A Lánchíd felújítása

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Ezek a Lánchíd végleges tervei

Mi is beszámoltunk már róla, hogy lezárják a Lánchidat, nem is akárhogyan. Akkor még nem voltak konkrét tervek, de mára már azok is megszülettek. Mutatjuk is őket. Ez már így elöljáróban is látszik, hogy nem akármilyen tervekről van szó!

Felújítják a Lánchidat

Ezek a Lánchíd végleges tervei

Kezdjük is a számokkal rögtön, mert mind tudjuk, mindig a számok döntenek. Szóval a munkálatok 2,5 évig fognak tartani és a költségek  bruttó 22-23 milliárd Ft-ra fognak rúgni.Ezek a puszta tények. Nézzük most meg, hogy az eredeti elképzelésekhez képest mi változott meg! Nem lesz például parkosabb és zöldebb a környezete. Az Alagút, mely elég rossz állapotban van már, viszont nagy változásokon fog átesni. A mára már legendássá váló mozaikburkolattól megszabadítják, újat tesznek a helyére. Többek közt ventillátorok is kerülnek az Alagútba, igazodva ezzel a kor vívmányaihoz. Szerencsére itt mindkét oldalon külön sávot fognak kapni a biciglisek, így nem fogják egymást tovább akadályozni a gyalogosokkal. 

 

Meg kell jegyezni mindenképpen, hogy a költségek évekre lebonva úgy oszlanak meg, hogy idén 900 millió Ft, jövőre 10,5 milliárd, 2019-re pedig 10,9 milliárd Ft fog jutni a fejlesztésekre. Ezekből is kitűnik, hogy 2017-ben csak későn, az év második felében kezdődnek el a munkálatok. A látványos része jövőre és azután következik. 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapesti épületek, Építészet, Érdekesség