A Duna Palotában lehet megnézni a Betlehemi jászolkiállítást 25. alkalommal

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A Duna Palotában lehet megnézni a Betlehemi jászolkiállítást

A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás, amely a Magyar Kézművességért Alapítvány felhívására érkezett és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat mutatja be január 6-ig.

Duna Palota - Betlehemi jászolkiállítás
Kép szerzője: Ben White on Unsplash

Az idei felhívásra több mint 150 magyarországi és határon túli kézműves nevezte be alkotásait, és 142 alkotó mintegy 300 művét válogatta be a szakmai zsűri a 25. alkalommal megrendezett kiállítás anyagába. A nevezők között voltak népi iparművészek, a Népművészet Mestere címmel kitüntetett alkotók, iparművészek, valamint diákok, nyugdíjasok, óvodai és iskolai közösségek, családok, hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek is.

A pályázatra olyan, természetes alapanyagok felhasználásával készült műveket nyújthattak be a nevezők, amelyek a betlehemi jelenetet vagy annak szereplőit ábrázolják, a betlehemezés népszokásait örökítik meg vagy az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak, mint például a karácsonyfa-díszek, ünnepi terítékek, Mária-medálok, karácsonyi ajándéktárgyak.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke kiemelte: "az IPOSZ és az AMKA olyan hagyományt teremtett ezzel a kiállítással, amellyel egyik legrégibb és legkedvesebb nemzeti hagyományunkat ápolhatjuk, lehetőséget adva a legkiválóbb magyar kézművesek számára, hogy betlehemi témájú alkotásaikat megismerhesse a közönség".

Forrás: http://www.ma.hu/kulturport.hu/323648/Advent__A_Duna_Palotaban_lathato_iden_a_Betlehemi_jaszolkiallitas?place=srss

címkék: