Már 1846 Bubi kerékpárja és 143 gyűjtőpontja van a kerékpármegosztó szolgáltatásnak

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

300 bringával és új gyűjtőpontokkal bővült a Bubi

A BKK két felmérés adatait figyelembe véve határozta meg az új gyűjtőállomások helyszíneit. Ennek eredményeképpen bővült 16 új gyűjtőállomással és a 300 kerékpárral a Mol Bubi közbringarendszer.

Bubi kerékpár

A jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően olyan frekventált területeken, mint a XI. kerületi egyetemi negyed, illetve az Infopark, hat új gyűjtőállomással bővül a rendszer. A VII. és IX. kerületben is sűrűbb lett a szolgáltatási terület: a felhasználók négy új helyszínen vehetik fel és tehetik le az almazöld kerékpárokat.

A szolgáltatás területileg is bővült: a XIII. kerületben a Rákosrendező térsége (Szegedi úti tengely) is elérhetővé vált az almazöld kerékpárokkal. Ez azért is fontos, mert a vonattal Budapestre érkezőknek nem szükséges a Nyugati pályaudvarig bemenniük a Váci út eléréséhez, hanem Mol Bubi kerékpárra átülve, a térség kerékpárforgalmi főhálózatát használva, időt spórolva érhetik el úticéljukat.

 

Fotó: wikipedia.com ddqhu

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20190510_300_bringaval_es_uj_gyujtopontokkal_bovult_a_Bubi#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek