Véget ért a 33. Vivicittá, íme a győztesek

Life of Budapest


Szerző: Pi

Befutottak a Telekom Vivicittá győztesei

Április 15-én 9 órakor elrajtoltak a 33. Vivicittá versenyzői a Margitsziget Központi útján. 84 országból, több mint 28 ezer futni vágyó érkezett a Telekom éves félmaratonjára.

33. Telekom Vivicittá

A mezőnyt Liu Shaoang, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagja indította, aki szintén beállt a futók közé az Őrzők Alapítványért félmaratonos trió tagjaként.

A verseny győztese a tavaly 2. helyezést elérő Galamb Csaba lett, aki 1 óra 7 perces futamidővel teljesítette a 21 km-es távot, megelőzve Kovács Tamást és Simon Pétert. Az első női befutó, a kétgyermekes fiatal anya, Erdélyi Zsófia pedig 1 óra 20 perces idővel érkezett a célba.

 

 

Még soha nem érkezett ennyi nemzet Budapestre futni: 84 országból és 1150 magyar településről érkeztek a tavasz legnépesebb futóversenyére. A legtöbben Németországból neveztek, de érkeztek Új-Zélandról, Kongóból és Indonéziából is. A félmaratonon 8500 egyéni és 2600 párosban, illetve trióban futó nevező indult, a kétnapos eseményre összesen több mint 28 ezer nevezés történt.

A budapesti versenyt követően az idén még négy vidéki helyszínen is megrendezik a városvédő futást. Győrben április 22-én, Miskolcon május 6-án, Pécsen május 12-én, Szegeden május 13-án állhatnak rajthoz a futás szerelmesei.

Forrás: Képek: Mohai Balázs

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Sport