Body kiállítás Budapesten

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Budapesten a Body kiállítás!

Február 15-én érkezik hazánkba a Body kiállítás, mely elképesztő méretével, lenyűgöző tárlatot mutat be az érdeklődők számára.  

Nagy sikerű kiálítás Budapesten

Budapesten a Body kiállítás!

 

Az egész világon óriási sikerrel fut a BODY kiállítás, amelynek a mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. Február 15-tól mindez Nálunk is megtekinthető! Ezen az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. Tehát mindenki képet kaphat arról, hogy hogyan is működik az emberi test.

 

Lesz alapos szemléltetés is, hiszen a kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben.Az összes életfolyamatra nagy hangsúlyt fektetnek. Születéstől a halálig, a káros szenvedélyek kitárgyalásán át minden látható lesz. Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a "Magyarok a világ orvostudományában" részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg.

 

A valóságot fogják szemléltetni, így nem annyira meglepő, hogy a kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit. Ha már csak egy emberre is hatással lesz, hogy leszokjon a dohányzásról, akkor már megérte így kiállítani az emberi testet.

 

Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, lehetőség nyílik az újraélesztés kipróbálására, iskolai csoportoknak  pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket. 

 

A BODY kiállítás 2018 júliusáig tart nyitva Budapesten, a  Király utca 26 alatt.

 

Forrás: http://medicalonline.hu

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest