2020-tól már csak azok kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akiknek van legalább egy középfokú nyelvvizsgájuk

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A vizsgázók fele elhasal az idegennyelv vizsgán

Megszenvednek az idegen-nyelvekkel a magyar diákok. Nagyjából a vizsgának nekivágók fele elhasal a megmérettetésen. A helyzet a szakgimnáziumokban ráadásul sokkal rosszabb, mint a gimnáziumokban. Ez derül ki az Eduline cikkéből, amely szerint tavaly angolból próbáltak a legtöbben bizonyítványt szerezni. Még mindig sokan próbálkoznak eszperantó- és lováriból, de inkább kevesebb, mint több sikerrel: a nyelvtanulók több mint fele megbukik a vizsgán.

Nyelvvizsga

Közben – 2020-tól már csak azok kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akiknek van legalább egy középfokú nyelvvizsgájuk. Emiatt a szakiskolák szerint a jövőben megszaporodik a papír-szerzésre tett kísérletek száma. Ezt mutatja, hogy már az idei első fél évben is csaknem annyian próbálkoztak ezzel, mint tavaly egész évben. Vannak, akik taktikáztak a vizsgaidőponttal: megvárták az első januári-februári vizsgaidőpontot, mert így visszaigényelhették az államtól a nyelvvizsga 20-30 ezer forintos díját. Egyelőre azonban a felsőoktatásba jelentkezők több mint fele még mindig nyelvvizsga nélkül akar bejutni valamelyik iskolába.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2018/12/07/van-olyan-idegen-nyelv-amibol-a-diakok-fele-nem-tud-levizsgazni?fbclid=IwAR1Wd2tHDlENif1rFqNprQA9tuRt80faBNKK8kiQwIX_UrA7yzs54gks-sg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Oktatás, Rövid hírek