A 2018–2019-es BL-idény egyeneses kieséses tavaszi szakasza február 12-én kezdődik.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A tervezettnél korábban bevezethetik a videobírós rendszert a Bajnokok Ligájában

Már a tavaszi idényben, a korábban bejelentett időpontot fél évvel megelőzve használhatják a videobírós (VAR) rendszert a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

UEFA, videobíró

Erről Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) szlovén elnöke nyilatkozott. Hozzátette: a szervezet végrehajtó bizottsága december elején, dublini ülésén foglalkozik az üggyel.

Az UEFA szeptember végén döntött arról, hogy a következő idényben a selejtező negyedik, utolsó fordulójától – a playoffkörtől – alkalmazzák majd a VAR-t. Az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatója, Andrea Agnelli hozzátette: megvan a lehetőségük a korábbi alkalmazásra is.

Korábban a BBC értesüléseire hivatkozva a Nemzeti Sport azt írta: Kassai Viktor hibája lehet az egyik fő ok, amiért az UEFA elgondolkozhat azon, hogy már a jelenlegi szezonban bevezeti a videobírót a Bajnokok Ligájában. A magyar játékvezető a Manchester City–Sahtar Doneck mérkőzésen jogtalanul ítélt tizenegyest az angoloknak, miután Raheem Sterling a földbe rúgott.

A 2018–2019-es BL-idény egyeneses kieséses tavaszi szakasza február 12-én kezdődik.

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-a-tervezettnel-korabban-bevezethetik-a-videobiros-rendszert-2670365?utm_source=kattintas&utm_medium=link&utm_campaign=hirlista

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Nagyvilág, Sport