Az újonnan épült vagy újszerű lakásokért 169 ezer forintot kértek a tulajdonosok

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Átalakulhat az albérletpiac

A lakásépítési boom-nak köszönhetően tömegesen érkezhetnek az új lakások a piacra idén: több mint 20 ezer lakás átadása várható. Ezek megjelenése az albérletpiacon új korszakot nyithat az ingatlan.com elemzése szerint: az újonnan épült, kiadó lakások 10-20 százalékos felára mérséklődhet, ennek eredményeként a rosszabb állapotú használt lakások bérleti díja is csökkenhet – írja az infostart.hu.

Átalakulhat az albérletpiac

Az átlagos lakásbérleti díjakban ugyanakkor nem várható komolyabb változás, hiszen 2019-ben rengeteg új lakás jelenik meg a kínálatban, ezek bérleti díja pedig az átlagosnál magasabb - írta a novekedes.hu. Az ingatlanos portál adatai szerint január első napjaiban a budapesti – maximum 80 négyzetméteres – kiadó lakások átlagos bérleti díja havi 150 ezer forint volt, míg az újonnan épült vagy újszerű lakásokért 169 ezer forintot kértek a tulajdonosok.
Debrecenben 95 ezer forintos átlaghoz képest az új lakások bérleti díja 110 ezer forint volt, Győrben pedig az átlagos bérleti díj 100 ezer forintot tett ki, ennél 10 százalékkal drágábban adták az új lakásokat. Az új vagy újszerű kiadó lakások felára tehát 10-20 százalékos a különböző városokban.

Forrás:
https://infostart.hu/belfold/2019/01/08/uj-trend-johet-iden-az-alberletpiacon
 

címkék: