Felgyorsult budapesti fejlesztés

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Fejlődik a város

Felgyorsult Budapest fejlődése. 2020-ra olyan más képet fog mutatni a város, hogy arra kis túlzással a ma embere rá sem fog ismerni. Mutatjuk a részleteket!

Budapest folyamatosan fejlődik

Fejlődik a város

Időről időre mi magunk is beszámolunk az éppen Budapesten folyó nagyszabású fejlesztésekről. Ezeket azonban nem árt néha frissíteni, mivel szinte minden héten jön hír valami újdonságról, változásról.

Íme tehát a lista, hogy mi várható a következő években a fővárosban:
 

A Blaha Lujza tér 1,7 milliárd Ft értékben fog megújulni, és 2018 őszén kezdődhetnek meg a munkálatok. A környező utcákkal karöltve 2019. év végére ígérik befejezést, ráadásul még a csomópont aluljáróját is felújítják szerencsére.

A Széna téren már elkezdődtek a munkálatok. Itt épül ugyanis a Millenáris Széllkapu.A tervek szerint felszámolnák a közeli autóbusz-végállomást, ami által a helyi zöldfelület nagysága is növekszik majd. Összességében 2,5 milliárd forintba kerül a beruházás.

Bosnyák tér, Mundo-projekt

Ez egy teljesen új projekt, de egy régi ötlet továbbfejlesztése. A gazdasági válság miatt leállították anno a Bosnyák téri, magánberuházásból megvalósuló Mundó-projektet.

A bevásárlóközpont mostani tervei szerint összesen 170 üzlet fog itt nyílni és egy összesen 1400 vásárló számára kialakított parkolóhely megépítését is terveznek. A befejezés várható időpontja 2020.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest