Ismerd meg a legszebb parkokat Budapesten!

Life of Budapest


Szerző: LK

A legszebb parkok Budapesten

Ha szabadidős programokról van szó, kevés olyat lehet felsorolni, amire ne lenne lehetőség fővárosunkban. Ezek közül különösen a parkok érdekesek, hiszen sok más időtöltéssel ellentétben egész évben kellemes élményeket biztosíthatnak. Nyáron dús zöld tengereket, télen pedig hangulatos, hófödte birodalmakat csodálhatunk meg Budapest parkjaiban.

Ismerd meg a legszebb parkokat Budapesten!

A legszebb parkok Budapesten

Városliget

A Városliget a Hősök tere mellett található. Az 100 hektáros parkot a XVIII. században alakították ki és számos érdekes turistacsalogató látványosság található benne. Ilyen például a Vajdahunyad vára, a szépművészeti Múzeum vagy az állatkert is.

 

A parkot több közlekedési útvonal is átszeli. A télen megnyitott jégkorcsolya pálya Európában a legnagyobbnak számít, nyáron ugyan itt pedig akár csónakázhatunk is. A parkban helyet kapott egy gyerekjátszótér is. Akár hétköznapi sétára, akár valamilyen aktívabb időtöltésre vágysz, a Városliget mindenkinek tartogat valamit!

 

Sokan nem tudják, de a Városliget rendezvényhelyszínnek is tökéletes választás! Budapest ezen része számtalan jól sikerült rendezvénynek adott már otthont. A különböző céges rendezvények mellett esküvőhelyszínnek is jó választás, de születésnapok és egyéb kisebb események számára is kiváló helyszín lehet. Ha szeretnéd megismerni ezt a különleges helyszínt kattints ide: Rendezvényhelyszín Budapest 

 

Margit-sziget

A két városrész között elfekvő, két és fél kilométer hosszú sziget Budapest egyik legjellegzetesebb látványossága. Egyetlen egy buszjáraton kívül minden autóforgalmat kitiltottak a szigetről, ami így egy igazi csendes menedékhellyé változott hazánk legnagyobb városának közepén.

 

A temérdek lehetőség közé tartozik a nyári termálfürdő, a profi uszoda, egy XIII. századi domonkos kolostor, egy japánkert, egy kis vadaspark és egy 5 kilométer hosszú kocogó pálya azoknak, akik szeretnék körbefutni az egész szigetet. És akkor még nem is említettük a hangulatos éttermeket, a két luxusszállodát és a rózsakertet. A Margit-sziget pároknak és családoknak is tökéletes helyet biztosít egy kis nyugodt kikapcsolódásra.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Gyerekprogram, Látványosság, Rendezvényhelyszín, Rendezvényhelyszín Budapest