Több ezer éves tradíciótól búcsúzhatnak el Vietnam fővárosának polgárai

Life of Budapest


Szerző: lobu.hu

Betiltották a kutyahúst Hanoiban

Több ezer éves tradíciótól búcsúzhatnak el Vietnam fővárosának polgárai, akik különösen a hónap végén ették előszeretettel a kutyahúst. Ennek alapját egy babona adta, amely szerint az elfogyasztott kutya magával viszi a balszerencsét, így a következő hónap jobb lesz.

tálalásra várva
Kép szerzője: Javiera Argandoña

A hivatalos adatok szerint Vietnámban egy év alatt mintegy 5 millió kutya kerül az asztalra. A valóságban senki sem tudja, hogy faluhelyen hány kutyát esznek meg. A nagyvárosokban viszont gondot jelent ez. Főként a turisták miatt, akik között sok az állatbarát. Ők viszolyogva nézik, hogy Vietnámban éppúgy eszik a kutyahúst, mint a csirke vagy a marha húsát. A hatóságok azzal magyarázzák a tiltást, hogy a fertőzések miatt akár veszélyes is lehet a kutyahús.

Az árusok és a vendéglősök tiltakoznak és a nemzeti hagyományra hivatkoznak. Vietnam legnagyobb városában, a 12 milliós Ho Si Minh városban /régebbi nevén Saigonban/ a rendőrség lerohanta a kutyahús-piacot, mondván, hogy fertőző árut próbálnak eladni. A kutyahús-árusok attól tartanak: Hanoi és Ho Si Minh város után hamarosan beköszönt a teljes kutyahús-tilalom – legalábbis a nagyvárosokban. A falvakban, ahol a vietnamiak többsége éldegél, továbbra is lehet kutyát fogyasztani, mert oda ritkán tévednek turisták.

Forrás: http://www.globoport.hu/206429/betiltottak-a-kutyahust-hanoiban/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség, Étel, Gasztronómia, Kultúra