Az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Lezárják a Bozsik stadion környékét vasárnap bombamentesítés miatt

Világháborús robbanótestet hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál, emiatt a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni – írja az MTI.

bomba

Korábban a XIX. kerületi önkormányzat azt közölte: a műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés emellett több más XIX. kerületi utcát érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát – a Darányi utcát, a Hengersor utcát, és a Parázs utcát – érint.

Az érintett övezetben lakóknak vasárnap 8 óráig el kell hagyniuk az ingatlanjaikat, visszatérni a területlezárás feloldását követően lehet.

Emiatt április 28-án 7 órától várhatóan 17 óráig, a kiürítés idejére az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosok számára befogadóhelyeket biztosít a közelben. Ez a Kondor Béla Közösségi Ház lesz, míg a gondozásra szoruló, illetve idős lakosok és szükség szerint gondozóik elhelyezését a Somogyi László Szociális Szolgálat biztosítja, előzetes jelzés alapján.

További információkért ajánlják a kispest.hu és a www.bp18.hu oldalakat, valamint a www.bkk.hu, www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit.

A Budapest Honvéd április elején közölte, hogy egy második világháborús bombát találtak az építkezésen dolgozók a Bozsik Stadion újjáépítése során. A 250 kilós, angol szerkezet a hátsó edzőpályán került elő.

Forrás: https://nepszava.hu/3033507_bombat-hatastalanitanak-vasarnap-kiuritik-a-bozsik-stadion-kornyeket

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek