Bohém étterem Budapest

Life of Budapest


Szerző: Kóti Angéla

Bohém életstílus Budapesten

A XXI. század bohémja színházba és kiállításokra jár, ha teheti, olvas, szereti a kávéházakat, kedveli a komolyzenét, de nem veti meg a bulikat sem. Benne van a nyüzsgésben, sok barátja van és élvezi a város forgatagát. Lássuk, hogy telik egy bohém nap Budapesten.

Bohém élet a városban

Bohém életstílus Budapesten

A „bohém” jelzőről talán mindenkinek egy könnyelmű és meg nem értett művészlélek jut eszébe, aki rendezetlen, nemtörődöm életmódot folytat és könnyelműen veszi az élet akadályait, éppen ezért mindig jókedvű és mosolygós. Ez így rendjén is van, hiszen a bohém először a párizsi folyóiratok oldalain öltött testet és hamar társadalmi sztereotípiává nőtte ki magát.

 

A kifejezés ma már egészen más értelmet nyert. A XXI. század bohémja színházba és kiállításokra jár, ha teheti, olvas, szereti a kávéházakat, kedveli a komolyzenét, de nem veti meg a bulikat sem. Benne van a nyüzsgésben, sok barátja van és élvezi a város forgatagát. Lássuk, hogy telik egy bohém nap Budapesten.

 

Francia krémes a MÜPA moziban

 

A francia filmkultúra 1895. december 28., az első fizető mozielőadás óta rendíthetetlen és meghatározó szereplője a világ filmkultúrájának. A Francia krémes című sorozat az 1960-as évektől a 21. századig válogat a francia filmek krémjéből. Különleges desszert a francia filmek szerelmeseinek, akik még jövő év január végéig tekinthetik meg kedvenc felvételeiket.

 

Következő előadás: 2017. január 16. 19:00 – Delicatessen

 

 

Bohém étterem

 

Ha már a MÜPA-ban járunk, mindenképp érdemes betérni a Bohém étterembe, melynek különlegességét a nem mindennapi helyszín adja, ugyanis az étterem patinás környezetben, a MÜPA falain belül, közvetlenül a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem mellett található. Tokaji borban pácolt libapástétom, füstölt lazactatár kapribogyóval vagy kecskesajt diómorzsában szarvasgombás fügével, hogy csak párat említsünk az ínyenc ételek közül. Egy biztos, egyikben sem fogsz csalódni. Az étterem ár-érték arányban az egyik legjobb a városban. Az exkluzív környezet és a páratlan fogások mellett, akad egy ráadás is, hiszen az asztaltársaságok között fel-fel tűnhet egy-egy híres előadóművész, karmester vagy szólista.

 

Helyszín: MÜPA, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Asztalfoglalásért kattints ide! 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Étterem, Kiállítás, Kultúra