A Várkert Bazárban kortárs iparművészeti vásárt is rendeznek

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A Várkert Bazárban is programokkal várják a karácsonyra készülőket

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban. A könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti vásárt is rendeznek a karácsonyi készülődés jegyében.

Várkert Bazár

Vasárnap az eseménysorozat kiemelt programjaként Szárnyalás címmel a Kecskemét City Balett és az Esszencia Zenekar táncszínházi előadását láthatja a közönség. A táncosok mellett a fellépő vendégek között szerepel Herczku Ágnes és Csík János is.

December 23-án a Snétberger Trió és a Snétberger Ferenc Zenei Tehetség Központ diákjai adnak koncertet. Ennek első részében a Snétberger Ferenc által alapított tehetség központ diákjai mutatkoznak be mesterükkel. A koncert második felében a Snétberger Trió 2017-ben megjelent Titok című lemezének anyaga szólal meg.

Az esti programok mellett vasárnap délelőttönként kézműveskedéssel, délután pedig bábszínházi és meseszínházi előadásokkal várják a legkisebbeket. Élő betlehem lesz a Várkert felső kertjében, ahol Jézus születésének története élő szereplők, élő állatok közreműködésével elevenedik meg. A műsor vasárnap félóránként harangszóra kezdődik.

Az adventi programok között vasárnaponként ünnepi sétára invitálják az érdeklődőket, a Sisi karácsonya - séta a Várkert Bazárban című túrán felidézik a világ legszebb uralkodónőjének magyar karácsonyait és szokásait.

A Várkert Bazárban kortárs iparművészeti vásárt is rendeznek, amelyen a látogatók megismerhetik a hazai ékszertervezők, keramikusok, grafikusok és iparművészek új kollekcióit, friss ötleteit. Az eseménynek korábban a több, mint egy éve bezárt Iparművészeti Múzeum adott otthont.

Forrás: http://www.museum.hu/hir/7721/Advent_-_Szines_programokkal_varjak_a_latogatokat_a_Varkert_Bazarban

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Advent, Budapest, Program, Rövid hírek