A fogyasztóvédők szerint rendelés előtt érdemes utána nézni az adott cég hátterének, valamint a személyes átvételi lehetőségnek is

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A kontinensen belülről még megkaphatjuk a csomagot

Elkezdődött a karácsonyi roham, a legtöbben most kezdenek neki az ajándékvásárlásnak. A fogyasztóvédelmi helyettes államtitkár arra hívja fel a figyelmet, hogy aki internetről rendel, bizonyosodjon meg a szállítási időről.

csomagküldés
Kép szerzője: Bench Accounting on Unsplash

A webáruházaknak részletes tájékoztatási kötelezettségnek kell megfelelniük. Vagyis a szállítási feltételekről, illetve a szállítási időről is pontos tájékoztatást kell nyújtaniuk. Keszthelyi Nikoletta hozzátette: előfordulhat, hogy ez egy időintervallumot ölel fel.

A fogyasztóvédők szerint rendelés előtt érdemes utána nézni az adott cég hátterének, valamint a személyes átvételi lehetőségnek is. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Kispál Edit. hozzátette: ha van ilyen, mi magunk tudunk a csomagért menni és garantáltan meg lesz a karácsonyi ajándék.

Ha a termék nem érkezett meg időben, el lehet állni a vásárlástól, illetve ezt lehet jelezni a fogyasztóvédelmi hatóságnak is. Ilyen esetben vizsgálat indul az adott céggel szemben.

A szakemberek azt mondják: az unió területéről rendelt csomagok még megérkezhetnek karácsonyra, de aki messzebbről, például Kínából vásárol, már nem biztos, hogy a fa alá tudja tenni a kiszemelt ajándékot.

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ha-europan-kivulrol-rendel-csomagot-karacsonyra-felejtse-el-hogy-ideer-2472767

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Ünnep