Robert Langdon Budapesten

2018. Március 21. Szerda - Benedek  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Március 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31                      


Budapesten menti magát Robert Langdon

Robert Langdon Dan Brown híres karaktere, akit Tom Hanks személyesít meg. A legújabb könyvben az ismert szimbólumkutató Budapesten nyomoz és menekül. 

Budapesten Robert Langdon

Budapesten menti magát Robert Langdon

Dan Brown korunk egyik népszerű írója, főként krimiket, izgalmas történeteket vet papírra. Újkori hírnevét első sorban a Robert Langdon történetek alapozták meg. Eddig 5 könyv főszereplője volt az amerikai szimbólumkutató, mindegyik nagy sikerű volt. A Da Vinci kód, Az Angyalok és démonok, Az elveszett jelkép, illetve az Inferno volt azon művek címe, melyekben a Langdon történetet kitárgyalta az író. A mostani könyv címe pedig az Eredet.

 

A népszerűséget első sorban a történetek lüktetése, izgalma, illetve a megfilmesítésre megnyert Tom Hanks hiteles és nagyszerű alakításának köszönheti.A legutóbbi Brown adaptáció azért vált híressé, mert nagy részét Budapesten forgatták. Mindenki emlékezhet arra, hogy a színészóriás és népszerű Tom Hanks akkor elég sok helyen felbukkant a városban.

 

A forgatáson akkor maga az író is megjelent és ha már itt volt, akkor nem tétlenkedett: elment jó pár helyre a városban, hogy megnézze, felmérje, hogy későbbi műveiben felhasználhassa azokat. És meg is tette!Ugyanis a következő Langdon műben a főhős Budapesten is tevékenykedik. Az író egy fontos történetszál részeként részletes leírást ad a Lánchídról, a Dohány utcai zsinagógáról és a bulinegyedről is. A Szimpla kert egy üldözési jelenet helyszíneként tűnik fel a könyvben.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Érdekességek Budapestről
címkék: Budapest
Élhető-e Budapest?

Budapest élhetősége 2018

Élhető város-e Budapest? Sokan, sok féle választ mondanak rá, de szerencsére ennél van objektívabb válasz is. Egy nemzetközi cég idén is kiadta a listát. Mutatjuk, hogy Budapest hol szerepel!

Budapesti Világkupa

Világkupa Budapesten

Rangos világversenyt rendez Budapest. Olimpiai sikersportágunk, a vívás lesz a főszereplő a következő napokban, mely a főpróbája lesz a jövő évi hazai világbajnokságnak.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Ez lesz a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Íme a Városmajori Szabadtéri Színpad programja

Egész nyáron át tartó izgalmas programsorozattal vár mindenkit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Lesz itt minden, mi szem s szájnak ingere: koncert, ősbemutató és még sok érdekesség!

Gyerekfilm fesztivál Budapesten

Nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon

Először rendeznek gyerekfilm fesztivált Magyarországon. Április 6-8 között tart a rendezvény, melynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. További részletek a cikkben!

Budapest turizmus világnap

Rangos rendezvény Budapesten

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapest lesz a központja a turizmus világának szeptemberben. Ránk fognak figyelni, amit egy közelmúltbeli díjjal vívtunk ki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Budapesti fejlesztések

Ezek voltak a legnagyobb fejlesztések Budapesten az elmúlt években

Budapest az elmúlt években a giga beruházások hazája volt. Elképesztő ütemben épült itt minden. Mi most sorra vesszük és megmutatjuk, hogy mi is történt pontosan az "elmúlt 4 évben".

Budapesten lezárják az utakat

Lezárások Budapesten a 4 napos hétvégén

4 napos hétvége jön, mely komoly fennakadásokat fog okozni Budapesten. Ünnepségek, rendezvények, és egyéb programok miatt hatalmas lesz a káosz a városban. Mutatjuk, hogy melyik nap mi várható!


További cikkek