A hideg időben országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi panaszok

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Bár front nem jön most, a hideg megviselhet minket

Bár ma nem halad át front felettünk, a hideg levegő beáramlása miatt gyengébb hidegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek. Az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, görcsös fejfájás, izom- és hasigörcs jelentkezhet, de a tünetek jórészt nem lesznek túl intenzívek. Az idősek és krónikus betegek is megérzik az 1-2 fokos lehűlést - a vérnyomás-ingadozás mellett rosszullétre és mellkasi fájdalomra is számítani kell - írja a Meteo Klinika.

hideg idő
Kép szerzője: Nik Shuliahin on Unsplash

Az ízületesek nehéz nap előtt állnak, a hideg időben országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi panaszok. A végtagfájdalmakat meleg borogatással és óvatos tornáztatással enyhíthetjük.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, az ország bizonyos pontjain azonban borúsabb lesz az idő és némi csapadék is ígérkezik. is hullani fog. Az évszaknak megfelelő, réteges és vastag öltözetet viseljünk, mert könnyen megfázhatunk.

Késő délutántól délnyugat felől csapadékrendszer érkezik, és egyre nagyobb területen várható havazás, amely az éjszaka folyamán elsősorban a Dunántúlon okozhat fennakadást a közlekedésben. Az esti időszakban kifejezetten nagy lesz a balesetveszély, az intenzív havazás miatt az utak csúszósak lesznek, és a látótávolság is lecsökken.

Forrás: https://www.hazipatika.com/eletmod/orvosmeteorologia_humanmeteorologia/cikkek/humanmeteo_gorcsos_pentek_jon/20181213141420

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek