A reggeli és délutáni dugónak üzenne hadat az iskolabuszprogram Budán

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Az iskolabusz programmal csökkentenék a dugót Budán

Környezetbarátnak, családbarátnak és megbízhatónak kell lennie a majdani budapesti iskolabuszrendszernek. Ennek előkészítése már elkezdődött Budapest II. kerületében. A mintaprogram kidolgozásával Láng Zsolt kerületi polgármestert bízták meg.

iskolabusz
Kép szerzője: Jed Villejo on Unsplash

Az infostart.hu azt írta: Láng Zsolt szerint az iskolabusznak rengeteg előnye van. Reggel és délután elviselhetetlen a gépkocsiforgalom, ami számottevően csökken az iskolaszünet időszakaiban. Mint mondta: "Teljesen egyértelmű, hogy az a kényszer, hogy a szülő vigye iskolába a gyerekét, gyerekeit, óriási anomáliákat okoz a közlekedésben".

Vannak olyanok is, akik a BKV mellett feleslegesnek tartják az iskolabuszt. Ezekre a véleményekre Láng Zsolt úgy reagált: a BKV-buszok útvonala nem egyezik meg az iskolabuszok útvonalával.

Nagyon szeretné, ha elektromos buszhálózatot lehetne erre fejleszteni, és ha nem is old meg mindent az iskolabusz rendszere, a reggeli és délutáni csúcs idején segít. A polgármester reagált azokra a felvetésekre is, hogy ez a program miért egy olyan fővárosi kerületben mutatkozik be, ahol igen magas az életszínvonal. Láng Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta: fordított a helyzet, hiszen az ötletet a II. kerületben dolgozták ki, a kerületi önkormányzat tett javaslatot a fővárosi programra.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2019/02/04/a-reggeli-es-delutani-dugonak-uzenne-hadat-az-iskolabuszprogram-budan

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Oktatás, Rövid hírek, Utazás