Új helyen a Cirkusz?

2018. Február 23. Péntek - Alfréd  | Bejelentkezés  |  Regisztráció

Események Február 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28                            


Egyenlőre keresik az új Cirkusz helyét Budapesten

Hamarosan új Cirkusz épülhet fel a fővárosban, azonban ehhez az is kell, hogy megtalálják az új épület helyét. Egy ideje keresik már, de még nem találták meg a nem mindennapi projekt helyszínét.

Budapest új cikrusza

Egyenlőre keresik az új Cirkusz helyét Budapesten

 

A hírek szeint a Nemzeti Színházhoz hasonló mértékű beruházás lesz az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ építése, melynek még mindig keresik a legalább 15 ezer négyzetméteres helyet Budapest frekventált részén. És itt a lényeg: frekventált. Mert a Cikruszt nem tehetik ki a város szélére, mert akkor iránta az érdeklődés egyből csökkenne.

 

A hírek szerint olyan épületet álmodtak meg, mely átadása után rögtön Budapest egyik emblematikus pontja lehet. Az előzetes látvány szerint egy buborékszerű, üvegből készült épület lehet az új helyszín, melybe egy nagyobb attrakciós területet, 1500 férőhelyes nézőteret, és egy 21. századi, modern technikai megoldással felszerelt cirkuszt álmodtak meg.

 

A terveknek azonban itt még nincsen végük. A Cirkusz mellé épül majd egy múzeum, egy módszertani kutató és cirkuszpedagógiai oktató központ, egy gyakorlótér, és a fellépők számára égetően hiányzó kulturált szállás is.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

 

Vissza: Rövid hírek Budapestről
címkék: Budapest
Budapestről repülni? Nem lehetetlen!

Ezekre a helyekre tudunk mostantól Budapestről közvetlenül utazni

Egyre inkább bővül azon helyek listája, melyeket Budapestről közvetlenül is elérhetünk. Nem akármilyen városok ezek. Mi most megmutatjuk az újdonságokat!

Tenisz a Margitszigeten

Lesz új stadion a Margitszigeten?

A napokban felvetődött az ötlete annak, hogy a Margitszigeten teniszstadiont építenének. Az ötletet gyorsan megtorpedózták, azonban a tény, attólmég tény: valamit kezdeni kell az egykori Dózsa stadionnal.

Vajon melyik a legszebb fővárosi híd?

Családi nyaralás

Hová menjen nyaralni a család?

Lassan itt az ideje, hogy megtervezzük a nyári programokat – közös családi nyaralás, nagymamánál töltött idő, esetleg külföldi nyaralás, táborok a gyerekeknek. Ez annyira nem is egyszerű, bár kétség kívül kellemes feladat egy négy-, öt-, vagy akár többtagú családban....

Bulinegyed: itt a megoldás?

Buli negyed: megoldás következik?

Végre megoldódik a Bulinegyed sorsa? Ezt még nem lehet tudni, azonban végre érkezett egy konkrét és értelmes javaslat, mely sok mindenre megoldás lehet!

Mostantól van egy Minszk terünk is

Budapesti Minszk tér

Újabb kelet-európai ország fővárosáról neveztek el egy teret Budapesten. Mostantól Minszk nevével is találkozhatunk, ha a III.kerületben járunk. Hogy hol?A cikkben azt is megmutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Kategóriák:
Újabb koncert Budapesten

Budapesten lép fel a legendás King Crimson!

Európai turnéja során Budapesten is fellép a King Crimson: a progresszív rock legendás együttese június 29-én a Müpában ad koncertet. Ismét egy jó kis koncert lesz tehát a fővárosban!

Balaton kerékpárral? Nem lehetetlen!

Nemsokára nem álom többé a Budapest-Balaton kerékpárral

Nemsokára tényleg valóság lehet, a Budapestről Balatonra való lekerékpározás. Emellett további fejlesztések is szóba kerültek, így elmondható: fejlődés van minden téren.


További cikkek