gasztronómiai kínálatban pedig olyan speciális étkezéshez is találni fogásokat, mint a vegán vagy gluténmentes étrend

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Elindult az európai közönségszavazás a legjobb adventi kirakodóra

Egy brüsszeli portálon szerepelhet a legjobbak között az ünnepi kirakodó. Tavaly a brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson épphogy lecsúszott a dobogóról, azonban ebben az évben javíthat, mivel a hazai kilátogatók és a külföldi turisták körében is egyre népszerűbb. A vásárra december 10-ig bárki szavazhat, voksával hozzájárulhat ahhoz, hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye az idei megmérettetésen még jobb helyezést érjen el.

Elindult az európai közönségszavazás a legjobb adventi kirakodóra

Egyébként a múlt pénteken indult a programsorozat a helyszínen. Idén a gyerekeket ingyenes korcsolyapálya várja, de a látogatók háromdimenziós fényfestést is láthatnak. Emellett a három kilométernyi fényfüzérrel díszített piactér világítását és az első gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún, a gasztronómiai kínálatban pedig olyan speciális étkezéshez is találni fogásokat, mint a vegán vagy gluténmentes étrend. 
Tavaly több mint 75 karácsonyi vásár közül választották ki a legjobb 10-et, és a budapesti rendezvényt a nagy hagyományokkal rendelkező bécsi társa mindössze 236 szavazattal előzte meg.

Itt lehet szavazni:
https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Forrás:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/akar-dobogos-is-lehet-a-szent-istvan-bazilika-elotti-karacsonyi-vasar-a-brusszeli-portalon-2472643?fbclid=IwAR2BZwfUPSgeEVUKd7HEYtWaZdDpRR1_jb5TX2OSknLBxYTc0x7puvzMQnc
hirado.hu
 

címkék: