárosunk életéből. Ha szeretted Budapestet régen is, akkor ezeket a cikkeket is szeretni fogod! 

Ybl Miklós és Budapest

2017.11.21.

Ybl Miklós, aki annyit tett Budapestért

Lovag Ybl Miklós magyar építész volt, aki a 19. század egyik legnagyobb magyar mesterének számított. Számtalan fővárosi épület viseli keze nyomát, és bizton állíthatjuk, hogy egyik szebb, mint a másik. Lássuk...

Budapest egykoron

2017.11.19.

Budapest közlekedése a 60-as években

Igazi kuriózumra bukkantunk. Budapest közlekedése az 1960-as években teljesen más arcát mutatta, mint manapság. Íme a bizoníték erre ebben a videóban.

Állatkert Budapesten

2017.11.18.

Fővárosi Állatkert - régi fotókon

1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert Budapesten, melyet már mindenki nagyon várt, ugyanis eredetileg már a ’20-as években felmerült a gondolata az alapításnak, ám a forradalom...

Lóvasút

2017.11.14.

Mikor még lóvasút járt Budapesten...

150 éve még a lóval való közlekedés számított szokványosnak, manapság pedig az autó. Lovaskocsit látni a utakon ma már szinte ritkaságszámba megy, és különleges alkalmakkal ülünk csak fel rá. Ahogyan az analfabétizmus...

Keleti pályaudvar

2017.11.13.

Eklektikus stílusa máig gyönyörködtet: a Keleti pályaudvar története

Elhelyezkedése és az Erdéllyel való kapcsolat okán lett Keleti a neve még 1892-ben, és már akkoriban is a legforgalmasabb közlekedési csomópontban számított Budapesten. Súlyosan megsérült mindkét világháborúban, mégis...

Nyugati pályaudvar

2017.11.12.

A fél világ csodálta anno: a Nyugati pályaudvar

Egy régi elképzelés szerint a Városligetben húzták volna föl, ám végül a Nagykörút mentén épült meg a világ egyik legszebb pályaudvara, amely a Nyugati nevet nem elhelyezkedése okán kapta. Következzék...

A Margit híd

2017.11.07.

A híd, amit kétszer is felrobbantottak: a Margit híd

A Margit híd sok budapestinek csak egy eszköz, mellyel megkönnyítik napi utazgatásukat a budai és a pesti oldal közt, pedig ennek a hídnak is megvan ám a maga múltja, a maga története olyan érdekességekkel, minthogy kétszer...

Lánchíd

2017.11.06.

Hogy mi köze a Lánchídnak Széchenyihez, Haynauhoz és egy elmegyógyintézethez? Most kiderül!

Már az építését megelőzően akadtak igen komoly bonyodalmak, mivel többen is ellenezték Budapest első hídjának felhúzását. Majd minden megoldódott, és elkezdődhetett a főváros legszebb hídjának építése. 

Árpád híd

2017.11.05.

Az egyetlen híd, ami túlélte a II. világháborút: az Árpád híd

Az Árpád híd volt sokáig a leghosszabb híd Budapesten, és egyben az egyetlen is, melyet a németek a II. világháború során nem robbantottak fel. 2008-ban lett a második ebben a rangsorban, akkor ugyanis megépült a Megyeri híd,...


1/7

 

Vissza: Cikkek, Budapesti hírek
címkék: Budapest
9 év után lépnek fel nálunk ismét!

Alice in Chains koncert Budapesten!

Kilenc év után ismét Alice in Chains-koncert lesz Magyarországon. Az amerikai rockzenekar július 1-jén lép fel a BudapestParkban.

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Budapesten adják át a következő Michelin csillagokat!

Elképesztő megtiszteltetés érte Budapestet mely a magyar gasztronómia számár is nagy lehetőség: itt adják át az idei Michelin csillagokat, melyek az éttermek számára a legnagyobb elsimerésnek számít.      

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Bálna továbbra is eladó

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a Bálnával

Folytatódik a fővárosi Bálna hányattatott sorsa. Továbbra sem jelentkezett érte senki, így ezután sem lehet tudni, hogy mi lesz a főváros kultikus épületével.

Budapesten akár kastély is eladó

Budapesten most akár több állami villát is meg lehet venni

Elképesztő épületeket, ingatlanokat, többek közt akár kastélyt is lehet venni újabban Budapesten és az országban egyaránt. Mutatjuk ennek a nem mindennapi akciónak a hátterét!

Újra építik a csillaghegyi strandot

Óriási beruházás Csillaghegyen

Csillaghegyen tervbe vették, és úgy látszik, hogy meg is fogják valósítani a régi Árpád forrásfürdő felélesztését. Rekord áron és fejlesztéssel álmodták újra a koplexumot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapestről repülővel utazhatunk

Ismét bővült a Budapestről repülővel elérhető városok listája!

Ismét bővült azon városok listája, melyekbe közvetlenül utazhatunk majd Budapestről a jövőben. Ezzel még komfortosabb lesz az életünk, hiszen nem kell a csatlakozásokra vadászni.

Új megállók a 3-as metró vonalán

Így fognak kinézni a 3-as metró megállói

Nyílvánosságra kerültek a 3-as metró felújított megállóinak a tervei, melyek igazán jól fognak mutatni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindegyik hasonlít egy kicsit egymásra!

Így készül fel a margitszigeti zenélő szökőkút a nyárra

Így készül fel a margitszigeti zenélő szökőkút a nyárra

Nagyon sok kiemelkedő esemény lesz a nyáron Budapesten. Számtalan újítással készül a város, amelyek közül kiemelkedik a margitszigeti szökőkút csodás előadása.   Almás Kornél videója

Cirkuszfesztivál a fővárosban

Cirkusfesztivál teljes sikere

Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket főváros szerte több helyszínen rendeztek meg a napokban.

Felújítják a Duna partot

Duna part: igazi megújulás várható!

Elképesztő tervek kerültek nyilvánosságra, melyek azt mutatják be, hogy milyen változások várhatóak a Duna parton a közeljövőben. Izgalmas átalakulás várható.

aktív pihenés

A wellness rémálom – avagy miért vagyok hulla fáradt hétfőn, amikor az egész hétvégét szállodában, pihenéssel töltöttem?

Adott tehát egy kellemes hosszú hétvége, melyre már jó előre lefoglaltuk a szállásunkat egy kellemes szállodában, természetesen teljes ellátással. Alig várjuk, hogy végre ott legyünk, pihenjünk és élvezzük a stresszmentes hétvége nyugalmát wellnessel és finom ételekkel.

Budapest, ahol olcsó a romantika

Budapest az a város, ahol olcsón lehet romantikázni

Érdekes világszintű kimuatás készült el, mely azt vizsgálta, hogy mely városokban mennyibe kerül a párokban a romantikázás. Budapest nagyon elől végzett. Részletek a cikkben!

Oliva Étterem és Pizzéria

Oliva Étterem és Pizzéria

Cím: 1065 Budapest, Lázár Utca 1.
Email: zoldoliva@hdsnet.hu
Weblap: olivaetterem.com

Budapest közlekedésének újulása

Rohamtempóban újulnak Budapest közlekedési feltételei

Valljuk be, hogy ráfért már Budapestre az a fejlesztés, melyet most vettek tervbe. Minden szinten várható újítás, melyből mi, utasok fogunk majd leginkább profitálni.

Első reptéri hotel

Megnyílt az első reptéri szálloda!

Eddig még nem volt erre sem példa: reptéri szálloda fog hamarosan nyílni Budapesten. A részletek erről a különleges hotelről a cikkben!    


További cikkek