A BKK a 37 és a 37/a villamosokon a Sörgyár és Blaha Lujza tér megállók között elfogadja az érvényes vasúti bérleteket, igazolványokat

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Két hétre lezárják a budapesti Keleti pályaudvart

Két hétre, május 13-tól 26-ig lezárják a Budapest-Keleti pályaudvart karbantartás miatt. Ebben az időszakban az érintett vonatok mindegyike módosított menetrend alapján közlekedik. 

Két hétre lezárják a budapesti Keleti pályaudvart

Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a Keleti pályaudvar 2,1 milliárd forintba kerülő karbantartását a MÁV saját forrásból biztosítja. Az utascsarnokban óriási, ledes tájékoztatót helyeznek, kicserélik az aszfaltot, a használaton kívüli bódékat és pavilonokat elbontják, 1200 méteren ágyazatot, 700 méteren sínt cserélnek, és a közlekedésbiztonságot javító munkákat végeznek. 
A Keleti pályaudvar lezárása számításuk szerint két hét alatt 160 ezer jegyet váltó és további 11 ezer bérletes utast érint. 6 fővonalat és az ezekre csatlakozó számos mellékvonalat érint a Keleti lezárása, de hatással lesz a többi fővárosi pályaudvar forgalmára is.
A BKK a 37 és a 37/a villamosokon a Sörgyár és Blaha Lujza tér megállók között elfogadja az érvényes vasúti bérleteket, igazolványokat, ezek a villamosok és a 4-es metró sűrűbben közlekedik majd. A Thököly útról megközelíthető nemzetközi pénztárban árulnak majd belföldi jegyeket is a nemzetközi vasúti jegyek mellett, melyek egyébként az interneten és a vonatinfó alkalmazáson is megvehetők.
Forrás:
https://nepszava.hu/3035312_ket-hetre-lezarjak-a-budapesti-keleti-palyaudvart
 

címkék: