Robert Langdon Budapesten

2018. Szeptember 24. Hétfő - Gellért  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Szeptember 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Budapesten menti magát Robert Langdon

Robert Langdon Dan Brown híres karaktere, akit Tom Hanks személyesít meg. A legújabb könyvben az ismert szimbólumkutató Budapesten nyomoz és menekül. 

Budapesten Robert Langdon

Budapesten menti magát Robert Langdon

Dan Brown korunk egyik népszerű írója, főként krimiket, izgalmas történeteket vet papírra. Újkori hírnevét első sorban a Robert Langdon történetek alapozták meg. Eddig 5 könyv főszereplője volt az amerikai szimbólumkutató, mindegyik nagy sikerű volt. A Da Vinci kód, Az Angyalok és démonok, Az elveszett jelkép, illetve az Inferno volt azon művek címe, melyekben a Langdon történetet kitárgyalta az író. A mostani könyv címe pedig az Eredet.

 

A népszerűséget első sorban a történetek lüktetése, izgalma, illetve a megfilmesítésre megnyert Tom Hanks hiteles és nagyszerű alakításának köszönheti.A legutóbbi Brown adaptáció azért vált híressé, mert nagy részét Budapesten forgatták. Mindenki emlékezhet arra, hogy a színészóriás és népszerű Tom Hanks akkor elég sok helyen felbukkant a városban.

 

A forgatáson akkor maga az író is megjelent és ha már itt volt, akkor nem tétlenkedett: elment jó pár helyre a városban, hogy megnézze, felmérje, hogy későbbi műveiben felhasználhassa azokat. És meg is tette!Ugyanis a következő Langdon műben a főhős Budapesten is tevékenykedik. Az író egy fontos történetszál részeként részletes leírást ad a Lánchídról, a Dohány utcai zsinagógáról és a bulinegyedről is. A Szimpla kert egy üldözési jelenet helyszíneként tűnik fel a könyvben.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek
címkék: Budapest
A BKV véd minket a fertőzésektől

A BKV is véd minket a fertőzésektől

Hazai innovációval és higiéniai bevonattal óvja utasai egészségét a főváros közlekedési cége. A társaság közleményében azt írja: sokan egyenlőségjelet tesznek az őszi-téli időszak, valamint az iskolakezdés és a szokásosnak mondható őszi megbetegedések, különösen az influenza közé.

Depresszió

Van segítség – csak kérni kell

Hajlamosak befordulni a magyarok. Idehaza a felnőttek negyede küzd depresszióval. Ez a fajta mentális betegség leginkább az alacsonyabb végzettségűekre és a kisebb keresetűekre jellemző. Főként a nők szenvednek miatta; egy felmérés szerint a szebbik nem 30 százaléka mutat...

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, ezeket ne hagyd ki!

Így tölts el hasznosan egy napot Budapesten

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, hiszen megannyi nevezetesség várja Magyarország fővárosának látogatóit. Ha szeretnél hasznosan eltölteni egy napot Budapesten, bemutatjuk, hogy milyen programokat nem hagyhatsz ki! 

Egy különleges rendezvényhelyszín Budapesten

Egy rendezvényhelyszín Budapesten, különleges alkalmakra

Egy tökéletes rendezvény egyik alapfeltétele egy tökéletes helyszín. Budapesten, a Városligetben található az egyik legjobb rendezvényhelyszín, ami különleges helyszíne lehet születésnapi buliknak, évfordulóknak, és céges rendezvényeknek. 

Bemutatjuk, hogy hova menj kutyával Budapesten!

Kutyával Budapesten – hova érdemes menni?

Kutyával indulnál útnak, de nem tudod, hogy hova menjetek? Nem egyszerű a kérdés! A következőkben mutatunk egy különleges helyet, ahol a négylábúakat is szívesen látják! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
A legjobb program szombat estére

Mit csinálj szombat este Budapesten?

Kikapcsolódnál egyet szombat este, de nem tudod, hogy hova menj Budapesten? Mutatunk egy szuper programot, amit nem hagyhatsz ki most szombaton! Irány a Városliget! 

A legjobb őszi programok Budapesten

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 


További cikkek