A hidrogénnel üzemelő járművel egy tele tankkal az ígéretek szerint mintegy 500-1200 kilométeres távolságot lehet majd megtenni.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Bemutatták az első, Európába szánt villanykamiont

A keresztségben Nikola Tre nevet kapott újdonság többféle kivitelben készül majd, melyek közül a leggyengébb 500, a legerősebb pedig 1000 lóerős teljesítményű lesz. A hidrogénnel üzemelő járművel egy tele tankkal az ígéretek szerint mintegy 500-1200 kilométeres távolságot lehet majd megtenni.

Villanykamion
Kép szerzője: Truck & SUV

A Level 5-ös önvezető technológiával rendelkező, vagyis elvileg akár kormány és pedálok nélkül is tökéletesen üzemképes Nikola Tre sorozatgyártása leghamarabb 2022-ben kezdődhet meg. A gyártó ezenkívül a hidrogén töltőhálózat fejlesztésének is komoly figyelmet szentel, az elkövetkezendő 10 évben mintegy 700 töltőállomást kíván üzembe helyezni.

A Nikola először 2016-ban mutatta meg hidrogén meghajtású villanykamionjának első verzióját, melynek végső változata várhatóan jövőre készül el. Ez azonban nem egy nekünk szánt, hanem inkább az amerikai piacra pozicionált áramvonalas csőrös kamion.

Forrás: http://nrgreport.com/cikk/2018/11/07/ime-az-europanak-szant-villanykamion-ami-mar-teljesen-onvezeto

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Nagyvilág, Rövid hírek