M1-es autópálya dugó

Life of Budapest


Szerző: Lobu

30 kilométeres dugó

Elképesztő hírt kaptunk: 30 kilométeres dugó van jelenleg is Budapest irányába az M1-es autópályán. Aki tud, kerüljön!  

 M1-es autópálya dugó

Hihetetlen de igaz:30 kilométeres dugó van az M1-es autópályán Budapest irányába!

Az M1-es autópályán Budapest felé, a 27-es herceghalmi csomópontnál egy 5 km-es szakaszon csak a belső sáv járható aszfaltozás miatt, és emiatt hatalmas, körülbelül harminc kilométeres a torlódás alakult ki, melynek a vége Tatabány-Óvárosig ér.

Az Útinform jelentése szerint a Budapest felé tartó oldalon két helyen dolgoznak hosszabb ideje a szakemberek az útburkolat javításán, a 40-es és a 28-as kilométerszelvények között.

Szintén megdöbbentő tény az is, hogy szerda este óta ugyanakkor a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem ment 10-12 kilométer alá a torlódás hossza. Ennek egyik oka az, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az autópálya forgalma, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, emiatt a vendégmunkások nagy része útra kelt.

Emiatt az M1-M0-M5 útvonalon a szokásosnál is nagyobb forgalom zajlik. Eddig nem volt példa arra, hogy az egymástól 10-15 kilométerre lévő munkaterületekhez kapcsolódó torlódások összeértek volna, jelen esetben ez megtörtént.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest