Fővárosunk leglátványosabb elemei - Bemutatásra kerülnek Budapest hídjai

Life of Budapest


Szerző: Life of Budapest

Budapest egyik leglátványosabb elemei – Fővárosunk hídjai

Budapest nem véletlenül olyan közkedvelt a turisták számára, hisz nézd csak meg, milyen gyönyörű. Sétálj végig éjszaka a Duna mentén, és garantáltan meseszép látnivalókban lesz részed!

Budapest leglátványosabb elemei, fővárosunk hídjai

Budapest egyik leglátványosabb elemei – Fővárosunk hídjai

Budapest nem véletlenül olyan közkedvelt a turisták számára, hisz nézd csak meg, milyen gyönyörű. Gondoltad volna, hogy hídjai együttesen elérik az 5300 méteres hosszt? Sétálj végig éjszaka a Duna mentén, és garantáltan meseszép látnivalókban lesz részed! Ezt pedig főként gyönyörű hídjainknak köszönhetjük, melyeknek igen régre visszanyúló történetük van. Bemutatjuk hát fővárosunk kiemelkedően látványos hídjait.

 

Amit a hidakról tudni kell

 

A hidak elhelyezése döntő szerepű volt a főváros főútvonal-hálózatának kiépítése szempontjából. A hidak a főváros közúti közlekedésének legfontosabb gyűjtőpontjai, ahol a forgalom a legnagyobb mértékben halmozódik fel. Kezdetben a hangsúly a gyalogosforgalmon volt, majd a félmilliós Budapesten évente 10 millióan gyalogoltak át a hídon, majd számuk megkétszereződött. Ez a szám tovább emelkedett, míg az 1930-as évek elején elérte a csúcsértékét.

 

A következő oldalon találod a folytatást!

címkék: