Karbantartás lesz ezért nem lehet autópálya-matricát venni

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Aki szombat este autózna, még napközben vegye meg a matricát

Szombat estétől vasárnap reggelig, május 4-én 20 órától május 5-én reggel 8 óráig szünetel az útdíjfizetési szolgáltatás.  A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) tudatta: ez érinti az autópálya-matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt.

autópálya-matrica
Kép szerzője: wikipedia.org Beroesz

A közlemény szerint ez idő alatt a NISZ informatikai rendszerfejlesztést és tervezett karbantartást hajt végre.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a fizetős útszakaszokat a karbantartás ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni. A jelzett időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, így a pótdíjügyintézés is szünetel.

A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják. Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy a viszonteladó partnereknél.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20190502_Hetvegen_nem_lehet_majd_autopalyamatricat_venni#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás