Budapest turimus

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Budapest népszerűsége emelkedik

Budapest lett a világ egyik leggyorsabban nővekvő turstadesztinációja. A tavalyi évben elért növekedése szinte példátlan.

Budapest növekvő turizmusa

Budapest népszerűsége emelkedik

Az Euromonitor gazdasági lap elemzése szerint egyre népszerűbb célpont a turisták körében Budapest. Ezt, mivel egy statisztikákkal foglalkozó havilapról van szó, számokkal bizonyítják.2017-ben  3 505 000 külföldi érkezett fővárosunkba, ezzel Budapest a 100-as világranglistáján az 55. helyet foglalja el.  Ez a helyezés nem jelenti a csúcsot, azonban  a forgalomnövekedést illetően Budapest majdnem dobogós helyre került.

 

Budapest tehát  a negyedik leggyorsabban növekvő turistacélpont Európában, amelyet a szakértők  egyebek mellett a város olcsóságával és biztonságosságával magyaráznak.

 

A magyar fővárossal szembeni észrevételek a következők voltak: Budapestet a régió particentrumaként hirdetik külföldön. Bár a szakemberek szerint a turizmusban rejlő lehetőségeket még nem aknáztuk ki teljesen, ennek ellentmond az hogy  a VII. kerület bulinegyeddé vált részéből menekülnek a lakók. De nemcsak a legény- vagy leánybúcsút ünneplő külföldi hangoskodó fiatalok okoznak gondot, hanem kiemelik, hogy a Budapest ékkövének kikiáltott Gellérthegy is kezd élhetetlenné válni.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest