Akadnak olyan útszakaszok és közlekedési helyzetek, ahol a túl alacsony tempó jelentheti a legnagyobb balesetveszélyt

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A lassú közlekedést is büntethetik

A maximum sebességhatárokkal jó esetben minden közlekedő tisztában van, azzal viszont már kevésbé, hogy sok helyen minimális sebességek is elő vannak írva.

balesetveszély

. "Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza."- írja a KRESZ.

Alapvetés például, hogy autópályára csak olyan jármű hajthat fel, amely sík úton önerőből képes 60 km/h tempóval közlekedni – írja a hvg.hu. Ami nem azt jelenti, hogy autópályán nem szabad 60-nál lassabban haladni, hiszen az aktuális forgalmi helyzetek, illetve az időjárási körülmények miatt előfordulhat, hogy csak ennél alacsonyabb sebességgel lehet közlekedni.

Egyes helyeken "kötelező legkisebb sebesség" meghatározású kék táblákkal is találkozhatunk. Ezek a táblák azt jelzik, hogy az úton legalább a táblán megjelölt sebességgel kell haladni – kivéve ha ez a sebesség az út-, a forgalmi, az időjárási vagy a látási viszonyok miatt a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztetné. A jelzőtábla hatályát csak a "kötelező legkisebb sebesség vége" tábla oldja fel.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy vasúti átjáróban 5 km/h a megengedett legkisebb sebesség. Tehát minimum 5 km/h tempóval, megállás nélkül kell áthaladni a vasúti síneken.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20190311_tudta_nemcsak_a_gyorshajtokat_a_tul_lassan_kozelekedoket_is_buntethetik

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.