Várja a síelőket pécsi sípálya is, bár ott nem túl vastag a hótakaró

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Beindultak a felvonók a hazai sípályákon

December közepén egyre több hazai síterepen kezdték meg a sípályák előkészítését. A hónap elején még csak az eplényi indította el a felvonókat, ezt megelőzően rengeteg havat gyártottak, és azóta is frissítik a pályákat, amint lehetőségük volt újra beindítani a hóágyúkat. A múlt héten a hóágyúzás mellett az időjárás is besegített, így 10-15 centiméter friss hóval könnyítette meg a hóágyúk dolgát - írja a Síelők.hu.

Sípálya
Kép szerzője: Terje Sollie from Pexels

A visegrádi sípályán az idei szezonban 9 és 16 óra között lehet síelni az 1/A, a fő hóágyús pályán. Vasárnap fél 10 óta várja a síelőket pécsi sípálya is, bár ott nem túl vastag a hótakaró, de az üzemeltetők szerint pécsi viszonylatban síelhetőnek mondható a terület.

Szinte bármikor elkezdheti a szezont a Mátraszentistváni Sípark is, ahol már egy hete hóágyúznak, és kellemes mennyiségű hó hullott az előző napokban.

Bánkúton 14 cm vastagra hízott a hótakaró, a nyitás időpontja még itt sem dőlt el pontosan. Sátoraljaújhelyen is dolgoznak a pályákon, itt inkább a karácsonyi ünnepek környéke jöhet szóba az első síelésre.

Forrás: https://infostart.hu/eletmod/2018/12/16/beindult-a-nagyuzem-a-hazai-sipalyakon

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek, Sport