A családtámogatás új rendszerén belül az autó értékének az 50%-áig lehet majd felvenni a 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A legújabb családtámogatásokról - röviden

Novák Katalin államtitkár tegnap újabb részleteket árult el a kormány családvédelmi programról. A vasárnap bejelentett intézkedéscsomagról a Portfolio összegezte a lényeget.

Családtámogatás

 A 10 milliós hitel kamatmentes

A házas nőknek járó szabad felhasználású hitelt kamatmentesen kínálják, így a törlesztőrészlet a maximálisan 10 millió forintos hitel esetében 20 éves futamidő mellett 50 ezer forint alatt lehet (a Portfolio szerint ez 0% kamat mellett 41 700 forint).

 

Három évig lehet belépni

2019. július 1-jétől három éven keresztül lehet majd felvenni a szabad felhasználású hitelt, vagyis a program zárt végű.

 

Nem csak friss házasoknak jár

A hitelt már házas nők is felvehetik, sőt olyanok is, akiknek már van gyermekük, de az ő esetükben csak a július 1-je után születő gyermekre lehet igénybe venni a törlesztés 3 évig történő felfüggesztését és a tőketartozás-elengedést, ami két gyermeknél a tőketartozás harmadát, három gyereknél az egészét jelentheti.

 

Az autótámogatáson nincs felső határ

Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felvenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan.

 

A CSOK-ról levették a 35 milliós limitet

Ezután használt lakások vásárlására is igénybe vehető lesz a (háromgyerekeseknél legfeljebb 15, kétgyermekeseknél maximum 10 milliós) maximum 3%-os kamatozású "CSOK-hitel". Most az is kiderült, hogy eltörlik a használt lakások elavult 35 milliós értékhatárát, vagyis ennél drágább lakásokra is igénybe vehető lesz az egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/meglepo-dolgok-derultek-ki-a-csaladvedelmi-programrol-itt-az-osszegzes.1074739.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek