Íme Budapest legidősebb és legjobb cukrászdái!

Life of Budapest


Szerző: LÉ

Budapest legidősebb és legjobb cukrászdái

Hazánk fővárosára méltán büszkék lehetünk, hiszen világszinten dícséretben van része a szépségét tekintve. Nem csupán  a színes építészeti stílus ötvözésével, gyönyörű hídjaival érdemelte ki ezt az elismerést, hanem a sokszínű szabadidő eltöltéséhez is számtalan lehetőséget nyújt. Szeretnék most Neked megmutatni néhány helyet, ami alkalmas lehet egy első randevú vagy nevezetes alkalom megünneplésének.

Megmutatjuk Budapest legősibb és legjobb cukrászdáit!

Budapest legidősebb és legjobb cukrászdái

 

Az emberek többsége szereti a kávét, teát a sós vagy édes süteményeket, szeret egy finom ebéd mellett ismerkedni, beszélgetni. Én mindegyiknek rajongója vagyok, de nem mindegy, hogy milyet és hogy hol is fogyasztom el. Ha ünnepelni szeretnék, megakarom adni a módját az alkalomnak és színvonalas helyet választok, ennek remek színtere lehet egy régi időkre visszatekintő cukrászda vagy étterem. Szeretnék neked pár nagy múlttal  és hagyománnyal rendelkező éttermet és kávéházat bemutatni, legtöbbjük több mint 100 éves fennállással büszkélkedhet.

 

 

Gerbeaud Kávéház

Az 1884-ben Budapestre költöző Gerbeaud Emil vette meg a régi Gizella, ma Vörösmarty téren található üzletet Kugler Henriktől. Termékeivel aranyérmet nyert az 1898-as, majd az 1900-as világkiállításon, ezzel óriási elismerésre tett szert a magyar cukrászipar számára. A kiváló alapanyagokat felhasználó cukrászda eszméletlen kulináris élményekkel szolgál az ide látogatóknak. A házilag készített fagylaltkelyhei, péksüteményei elvarázsolnak és visszacsalogatnak mindenkit, aki egyszer kipróbálta. Impozáns épülete az 1800-as évek közepét idézi, nem csak a külső, hanem a belső berendezéseit is tekintve.

Elérhetőség: 06/1 429-9000

 

 

Városliget Café

 

Ha a Városligetben jártok, mindenképp érdemes betérni a Városliget Café-ba. A hely Budapest romantikáját őrzi. A Városligeti-tó partján található étterem és kávézó páratlan kilátást nyújt a tóra és a Vajdahunyad várára. Télen a korcsolyázókat, nyáron pedig a csónakázókat nézhetjük innen, miközben elfogyasztjuk a hely specialitását, a Liget kávét, mely a boldog békeidőket idézi. A kávénk mellé mennyei süteményeket is választhatunk. A hely desszert lapján fagylalt kelyhek és sütemény válogatások is szerepelnek, de megkóstolhatjuk a klasszikus Sacher tortát vagy somlói galuskát is. Azonban ha nem mindennapi desszertkölteményeket szeretnétek fogyasztani, akkor ajánlom a két kedvencemet: a pisztáciás fehércsokoládé tortát málnafagylalttal, illetve a sárgabarack pálinkás karamell tortát. A Városliget az egyik legcsodásabb hely Budapesten, gyakran járok erre, ezért nagyon örülök, hogy van hova betérnem egy kis finomságra a hatalmas séták után! 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapesti étterem, Érdekesség, Étterem, Éttermek, Gasztronómia, Kultúra, Látványosság, Szabadidős programok