Ismerd meg a legszebb parkokat Budapesten!

Life of Budapest


Szerző: LK

A legszebb parkok Budapesten

Ha szabadidős programokról van szó, kevés olyat lehet felsorolni, amire ne lenne lehetőség fővárosunkban. Ezek közül különösen a parkok érdekesek, hiszen sok más időtöltéssel ellentétben egész évben kellemes élményeket biztosíthatnak. Nyáron dús zöld tengereket, télen pedig hangulatos, hófödte birodalmakat csodálhatunk meg Budapest parkjaiban.

Ismerd meg a legszebb parkokat Budapesten!

Népliget

A Népliget 110 hektáros területével Budapest legnagyobb parkja. Itt található a város néhány legérdekesebb látnivalója, köztük a Planetárium illetve a főváros legnagyobb éjszakai szórakozóhelye, az E-klub is.

 

Habár kissé távolra esik a városközponttól, a parkot mindenképpen megéri meglátogatni, mert tele van nyugtató növényzettel és hangulatos emlékművekkel.

 

Itt tartották az 1936-os Formula–1 magyar nagydíjat, az 1963-as Túraautó-Európa-bajnokságot és számos más neves sporteseményt is.

 

Normafa

Ha egy kis túrázáshoz van kedved, de nem szeretnél túl messzire kerülni a fővárostól, akkor a Normafa a neked való hely. A Budai-hegység ezen részéről páratlan panoráma nyílik Budapestre, és közel van a város legmagasabb pontjához, János-hegyhez is.

 

A gyönyörű zöld területen több sétaútvonal, egy gyerekjátszótér és néhány kávézó is található, télen pedig gyönyörű fehér köpenyt ölt magára, valahányszor havazni kezd.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Gyerekprogram, Látványosság, Rendezvényhelyszín, Rendezvényhelyszín Budapest