I bike Budapest

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Ismét kerékpárra pattan Budapest

Jön a tavasz, jön a jó idő, és kezdődnek a tömegrendezvények. Az I bike Budapest fesztivál a város legnagyobb kerékpáros rendezvénye, mely idén alaposan  megújul.

Budapest I bike fesztivál

Ismét kerékpárra pattan Budapest

Jön a tavasz, és ez nem csak azt jelenti, hogy választások lesznek, hanem azt is, hogy kezdődnek a felvonulások, futóversenyek. Most rögtön a nagy sikerű és népszerű I bike Budapest rendezvényre gondolunk nevezetesen.Új útvonal, de régi hangulat: ez lesz rá a jellemző.Idén az Erzsébet-hidat, a Lánchidat, a Margit- és az Árpád hidat, valamint az Alagutat és az Andrássy utat is érinti a felvonulás. A szervező  Kerékpárosklub célja a rendezvénnyel az, hogy egy délutánra olyan várost teremtsenek, ahol a gyerekektől az idősekig bárki közlekedhet biciklivel.


Idén először rövidített útvonalon is várják a kisgyerekes családokat. 


„A Magyar Kerékpárosklubnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol mindenki bringázhat. Azt szeretnénk, hogy gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhessék a biciklis közlekedés előnyeit. Az I Bike Budapesten egy napra olyan várost csinálunk, amilyennek a jövőt elképzeljük, ezért idén – többek közt - mini felvonulás is lesz kisgyerekes családoknak.A felvonulás örömtekerés a város legszebb részein, egyben demonstráció a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért, a Városligetben az Olof Palme sétány megmentéséért.

Nézzétek meg a várost úgy, ahogy máskor nem láthatjátok!”

 

Ezt a leírást az esemény Facebook oldalán lehet elolvasni.
 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest