Robert Langdon Budapesten

2018. Június 18. Hétfő - Levente  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Június 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30                        


Budapesten menti magát Robert Langdon

Robert Langdon Dan Brown híres karaktere, akit Tom Hanks személyesít meg. A legújabb könyvben az ismert szimbólumkutató Budapesten nyomoz és menekül. 

Budapesten Robert Langdon

Budapesten menti magát Robert Langdon

Dan Brown korunk egyik népszerű írója, főként krimiket, izgalmas történeteket vet papírra. Újkori hírnevét első sorban a Robert Langdon történetek alapozták meg. Eddig 5 könyv főszereplője volt az amerikai szimbólumkutató, mindegyik nagy sikerű volt. A Da Vinci kód, Az Angyalok és démonok, Az elveszett jelkép, illetve az Inferno volt azon művek címe, melyekben a Langdon történetet kitárgyalta az író. A mostani könyv címe pedig az Eredet.

 

A népszerűséget első sorban a történetek lüktetése, izgalma, illetve a megfilmesítésre megnyert Tom Hanks hiteles és nagyszerű alakításának köszönheti.A legutóbbi Brown adaptáció azért vált híressé, mert nagy részét Budapesten forgatták. Mindenki emlékezhet arra, hogy a színészóriás és népszerű Tom Hanks akkor elég sok helyen felbukkant a városban.

 

A forgatáson akkor maga az író is megjelent és ha már itt volt, akkor nem tétlenkedett: elment jó pár helyre a városban, hogy megnézze, felmérje, hogy későbbi műveiben felhasználhassa azokat. És meg is tette!Ugyanis a következő Langdon műben a főhős Budapesten is tevékenykedik. Az író egy fontos történetszál részeként részletes leírást ad a Lánchídról, a Dohány utcai zsinagógáról és a bulinegyedről is. A Szimpla kert egy üldözési jelenet helyszíneként tűnik fel a könyvben.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Budapest,romkocsma,Szimpla kert,elismerés,Lonely Planet

Szimpla kert: ez igen!

A 2011-es nagy elismerés után, mikor is a 3. legjobb bárnak nyilvánítottak, most beválasztották a Szimplakertet azon 50 helye közé, melyekbe egyszer muszáj betérnie az embernek. 

látnivaló,látványosság,Gödöllő,Zsámbék,család,program, Budapest,kirándulás

Közel a városhoz is jól szórakozhatsz!

Nézd meg Te is ezt a fantasztikus videót, hogy a főváros kötvetlen közelében, milyen nem mindennapi látnivalók vannak!

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

fény,fényszennyezettség, Budapest,probléma,baj

Fényszennyezettség: probléma a köbön!

Hiszen kinek tűnne föl, hogy milyen is az ég, ha csak a nagyvárosban él? Az, akinek van összehasonlítási alapja. Mert addig bizony el sem gondolkodik rajta senki sem, hogy az égbolt lehet másmilyen is, ameddig nem találkozik egy valóban más kinézetű esti látképpel.  

Új budapesti pálya

Új sportág új pályája Budapesten

Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hivatalos hazai versenypályája Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyben.

Budapest, Kossuth híd,elfeledett,

Hallottál már a Kossuth hídról?

14 évig állt és nélküle minden nehezebb lett volna. Nélküle nem lett volna egészséges élet a fővárosban, vele azonban megoldódtak a problémák. Tudj meg sok dolgot az elfeledett Kossuth hídról!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapest,vihar,szupercella,Magyarország

Viharok Budapest fölött

Néha olyan érzése van az embernek, hogy már nem is 4 évszak van itt a Kárpát-medencében, hiszen ez, a viharokkal teli időszak időről-időre visszatérő motívummá vált ebben a térségben.

Budapest,utca,Gül baba,legjobb, leghangulatosabb,legszebb

Budapest leghangulatosabb utcája

Budapest leghangulatosabb, legstílusosabb utcája, mely nagyon elüt az átlagtól. Ismerd meg a budai Gül Baba utcát!


További cikkek