Budapest viszonylag hátul végzett, a magyar főváros árai igen húzósak

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A legolcsóbb és legszínesebb európai adventi vásárok

Egy brit felmérés tíz európai nagyváros karácsonyi kínálatát hasonlította össze, hogy kiderítse, hová érdemes kiruccannunk advent idején, ha bele szeretnénk kóstolni egy másik ország ünnepi hangulatába – anélkül, hogy túlságosan kiköltekeznénk magunkat.

Advent

A Post Office Travel Money munkatársai Londonból indultak, vagyis az árlista ennek alapján alakult ki: a repülőjegy (London és az adott város között, oda-vissza), a szállás, a tömegközlekedés, az étkezés és a karácsonyi vásáron kapható szuvenírek árait összevetve kalkulálták ki, melyik európai városban tölthetünk el kettesben három napot (két éjszakát) a legolcsóbban.

Ezek alapján a lett főváros, Riga bizonyult a legkedvezőbb karácsonyi úti célnak, ahol 499 fontból, azaz 180 ezer forintból tölthetünk el egy kellemes, ajándékvásárlással összekötött hosszú hétvégét – már ha Londonból indulunk.

A felmérés szerint Prága a második legolcsóbb desztináció 592 fonttal, azaz 215 ezer forinttal, Budapest viszont a legdrágábbak között végzett. A magyar főváros karácsonyi látványosságainak felkeresése 731 fontba, vagyis 265 ezer forintba kerül a Londonból érkező turistáknak, ami nem sokkal olcsóbb a stockholmi vagy bécsi kínálatnál.

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/20181118-ennyi-penzert-latogathatunk-el-az-adventi-idoszakban-ebbe-a-tiz-europai-nagyvarosba.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Utazás, Ünnep